Vädret idag
Klart
3°C
Prognos januari 18, 2019
dag
Mestadels soligt
3°C
 

Ishockeyn slöt samman för Saga

Hanhals Kings skakade serieledarna. Men den här kvällen var det sportsliga sekundärt – det var Sagas match.

 

ISHOCKEY: HOCKEYETTAN

Hanhals Kings – Tranås AIF 3 – 5

 

Innan det var nedsläppt radade lagen upp sig och omfamnade varandra. Det var ingen vanlig match i Kungsbacka ishall – den var tillägnad Saga, fyra år.

I december fick familjen Grimgard beskedet att dottern hade begränsad tid kvar att leva. Familjens önskan är att kunna tillbringa varje sekund som de har kvar tillsammans och en av Sagas största önskningar är att flyga till solen och värmen. En insamling har startats.

 

Hanhals Kings valde under onsdagen att skänka alla biljettintäkter oavkortat till insamlingen. Speakern annonserade innan pucken släpptes att Tranås supporterförening, Flying crane supporters, hade samlat in över 11 000 kronor.

Och Hanhals Kings hade lyckats få folk till hallen – 525 personer passerade vändkorset.

– Det var superfint, säger tränaren Niclas Högberg.

– Det är häftigt när hockeyfamiljen blir så stor att man står enade. Man kämpar på isen men utanför kan man gå samman, säger forwarden Ludvig Rantanen. 

 

När det väl var dags för match fick Hanhals chansen i powerplay, men det var Tranås som tog tillvara på möjligheten efter att ha blivit fulltaliga när Anders Skoog snärtade upp pucken otagbart i Fredrik Bergviks plockhandskryss.

Gästerna satte tvåan efter att hemmalaget rett ut två boxplay och Hanhals hade gett sig en ordentlig uppförsbacke efter den första perioden.

– De dominerade fullständigt, säger Ludvig Rantanen.

 

Hanhals Kings hade en målvakt som gav dem chansen att vända. Fredrik Bergvik plockade styrning, klubbhandsräddade friläge, tog hjälp av stolpen och kastade ut vänsterbenet på nästa styrning.

Så fick David Stenbacka öppet mål och det var match igen.

Hemmalaget vräkte på framåt. Hampus Melén trodde laget hade kvitterat men domaren viftade avvärjande – pucken var aldrig över linjen. Pontus Engström fick klubban på en retur men bortalagets målvakt Victor Johnson hade marginalerna på sin sida.

 

Hanhals fortsatte där de lämnade i andra perioden. Tranås fick freda sin egen kasse, men med en man mer på isen backhandsprätte Ludvig Rantanen in kvitteringen.

– Det var exakt den starten vi ville ha, men sedan är det som om allting faller, säger målskytten. Det känns tomt, jag kan inte sätta ord på varför vi tappar. 

I stället för en fortsatt forcering kom en kalldusch när David Bremer helt ensam framför Hanhalskassen hittade krysset. Två minuter senare stängdes matchen när gästerna satte sitt fjärde.

 

Förlusten till trots, det handlade om Saga den här onsdagskvällen. Niclas Högberg samlade kraft och ord efter matchen. Han varit tränare åt Sagas pappa och Sagas farfar har varit lagledare i klubben.

– Vi pratade innan vi gick in till matchen. Vi kanske träffas om tio år, då har vi glömt matcherna men vi står upp för varandra. Det är som är tjusningen med lagidrott.

En kväll att vara stolt över?

– Jag är stolt över föreningen, över ishockeyn och lagidrotten. Den finns där som en extra ryggrad och knuffar upp dig när du har det tufft. Har du varit en del av oss glömmer vi inte bort dig, säger Niclas Högberg. 

– Man tycker att hockeyn är viktig, men man får perspektiv på vad som egentligen är viktigt. Det är familjen först, så är det för alla, säger Ludvig Rantanen. 

 

Matchfakta:

Hanhals Kings – Tranås AIF 3 – 5 (0–2, 1–0, 2–3)

0–1 (03.24), 0–2 (17.12), 1–2 (26.49) David Stenbacka, 2–2 (42.32) Ludvig Rantanen, 2–3, (45.11), 2–4 (47.20), 2–5 (50.01), 3–5 (59.24) Kristoffer Wikner

Skotten: 34–39 (7–14, 14–16, 13–9)

Publik: 525

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

TYCK TILL:

Ständigt nya byggprojekt – växer Kungsbacka för fort?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera