Vädret idag
Regn
16°C
Prognos augusti 14, 2018
dag
Skurar
21°C
 

”Det var en typisk träningsmatch”

Efter januarivilan inledde HK Aranäs året med att förlora träningsmatchen mot IK Sävehof. Inför omstarten mot Malmö, måste truppen få med sig ett tuffare försvarsspel in på plan.

 

HANDBOLL. Aranäs HK inledde året med en förlust i Partille Arena. Efter tre spelade halvlekar på 25 respektive 20 minuter, var träningsmatchen över med 42–30 till IK Sävehofs fördel. En typisk träningsmatch, kommenterade tränare Toni Johansson matchen med.

– Det är svårt att komma upp i intensitet fullt ut. Vi testade runt spelarna lite, sådant man gör på en träningsmatch, säger han.

Toni Johansson är positiv till att Aranäs inte gjorde så många tekniska fel i matchen som de brukar göra. Han säger också att laget hittade mittsex mycket och kunde göra en hel del mål, något som de utvecklat mest under säsongen.

– Det tar vi med oss och fortsätter att jobba med, säger han.

 

Spelaren Rasmus Thorbjörnsson håller med om att det är svårt att nå de sista procenten i en träningsmatch, men är helt övertygad om att laget är spelklart inför tisdagens match mot Malmö, som blir den första seriematchen för året.

– Det känns kul att komma igång, vi är redo. Det kommer bli lättare att tagga upp sig inför en riktig seriematch, säger han.

Vilan inför serieomstarten har varit nyttig för Aranäs herrtrupp. De har fått tillbaka flera spelare som varit skadade vilket har gjort träningstruppen större. Spelarna har fått träna upp sig och fokus har legat på att få igång ett bra försvarsspel. Och trots att Rasmus Thorbjörnsson tycker att laget har kommit igång, är det en bit kvar till målet.

– Träningsmatchen gick inte så bra. Vi var bra framåt och skapade lägen men vi måste bli mycket aggressivare i försvaret, säger han.

 

 

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

TYCK TILL:

Vad ska ske med Alléskolan?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 10 augusti

kl 11–12 Slottsvisning. Greve Claes Bonde gästar Tjolöholm. Med närgångna skildringar och unika barndomsminnen lägger 77-åringen fram slottets historia ur ett nytt och personligt perspektiv.

kl 12–15 Lilla naturhjälpen. Vi hjälps åt att röja för att hjälpa både växter och insekter att trivas bättre, växa och ha plats till bohål vid Naturum Fjärås Bräcka.

kl 19 Musikcafé i Onsala församlingshem....

Läs Mer

Sommarkampanj!

 

Så här funkar eNH!