Vädret idag
Mestadels soligt
17°C
Prognos juni 23, 2018
dag
Soligt
18°C
 

Kommunen tjuvstartar jakten på sommarjobbare

Över 800 vikarier behövs i sommar till kommunens äldreboenden, hemtjänst, lokalvård och en rad andra verksamheter. I veckan tjuvstartade rekryteringen av sommarjobbare.

 

Jag vill jobba med att hjälpa andra människor

Girmalem Hadish, 18, kan tänka sig flera olika arbetsuppgifter i sommar. Han var en av ungdomarna som passade på att lämna in en intresseanmälan under den rekryteringsträff som kommunen ordnade på Aranäsgymnasiet på torsdagen.

– Jag vill till exempel jobba med städ eller laga mat, jag vill kunna hjälpa andra människor, säger han.

Rekryteringsträffen var ett av de första stegen i kommunens jakt på att hitta sommarvikarier till äldreboenden, hemtjänst, måltidsverksamhet, lokalvård och personliga assistans.

– Vi börjar i god tid. Vi vill komma i gång och anställda under våren så att ungdomarna ska hinna jobba lite extra inför sommaren, och inte vara helt nya på jobbet när skolan tar slut, förklarar Pierre Gavette, rekryterare vid vikarieenheten för vård- och omsorg.

Under träffen berättade han tillsammans med bemanningsplanerare Inger Hultman Borgström för ungdomarna om vad kommunen har att erbjuda som arbetsgivare och delade ut informationsblad.

– Jobbar man extra inom vården tjänar man inte bara pengar utan gör något gott också, och att ha erfarenhet av arbete inom vården är något som är väldigt bra att ha med sig på cv:t, säger Pierre Gavette.

 

Nils Jönsson
Reporter nils.jonsson@norrahalland.se 0300-52 13 58

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Hur ska du följa fotbolls-VM?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Onsdag 20 juni

kl 13.30–15.30 Stickcafé i Onsala församlingshem.

kl 14 Traditioner och högtider. Nu är det snart midsommarafton, men hur gjorde man förr? Vad firade man och hur firade man högtider? Du får lära dig allt om påskens, julens och midsommarens mysterium i Äskhults by. Anmälan. 

kl 14 Naturumguidning. Upptäck varför Fjärås Bräcka är unikt. Lär dig om gravarna, geologin, ljungheden eller småkryp.

Kl 19 Bingo...

Läs Mer

Sommarkampanj!