BANDY 2017-12-02 KL. 20:46

”Inte många som kan slå oss"

Det var ett svårstoppat Frillesås som gästade ett topptippat Örebro. Efter andra halvlek växte dominansen och det blev svårt för hemmalaget att hålla tätt i målburen.
När vi spelar såhär bra är det inte många som kan slå oss, säger en nöjd Tobias Johansson-Dahl.

BANDY: BANDYALLSVENSKAN

Örebro SK Bandy – Frillesås BK 3–7

Spelarna i Frillesås har fått packa sina väskor för en bandyweekend, med matcher två dagar i rad i samma län. Men det har inte varit något som stoppat laget som var rejält taggade inför helgens första match på Örebro SK:s Behrn Arena.

– Vi gör en jättejättebra match i 90 minuter så resultatet är rättvist, säger lagledare Tobias Johansson-Dahl.

Örebro är förhandstippade favoriter i serien och extremt starka på hemmaplan. Efter första halvlek såg det resultatmässigt jämt ut med 2–2 i paus.

– Då var vi nöjda med resultatet men det kändes som att vi var starkare än dem, säger han.

Knappt två minuter in i andra halvlek gjorde Calle Johansson Frillesås tredje mål och efter det fick Örebro svårt att hänga med. Frillesås spelade enligt matchplan och gjorde mål på de chanser som de skapade.

– Örebro fick börja jaga, det skapades öppna ytor och sedan rann det på. Men vi var så mycket bättre än dem, de kom ingen vart, fortsätter Johansson-Dahl.

Christian Axelsson i Frillesås målbur fick inte många skott på sig, och det var tack vare ett tätt och bra defensivt spel berättar lagledaren. Örebros målvakt å andra sidan fick en hel del att göra och när matchen var slut hade Frillesås vunnit med 3–7. Ett rättvist resultat enligt Johansson-Dahl som menar att när Frillesås spelar så bra, är det få lag som kan slå dem.

Stämningarna i laget efter matchen var på topp. Nu gäller det att ladda batterierna inför morgondagens match mot Nitro/Nora.

– En förlust hade varit tyngre. Men att vinna på detta sätt ger oss energi. Nu ska vi äta och sova gott för att kunna plocka nya poäng imorgon, säger han.

Matchfakta:

Örebro SK Bandy – Frillesås BK 3–7 (2–2)

1–0 (09.15), 1–1 (39.11) Fredrik Brandin, 2–1 (42.35), 2–2 (43.21) Fredrik Johansson, 2–3 (46.43) Calle Johansson, 2–4 (59.40) Calle Johansson, 2–5 (70.23) Adrian Emretsson, 3–5 (74.43), 3–6 (76.39) Fredrik Åkerlind, 3–7 (92.22) Jesper Henriksson