Vädret idag
Molnigt
1°C
Prognos februari 19, 2018
dag
Kastbyar
2°C
 

Julmarknad i innerstaden

Jultomten finns på plats, det blir julmusik, dans kring granen och mycket annat juligt. På söndag är det julmarknad i Kungsbacka innerstad. 

– Vi har en massa kul på gång och hoppas det blir en bra mix för besökarna som kan strosa omkring, ta en svängom, mysa i marknadsbodarna eller bara njuta, säger Jessica Blume, platsutvecklare Kungsbacka kommun.

 

En nyhet för i år är Julruschen, ett 3,5 kilometer lång välgörenhetslopp anordnat av Kungsbacka Särö Rotaryklubb, där behållningen går till strokeforskning.

– Det finns också en Jullunk som är ett alternativ för de som inte vill springa.

På plats finns också rekordmånga UF-företagare som kommer att stå både på Kungsbacka torg och Lindens torg.

– Vi har fått 44 anmälningar från UF vilket är mest i hela Halland, det är fantastiskt positivt eftersom vi arbetar mycket med samverkan mellan skola och näringsliv.

 

Närproducerad mat, handgjorda praliner, choklad, brända mandlar, våfflor, keramik och betong finns i utbudet bland de utställare som kommer att finnas på Kungsbacka torg och i Gallerian. Tanken har varit att locka lokala företagare från kommunen och länet. Kvalitet och juligt är den röda tråden.  

– Närproducerat är viktigt, säger Jessica Blume.

Julmusik hör en julmarknad till och i år är det Åsa och Ulf Nomark som drar igång dansen kring granen. De sjunger också julsånger och bjuder in besökarna till allsång. Dessutom står kyrkans kör In Spiritu på scenen och dansare med facklor ger en eldshow till stämningsfull musik.

 

Norra Hallands tomte träffar barnen och tar emot önskelistor, Stättareds 4H håller i ponnyridning och elever från Elof Lindälvs gymnasium håller i tipspromenad för barn och vuxna. Det blir prisutdelning i julrimstävlingen och innerstadens handlare samt restauranger håller öppet med julerbjudanden.

– Vi har även gått ut med detta i alla våra kanaler där vi jobbar med integration och bjudit in nyanlända till julmarknaden så de får ta del av svenska traditioner och hälsa på tomten. Vi hoppas att de kommer vara där.

 

Nu hänger det bara på vädret och Jessica Blume följer prognoserna noga.

– Jag hoppas verkligen att det blir fint väder! Vi har beställt extra förankringar till tälten och så länge det är uppehåll är det bra. Det blir en stämningsfull julmarknad med bra scenprogram, utställare och framför allt våra UF-företag. En bra dag för både besökare och handlare, säger kommunens platsutvecklare.

bildtext: Julmarknaden kanske lockar en och annan skridskoåkare. arkivfoto: Christina Nordwall

 

 

Christina Nordwall
Reporter och redigerare 0300- 52 13 62

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

EU diskuterar att slopa sommartiden. Bra eller dåligt?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Fredag 16 februari

kl 9–13 Småbarnsrytmik på Fyren för de minsta (0–4 år).

kl 12 och 13 Sagostund med trollmor på Naturum Fjärås Bräcka. 

Lördag 17 februari

kl 10–12.30 Kvinnofrukost i Älvsåkers församlingshem. Lotta Bornö berättar om sitt liv i tal och sång på temat ”Resan genom stormen”.

kl 11–14 Familjelördag med konsthantverkare Sofia Sandberg på Åsa...

Läs Mer