Vädret idag
Molnigt
-5°C
Prognos februari 25, 2018
dag
Molnigt
-4°C
 

Jätteskräll av Hanhals i premiären

ISHOCKEY: DIVISION 1

Hanhals Kings – Kristianstads IK 3 – 2

 

Ett favorittippat Kristianstads IK kom till Kungsbacka ishall. På andra sidan stod ett Hanhals Kings som i den första perioden verkligen stod upp – backarna visade mod och stötte i mittzonen medan forwards stod för puckerövringar i KIK:s uppspelsfas.

Men efter ett slarvigt byte – sex man på isen – fick hemmalagets boxplay bekänna färg. De grönvita cirkulerade målhungrigt runt Fredrik Bergvik i hemmakassen, men närmare Fredrik Hanssons skott i fritt läge utanför kom inte Skånelaget.

 

Det var mållöst efter en period men i den andra small det efter 03.48. Mikael Johansson hos gästerna trampade in från högerkanten och lirkade dit ledningsmålet, men kvitteringen skulle komma.

Efter ett finfint powerplay, där tålamodet var stort, serverade Kristoffer Wikner en diagonalpassning som gav nyförvärvet Niklas Svensson öppet mål.  

Det skulle komma mer från Niklas Svenssons klubba. I upptakten av den sista perioden kvitterade han ännu en gång, när han påpassligt drog till från dålig vinkel, 2–2.

 

När de flesta räknade med en bortaforcering gav Kim Jonsson hemmalaget ledningen. I slutminuten blev det kalabalik framför båda målburarna. Gästernas Robin Sterner missade öppet mål. Sedan var det Hanhals tur. Kristianstadsburen var tom men varken Joakim Krantz eller Fredrik Johansson hittade den tomma kassen. Men det spelade ingen roll – inga mer mål föll och skrällen var ett faktum inför storpubliken 752 personer.

Hanhals Kings har fått en drömstart på säsongen.

 

Läs mer i tisdagens Norra Halland!

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tid & PlatsLäs mer >>

LÖRDAG 24 FEBRUARI 

Volleybollklubben Westans damlag möter Gislaved VBK B i div 2 västra. Plats: Fjärås Idrottshall. Välkomna!

 

LÖRDAG 24 FEBRUARI 

14.00. Lindome IBKs allsvenska damlag IBF Linköping 14:00 i Almåshallen. Kl 16:30 är det herrarna Div2 tur att möta Landvetter. Kafeterian är öppen. Välkomna!

 

LÖRDAG 24 FEBRUARI

14.30. Välkommen till dammatch i Valldahallen när Varla/Sandö möter Tvååker. Fiket är...

Läs Mer

TYCK TILL:

Allergipannkakor tillverkas inte mer - därför får inga elever pannkakor. Rätt eller fel?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera