Vädret idag
Molnigt
13°C
Prognos maj 30, 2017
dag
Delvis molnigt med skurar
16°C
 

Jag kan inte laga korv stroganoff

Hejsan, mitt namn är Casper Sewerin. Det är jag som skrivit en del i tidningen de senaste veckorna. Jag är 22 år och uppvuxen i Onsala. Jag pluggar just nu journalistik och gör min långpraktik här på Norra Halland. Nu vet du nästan allt om mig. Nästan.

 

En sak du kanske inte känner till är att jag inte kan laga korv stroganoff. Även fast jag personligen anser mig själv vara helt okej på att laga mat. Skulle jag jämföra mig med mina vänner och deras matlagningskunskaper är jag lite ut av en pionjär i köket. Men korv stroganoff går inte. Låt mig förklara hur det gick den senaste gången.
 

Jag ställde en kastrull och en stekpanna på spisen. Tog fram skärbrädan. Finhackade löken och korven. La i ingredienserna i stekpannan. Smöret knastrade rofyllt medan löken och korven sakta men säkert fick en fin brun yta. Vattnet i kastrullen hade vid detta stadiet ännu inte kokat upp, så jag sänkte därför vad jag trodde var stekpannans värme och väntade på att vattnet skulle koka upp. Det gjorde det nu inte…

Jag riktade blicken mot tomaterna och började hacka. Jag varken hörde eller tänkte på falukorven och löken som skrek efter hjälp från stekpannan. Jag vände mig om.

Åh nej,…Perfekt, tänkte jag uppgivet, kolsvarta korvar och ett ljummet vatten.

 

Jag redde kolbitarna med mjöl och några skvättar vatten.

I med ketchup och pyttelite chilisås. Salt, peppar, och paprikapulver. Jag förde en sked med lite ut av såsen till munnen, svalde, och spottade. Det smakade fränt, syrligt, rent ut sagt vedervärdigt. I med mer vatten, vilket i sin tur gjorde att smakerna försvann men syrligheten var kvar. Jag hällde i socker, det kanske skulle funka? Det korta svaret på det var nej, nu smakade det istället som någon ”supersur-dödskalle-godis” man åt som barn. I med ytterligare vatten, stekpannan blev överfull. Jag måste bli av med vätska.

 

Jag tog upp ett durkslag och försökte hälla över sörjan. Försiktigt lutade jag stekpannan i en 20 graders vinkel. Såsen sipprade över stekpannans kant, men durkslaget förblev tomt.

Mina lår. Massa fula ord. Tjugoelfte gradens brännskador blev min första tanke. Jag släppte stekpannan, och sprang in i duschen. Jag spolade mina ben och samtidigt som tårarna började rinna dömde jag korv stroganoff till evig osalighet och allt vad det innebär.

Jag kan helt enkelt inte. Jag kan inte laga korv stroganoff.

 

 

Casper Sewerin
Casper Sewerin Reporter 0300-101 75 reporter@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

One comment

 1. Jonas
  maj 9th, 2017 12:10

  Hallåj!

  Det behöver inte vara så svårt med korv. Gå på känsla och glöm inte att krydda ordentligt!

  jättefin text.

  Mvh,
  J. Claeson

  Reply

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ANNONS

TYCK TILL:

Polisen kollar tryggheten just nu. Vågar du gå ut på kvällen där du bor?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

 • Sara

  Här i ett villakvarter är rädslan för att bli överraskad av en stor älg större än rädslan att bli överfallen. På tidigare adresser gick jag dock sällan ut efter det blev mörkt de senaste åren pga alla överfall som skedde

 • Kommentera

  DET HÄNDERMer >>

  Lämna ditt bidrag till Det händer här!

  Tisdag 23 maj

  kl 9–11.30 Öppen förskola i Varlakyrkan. Öppen verksamhet för barn och föräldrar. 

  kl 10–14.30 Gällinge träffpunkt: mötesplats för seniorer i Gällinge församlingshem.

  Kl 12 Sång till lunch ”Den lustiga våren” i Släps kyrka. Åsa Winald, sopran och Björn Johansson, flygel. Musik av bland annat Nordqvist, Rangström, Sibelius, Peterson-Berger. Därefter lunch...

  Läs Mer