Vädret idag
Delvis molnigt
-1°C
Prognos november 21, 2017
dag
Moln ibland
1°C
 

  Klart för graffitiväggar i Kungsbacka och Åsa

  Eniga nämnder ställde sig i veckan bakom förslaget med en tillfällig graffitivägg i centrala Kungsbacka, med tillägg att det även blir en i Åsa.
  – Nu ska vi försöka få i gång dem så snart som möjligt, säger Linus Kron, chef på förvaltningen för Kultur och fritid.

  – Uttrycken i Kungsbacka måste bli djärvare. Kommunen växer och det är bra om vi kan sticka ut och vara lite modigare i konsten mellan husen, säger Maria Andersson (C), ordförande i nämnden för Kultur och turism.

  Nämnden fattade sitt beslut i onsdags kväll och efter att nämnden för Fritid och folkhälsa också beslutat i samma riktning i dag stod det klar att förvaltningens förslag blir verklighet. Med ett tillägg. Det blir även en graffitivägg i Åsa.
  – Det har funnits ett önskemål från ungdomar i Åsa och jag hoppas att det inte uppstår några tekniska hinder utan att även det går att uppfylla, säger Maria Andersson. 

  Väggarna ska komma upp så fort det bara går enligt Linus Kron, och finnas kvar till och med oktober. Hur det blir längre fram avgöras efter en utvärdering i höst.  

  Det var under rådslaget Barbrobetalar våren 2016 som förslaget med öppen graffitivägg diskuterades först. Beslutet då var att invänta rapport från nationella BRÅ. Den kom i höstas och ger inga entydiga svar på om en öppen vägg förebygger eller genererar klotter. En öppen vägg fyller andra funktioner än att vara brottsförebyggande, enligt Linus Kron.

  Syftet med den tillfälliga väggen är inte att minska klotter eller göra någon annan preventiv nytta. Graffiti och övrig gatukonst ska inte jämställas med klotter och skadegörelse, den ska finnas för sin egen skull, som all konst.

   

   

  Christina Forlin
  Nyhetschef 0300- 52 13 61

  TYCK TILL: Kommentera artikel

  Kommentera detta inlägg

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  NYHETER

   ANNONS

   TYCK TILL:

   EU-toppmötet stökar till det. Borde Göteborgsregionen tacka nej till stora evenemang?

   Visa Resultat

   Loading ... Loading ...

   Diskutera TYCK TILL

   Kommentera

   DET HÄNDERMer >>

   Lämna ditt bidrag till Det händer här!

   Fredag 17 november

   kl 9–12 Småbarnsrytmik på Fyren.

   kl 9–12 Öppen förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

   kl 11.30–14 Fairtrade kafé i Tölö församlingshem. 

   kl 17–18.30 Kom och prova olika idrotter i Aranäshallen A.

   kl 19 Musikalen Luther i Släps kyrka. Framförs av Släps musikalensemble, Kungsbacka kammarkör och musiker. Manus och musik av...

   Läs Mer