ISHOCKEY 2017-09-17 KL. 18:28

Jätteskräll av Hanhals i premiären

ISHOCKEY: DIVISION 1

Hanhals Kings – Kristianstads IK 3 – 2

Ett favorittippat Kristianstads IK kom till Kungsbacka ishall. På andra sidan stod ett Hanhals Kings som i den första perioden verkligen stod upp – backarna visade mod och stötte i mittzonen medan forwards stod för puckerövringar i KIK:s uppspelsfas.

Men efter ett slarvigt byte – sex man på isen – fick hemmalagets boxplay bekänna färg. De grönvita cirkulerade målhungrigt runt Fredrik Bergvik i hemmakassen, men närmare Fredrik Hanssons skott i fritt läge utanför kom inte Skånelaget.

Det var mållöst efter en period men i den andra small det efter 03.48. Mikael Johansson hos gästerna trampade in från högerkanten och lirkade dit ledningsmålet, men kvitteringen skulle komma.

Efter ett finfint powerplay, där tålamodet var stort, serverade Kristoffer Wikner en diagonalpassning som gav nyförvärvet Niklas Svensson öppet mål.

Det skulle komma mer från Niklas Svenssons klubba. I upptakten av den sista perioden kvitterade han ännu en gång, när han påpassligt drog till från dålig vinkel, 2–2.

När de flesta räknade med en bortaforcering gav Kim Jonsson hemmalaget ledningen. I slutminuten blev det kalabalik framför båda målburarna. Gästernas Robin Sterner missade öppet mål. Sedan var det Hanhals tur. Kristianstadsburen var tom men varken Joakim Krantz eller Fredrik Johansson hittade den tomma kassen. Men det spelade ingen roll – inga mer mål föll och skrällen var ett faktum inför storpubliken 752 personer.

Hanhals Kings har fått en drömstart på säsongen.