Vädret idag
Soligt
19°C
Prognos maj 27, 2017
dag
Mestadels soligt
21°C
 

Inspirationskväll om multisport drog fult hus

Det blev stor succé när Lisa Nordlind från Onsala (bilden) och hennes fyra ambassadörer kallade till en inspirationskälla om multisport och AIM-träning hos Salming i Sisjön.

 

- Det är första fången vi har en sådan här träff, säger Lisa. Trodde aldrig det skulle bli ett sådant här stort intresse för multisporten.

 

- Kanske vi får ordna mer sådana här tematräffar, säger Lisa som till sin hjälp hade de fyra tränarna Helena Sjödahl, Kungsbacka, Marcus Kjellgren, Vallda, Anna Grahn, Kållered och Annie Rydström från Göteborg.

 

De pratades mycket om de tidigare tävlingarna som avgjorts i fjällen. En sak har de gemensamt och det är intresset för multisporten.


- Alla kan vara med, säger Helena Sjödal som berättar om upplevelsen det är i skog och mark. Det är som en orientering men med fler moment. Totalt 60 kontroller som är utplacerade i olika svårighetsgrader.

 

Dessutom är det inte bara löpning utan även klättring i berg, paddling och simning.
- Det finns olika klasser, elit eller motionär, det bestämmer man själv, säger Helena som började med multisporten på äldre dagar.

 

- Jag har tre barn och kände att jag vill prova något nytt och den här typen av multisporten passade mig, säger Helena.

 

Lisa gillar äventyr
För Onsalatjejen Lisa Nordlind har äventyr gått som en röd tråd genom hennes liv och nu är det AIM-träning och Challenges som gäller.
- Jag gillar livet i vildmarken och har hela tiden strävat efter nya äventyr, säger Lisa.

 

Årets AIM Challenges avgörs på två platser, Lindvallen i de Svenska fjällen samt Hemsedal i Norge. 

aim-challenges-1

Lisa Nordlind, Onsala och de fyra tränarna Helena Sjödahl, Kungsbacka, Marcus Kjellgren, Vallda, Anna Grahn, Kållered och Annie Rydström från Göteborg.

Bengt Karlsson
-- Klicka på F facebook här eller T - twitter för att komma till mina sidor --- Sportchef/reporter och webbredaktör för sporten. Startade och administrerar Lokaltipset.

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

SportbloggarFler >>

TYCK TILL:

Polisen kollar tryggheten just nu. Vågar du gå ut på kvällen där du bor?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

 • Sara

  Här i ett villakvarter är rädslan för att bli överraskad av en stor älg större än rädslan att bli överfallen. På tidigare adresser gick jag dock sällan ut efter det blev mörkt de senaste åren pga alla överfall som skedde

 • Kommentera

  DET HÄNDERMer >>

  Lämna ditt bidrag till Det händer här!

  Tisdag 23 maj

  kl 9–11.30 Öppen förskola i Varlakyrkan. Öppen verksamhet för barn och föräldrar. 

  kl 10–14.30 Gällinge träffpunkt: mötesplats för seniorer i Gällinge församlingshem.

  Kl 12 Sång till lunch ”Den lustiga våren” i Släps kyrka. Åsa Winald, sopran och Björn Johansson, flygel. Musik av bland annat Nordqvist, Rangström, Sibelius, Peterson-Berger. Därefter lunch...

  Läs Mer