Vädret idag
Moln ibland
19°C
Prognos augusti 17, 2018
dag
Delvis soligt med åskstorm
20°C
 

Julmarknad i innerstaden

Jultomten finns på plats, det blir julmusik, dans kring granen och mycket annat juligt. På söndag är det julmarknad i Kungsbacka innerstad. 

– Vi har en massa kul på gång och hoppas det blir en bra mix för besökarna som kan strosa omkring, ta en svängom, mysa i marknadsbodarna eller bara njuta, säger Jessica Blume, platsutvecklare Kungsbacka kommun.

 

En nyhet för i år är Julruschen, ett 3,5 kilometer lång välgörenhetslopp anordnat av Kungsbacka Särö Rotaryklubb, där behållningen går till strokeforskning.

– Det finns också en Jullunk som är ett alternativ för de som inte vill springa.

På plats finns också rekordmånga UF-företagare som kommer att stå både på Kungsbacka torg och Lindens torg.

– Vi har fått 44 anmälningar från UF vilket är mest i hela Halland, det är fantastiskt positivt eftersom vi arbetar mycket med samverkan mellan skola och näringsliv.

 

Närproducerad mat, handgjorda praliner, choklad, brända mandlar, våfflor, keramik och betong finns i utbudet bland de utställare som kommer att finnas på Kungsbacka torg och i Gallerian. Tanken har varit att locka lokala företagare från kommunen och länet. Kvalitet och juligt är den röda tråden.  

– Närproducerat är viktigt, säger Jessica Blume.

Julmusik hör en julmarknad till och i år är det Åsa och Ulf Nomark som drar igång dansen kring granen. De sjunger också julsånger och bjuder in besökarna till allsång. Dessutom står kyrkans kör In Spiritu på scenen och dansare med facklor ger en eldshow till stämningsfull musik.

 

Norra Hallands tomte träffar barnen och tar emot önskelistor, Stättareds 4H håller i ponnyridning och elever från Elof Lindälvs gymnasium håller i tipspromenad för barn och vuxna. Det blir prisutdelning i julrimstävlingen och innerstadens handlare samt restauranger håller öppet med julerbjudanden.

– Vi har även gått ut med detta i alla våra kanaler där vi jobbar med integration och bjudit in nyanlända till julmarknaden så de får ta del av svenska traditioner och hälsa på tomten. Vi hoppas att de kommer vara där.

 

Nu hänger det bara på vädret och Jessica Blume följer prognoserna noga.

– Jag hoppas verkligen att det blir fint väder! Vi har beställt extra förankringar till tälten och så länge det är uppehåll är det bra. Det blir en stämningsfull julmarknad med bra scenprogram, utställare och framför allt våra UF-företag. En bra dag för både besökare och handlare, säger kommunens platsutvecklare.

bildtext: Julmarknaden kanske lockar en och annan skridskoåkare. arkivfoto: Christina Nordwall

 

 

Christina Nordwall
Reporter och redigerare 0300- 52 13 62

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

TYCK TILL:

Vad ska ske med Alléskolan?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 17 augusti

Kl 12–15 Naturkampen – en naturlig femkamp. Vem är längst? Vem hoppar längst? Ta med familjen eller kompisarna och tävla mot varandra i lag eller enskilt på Naturum Fjärås Bräcka. Mät dig mot fem olika djur i fem olika grenar. 

Lördag 18 augusti

Kl 11–16 Vässingsö-dagen i Onsala. Fest för alla åldrar. Historisk vandring, gårdsloppisar, försäljning av lokala produkter och café.
 
Kl 12–15...
Läs Mer

Sommarkampanj!

 

Så här funkar eNH!