Vädret idag
Klart
3°C
Prognos januari 18, 2019
dag
Mestadels soligt
3°C
 

”Det var en typisk träningsmatch”

Efter januarivilan inledde HK Aranäs året med att förlora träningsmatchen mot IK Sävehof. Inför omstarten mot Malmö, måste truppen få med sig ett tuffare försvarsspel in på plan.

 

HANDBOLL. Aranäs HK inledde året med en förlust i Partille Arena. Efter tre spelade halvlekar på 25 respektive 20 minuter, var träningsmatchen över med 42–30 till IK Sävehofs fördel. En typisk träningsmatch, kommenterade tränare Toni Johansson matchen med.

– Det är svårt att komma upp i intensitet fullt ut. Vi testade runt spelarna lite, sådant man gör på en träningsmatch, säger han.

Toni Johansson är positiv till att Aranäs inte gjorde så många tekniska fel i matchen som de brukar göra. Han säger också att laget hittade mittsex mycket och kunde göra en hel del mål, något som de utvecklat mest under säsongen.

– Det tar vi med oss och fortsätter att jobba med, säger han.

 

Spelaren Rasmus Thorbjörnsson håller med om att det är svårt att nå de sista procenten i en träningsmatch, men är helt övertygad om att laget är spelklart inför tisdagens match mot Malmö, som blir den första seriematchen för året.

– Det känns kul att komma igång, vi är redo. Det kommer bli lättare att tagga upp sig inför en riktig seriematch, säger han.

Vilan inför serieomstarten har varit nyttig för Aranäs herrtrupp. De har fått tillbaka flera spelare som varit skadade vilket har gjort träningstruppen större. Spelarna har fått träna upp sig och fokus har legat på att få igång ett bra försvarsspel. Och trots att Rasmus Thorbjörnsson tycker att laget har kommit igång, är det en bit kvar till målet.

– Träningsmatchen gick inte så bra. Vi var bra framåt och skapade lägen men vi måste bli mycket aggressivare i försvaret, säger han.

 

 

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

Ständigt nya byggprojekt – växer Kungsbacka för fort?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 18 januari 

kl 9–11.30 Öppen förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

Kl 10–12 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

kl 11.30-13 Fairtrade café i Tölö församlingshem. 

Lördag 19 januari

kl 11–15 Vernissage i Kungsbacka konsthall. Fredrik Lindqvist – Tell me a story. Invigningstal kl 13 och samtal med konstnären.

kl 11–14  Släktforskningens dag på Fyren. Tema:...

Läs Mer

Så här funkar eNH!