Vädret idag
Molnigt
2°C
Prognos december 18, 2018
dag
Mulet
3°C
 

  Kommunen tjuvstartar jakten på sommarjobbare

  Över 800 vikarier behövs i sommar till kommunens äldreboenden, hemtjänst, lokalvård och en rad andra verksamheter. I veckan tjuvstartade rekryteringen av sommarjobbare.

   

  Jag vill jobba med att hjälpa andra människor

  Girmalem Hadish, 18, kan tänka sig flera olika arbetsuppgifter i sommar. Han var en av ungdomarna som passade på att lämna in en intresseanmälan under den rekryteringsträff som kommunen ordnade på Aranäsgymnasiet på torsdagen.

  – Jag vill till exempel jobba med städ eller laga mat, jag vill kunna hjälpa andra människor, säger han.

  Rekryteringsträffen var ett av de första stegen i kommunens jakt på att hitta sommarvikarier till äldreboenden, hemtjänst, måltidsverksamhet, lokalvård och personliga assistans.

  – Vi börjar i god tid. Vi vill komma i gång och anställda under våren så att ungdomarna ska hinna jobba lite extra inför sommaren, och inte vara helt nya på jobbet när skolan tar slut, förklarar Pierre Gavette, rekryterare vid vikarieenheten för vård- och omsorg.

  Under träffen berättade han tillsammans med bemanningsplanerare Inger Hultman Borgström för ungdomarna om vad kommunen har att erbjuda som arbetsgivare och delade ut informationsblad.

  – Jobbar man extra inom vården tjänar man inte bara pengar utan gör något gott också, och att ha erfarenhet av arbete inom vården är något som är väldigt bra att ha med sig på cv:t, säger Pierre Gavette.

   

  Nils Jönsson
  Reporter nils.jonsson@norrahalland.se 0300-52 13 58

  TYCK TILL: Kommentera artikel

  Kommentera detta inlägg

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  NYHETER

   DebattLäs mer >>

   ANNONS   TYCK TILL:

   Julen närmar sig med stormsteg, är du klar med förberedelserna?

   Visa Resultat

   Loading ... Loading ...

   Diskutera TYCK TILL

   Kommentera

   DET HÄNDERLäs mer >>

   Tisdag 18 december

   kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem. 

   kl 12 Jultema på tisdagsträffen i Varlakyrkan. Efter lunchandakten kl 12 serveras julgröt, skinksmörgås, kaffe och kaka. Lotterier till förmån för Svenska kyrkans internationella arbete. 

   Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. kl 16–17.30 Språkcafé på Fyren. Träna på att prata svenska tillsammans med...

   Läs Mer

   Så här funkar eNH!