Vädret idag
Molnigt
2°C
Prognos januari 21, 2019
dag
Kastbyar
3°C
 

KDFF vände matchen och vann

Det var en solig hemmapremiär på Tingbergsvallen när Kungsbacka DFF gjorde det få förväntat sig. Efter en trevande start mot topptippade Kvarnsvedens IK hittade KDFF styrkan på planen och lyckades vända 2–0-läget till en rungande trepoängare.

 

FOTBOLL: ELITETTAN

Kungsbacka DFF – Kvarnsvedens IK 3–2 (1–2)

 

– Det känns gött att sätta prägel med en gång och visa att vi är starka! Säger tvåmålsskytten Ida Pettersson, efter en strålande hemmapremiär och lagets andra raka seger.

Efter en trevande matchstart såg det inte lovande ut för Kungsbacka DFF. Redan efter två minuter tog topptippade Kvarnsvedens IK ledningen. När Marie Salander sedan nickade in 0–2 i elfte minuten får bortalaget segervittring. Men istället för att vika ner sig i uppförsbacken hittade KDFF styrka på planen.

– Vi hade fokuserat för mycket på deras spel inför matchen och hade för mycket respekt. Vi visste vad vi skulle göra men var för försiktiga helt enkelt. Men vi vet hur starka vi är när vi kör vårt spel, och efter andra målet hade vi inget att förlora, säger Ida Pettersson.

 

När de gick in i den andra halvleken var det med full kraft, och utdelningen lät inte vänta på sig. Domaren dömde straff efter att Sara Nilsson tagit emot en passning och kolliderat med Kvarnsvedens målvakt. Det blev Ida Pettersson som fick ställa upp bakom bollen. Med finess tryckte hon upp bollen i krysset och KDFF hade kvitterat. Sedan kom frisparksmålet i 57:e minuten, rakt in i mål, och KDFF gjorde det som få hade förväntat sig. De vände matchen, tog ledningen och vann.

– Det var jävligt skönt. Det är väldigt starkt mentalt att vända i 2–0-läge, det är lätt att falla ihop när det kommer så tidigt och det visar att vi aldrig ger upp. Vi vågar spela fast vi ligger under, säger hon.

 

Läs mer om matchen i tisdagens tidning.

 

Matchfakta:

Kungsbacka DFF – Kvarnsvedens IK 3–2 (1–2)

0–1 (01), 0–2 (11), 1–2 (27) Karin Lundin, 2–2 (47) Ida Pettersson, 3–2 (57) Ida Pettersson

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

Ständigt nya byggprojekt – växer Kungsbacka för fort?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 18 januari 

kl 9–11.30 Öppen förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

Kl 10–12 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

kl 11.30-13 Fairtrade café i Tölö församlingshem. 

Lördag 19 januari

kl 11–15 Vernissage i Kungsbacka konsthall. Fredrik Lindqvist – Tell me a story. Invigningstal kl 13 och samtal med konstnären.

kl 11–14  Släktforskningens dag på Fyren. Tema:...

Läs Mer

Så här funkar eNH!