Vädret idag
Mestadels molnigt
18°C
Prognos juli 22, 2018
dag
Delvis soligt
22°C
 

Klartecken för Onsalavägen – men oklar byggstart

Regeringen säger ja till nya Onsalavägen. Men byggstarten är fortfarande oklar – länsstyrelsen har kritik mot hur naturfrågorna har behandlats.

– Vi ska gå igenom synpunkterna och se om vi hinner starta bygget nästa år eller inte, säger projektledare Johanna Kindlund.

Beslutet om Onsalavägen togs vid regeringssammanträdet förra veckan, men har ännu inte expedierats skriftligt.

– Vi väntar på det skriftliga innan vi sätter igång.

Men Trafikverket har en del att göra – länsstyrelsen har just kommit med ett yttrande. Där är man kritisk till hur naturfrågorna behandlas i arbetsplanen.

– Vi har inte hunnit titta på alla detaljerna i deras yttrande, vi ska gå igenom det nu, säger Johanna Kindlund.

Kritiken kan inte stoppa vägen, men påverka byggstarten, beroende på hur svårt det blir att åtgärda synpunkterna.

– Vi hoppas fortfarande kunna fälla träden som behövs i höst, så att arkeologerna kan hinna göra sin undersökning. Då kan vi börja bygga i april nästa år. Annars blir det inte förrän 2020.

Vägen tar därefter 2,5 år att färdigställa.

Trafikplanen för både den sista delen ut till motorvägen och nya Onsalavägen har legat hos regeringskansliet i över ett år sedan de överklagats. För några månader sedan gav regeringen klartecken för den lilla biten från Forsbäck.

Där har entreprenören just idag måndag satt i gång arbetet med jordprover innan schaktningen kan börja.

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

2 comments

 1. Maria
  maj 14th, 2018 14:14

  Dags att flytta ifrån sönderbyggda Onsala varför bo som en förort till stan och pendla ? Detta är så sorgligt bott här sedan början på 70-talet. Visst har alla rätt att bo där dom vill men natur och landet känslan var det jag älskade och med tanke på alla som ligger i start groparna för att byggga bygga bygga utefter den nya vägen .Jösses som det kommer att bli ,ännu fler som kommer köa på den nya vägen som stannar av vid korvstoppet i Forsbäck .Synd för djurliv och skön natur. Prata inte om att värna om jordbruksmark o andra lögner i Kungsbacka är det money som gäller .

  Reply

 2. Peter Hermansson
  maj 14th, 2018 16:02

  Det bästa som har hänt sedan raketosten! Hoppas bara att alla som överklagat förstår att det nu inte går att stoppa vägen, utan bara att försena byggstarten, och att de därmed slutar att obstruera den demokratiska processen.

  Reply

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Är du orolig för bränder?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 20 juli

kl 12–15 Lilla naturhjälpen. Vi hjälps åt att röja för att hjälpa både växter och insekter att trivas bättre, växa och ha plats till bohål vid Naturum Fjärås Bräcka.

kl 18–23 Länge leve Sven-Ingvars! 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen på Tjolöholms Slott.

Lördag 21 juli

kl 12–15...

Läs Mer

Sommarkampanj!