Vädret idag
Molnigt
17°C
Prognos september 21, 2018
dag
Åskstorm
19°C
 

Jag kan inte laga korv stroganoff

Hejsan, mitt namn är Casper Sewerin. Det är jag som skrivit en del i tidningen de senaste veckorna. Jag är 22 år och uppvuxen i Onsala. Jag pluggar just nu journalistik och gör min långpraktik här på Norra Halland. Nu vet du nästan allt om mig. Nästan.

 

En sak du kanske inte känner till är att jag inte kan laga korv stroganoff. Även fast jag personligen anser mig själv vara helt okej på att laga mat. Skulle jag jämföra mig med mina vänner och deras matlagningskunskaper är jag lite ut av en pionjär i köket. Men korv stroganoff går inte. Låt mig förklara hur det gick den senaste gången.
 

Jag ställde en kastrull och en stekpanna på spisen. Tog fram skärbrädan. Finhackade löken och korven. La i ingredienserna i stekpannan. Smöret knastrade rofyllt medan löken och korven sakta men säkert fick en fin brun yta. Vattnet i kastrullen hade vid detta stadiet ännu inte kokat upp, så jag sänkte därför vad jag trodde var stekpannans värme och väntade på att vattnet skulle koka upp. Det gjorde det nu inte…

Jag riktade blicken mot tomaterna och började hacka. Jag varken hörde eller tänkte på falukorven och löken som skrek efter hjälp från stekpannan. Jag vände mig om.

Åh nej,…Perfekt, tänkte jag uppgivet, kolsvarta korvar och ett ljummet vatten.

 

Jag redde kolbitarna med mjöl och några skvättar vatten.

I med ketchup och pyttelite chilisås. Salt, peppar, och paprikapulver. Jag förde en sked med lite ut av såsen till munnen, svalde, och spottade. Det smakade fränt, syrligt, rent ut sagt vedervärdigt. I med mer vatten, vilket i sin tur gjorde att smakerna försvann men syrligheten var kvar. Jag hällde i socker, det kanske skulle funka? Det korta svaret på det var nej, nu smakade det istället som någon ”supersur-dödskalle-godis” man åt som barn. I med ytterligare vatten, stekpannan blev överfull. Jag måste bli av med vätska.

 

Jag tog upp ett durkslag och försökte hälla över sörjan. Försiktigt lutade jag stekpannan i en 20 graders vinkel. Såsen sipprade över stekpannans kant, men durkslaget förblev tomt.

Mina lår. Massa fula ord. Tjugoelfte gradens brännskador blev min första tanke. Jag släppte stekpannan, och sprang in i duschen. Jag spolade mina ben och samtidigt som tårarna började rinna dömde jag korv stroganoff till evig osalighet och allt vad det innebär.

Jag kan helt enkelt inte. Jag kan inte laga korv stroganoff.

 

 

Casper Sewerin
Casper Sewerin Reporter 0300-101 75 reporter@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

One comment

 1. Jonas
  maj 9th, 2017 12:10

  Hallåj!

  Det behöver inte vara så svårt med korv. Gå på känsla och glöm inte att krydda ordentligt!

  jättefin text.

  Mvh,
  J. Claeson

  Reply

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

TYCK TILL:

Kommunanställda ska erbjudas billig förmånscykel. Rätt eller fel?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 18 september

kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem. 

kl 9.30-11.30 Kyrkans öppna förskola i Varlakyrkan. För barn 0-5 år i vuxens sällskap. 

Kl 10.30–13 Stickcafé i Kuggaviksgården, Åsa. Arr: Kungsbacka hemslöjdsgille. 

kl 11–13 Släktforskarhjälp på Onsala bibliotek. Hallands släktforskarförenings Kungsbackagrupp hjälper till.

kl 12 Orgel till lunch i Släps kyrka med Lasse...

Läs Mer

Så här funkar eNH!