Vädret idag
Moln ibland
14°C
Prognos juni 24, 2018
dag
Moln ibland
20°C
 

Imorgon är en annan dag

 

Igår var jag föräldraledig. För första gången på riktigt sen vår dotter föddes. (De där första tio dagarna räknas inte riktigt.) Första gången ensam med två barn. Jag önskar att jag kunde säga att det gick bra. Jag önskar att jag kunde säga att allt löste sig.

 

Det vore roligt att här i tidningen stolt deklamera att jag är en superpappa som välplanerad hela tiden låg steget före i händelsekedjan. Det kan jag dessvärre inte. Det är helt omöjligt. Inte för att jag på något vis förtjänar reprimander från någon barnavårdsnämnd eller liknade. Det är en omöjlighet därför att jag skriver det här i förrgår.

 

Jag ser framför mig att mina framtida barn, alltså, inga nya barn utan mina nuvarande barns framtida jag… Förlåt det blir så krångligt, låt mig ta om. Mina framtida barns samtida jag kommer samtidigt som jag slänger mig på golvet i hallen för att prisa min hustrus återkomst göra en tyst överenskommelse om att förtränga den här dagen till dess att den gör sig påmind på en soffa i en ännu längre framtida framtid.    

 

Vilket jäkla svin han är tänker ni nu. Det har ju gått jättebra för frun hans, ska han komma här och slå på stora trumman och skriva krönika bara för en futtig pappadag? Ja, så kanske det är. Just stora trummor kanske är lite av en passion för mig. Men ni måste förstå min situation.

Den lilla bebisen i fråga har två favoriträtter. Bröstmjölk och sina fingrar. Hon kan ha en fäbless för tacos också, eller navellud. Det var svårt att se i efterhand hur som helst. Det går inte att överleva en dag på fingrar och tacos!

 

Irritationen över den här slapphänta onsdagspappan stiger hos er nu. Ni knyter näven i fickan och mumlar unisont - Men pumpa pattarna då, ska det vara så svårt?

Till det har jag två saker att säga. Först, vårda ditt språk. För det andra. Den här damen har ärvt sin fars gom. En Beef Wellington kan vara gudomlig på söndagen för att sexton timmar senare efter två minuter i micron mest vara en ursäkt till ett utökat självmord.

(Har ni förresten provat att ta med det sista vinet från söndagsmiddagen till måndagslunchen? Gör inte det. Konstiga blickar från arbetskamraterna).

Micrad mat är knappt mat. Så tycker jag. Så tycker hon. Så tycker vi idag, så tycker vi imorgon. I övermorgon… följaktligen idag, tycker vi att det vi tyckte tidigare står sig väl mot dagens sanningar. Vi är alltså orubbliga, likt tiden… även om den förvisso rinner iväg. Imorgon är en annan dag och ni, kära läsare vet alltså så mycket mer om livet än vad jag gör just nu.

 

Min vanliga taktik när jag gör fel är att snorkigt anse mig själv missförstådd. Får jag tillexempel en krönika refuserad ser jag det som tecken på min egna briljans och omvärldens förfall. Den strategin funkar inte riktigt med barn har jag märkt.

 

Och det skrämmer mig. Hur ska ni, framtidens folk döma mig? Jag, alltså för er mitt dåvarande jag, men för mig mitt högst och alltigenom nuvarande och närvarande jag är livrädd för vad som komma kan.

 

Richard Forsberg
Richard Forsberg: Född och uppvuxen i Kungsbacka, utbildad och arbetad annorstädes. Grundare av Den kulturella byrån, driver Produktionsbolaget Ebbgård. Regisserar och producerar kultur, mestadels teater. Vanligtvis välklädd samt okej att ha i möblerade rum. Skojar en del. Heter HerrForsberg på Twitter och Instagram

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Hur ska du följa fotbolls-VM?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Onsdag 20 juni

kl 13.30–15.30 Stickcafé i Onsala församlingshem.

kl 14 Traditioner och högtider. Nu är det snart midsommarafton, men hur gjorde man förr? Vad firade man och hur firade man högtider? Du får lära dig allt om påskens, julens och midsommarens mysterium i Äskhults by. Anmälan. 

kl 14 Naturumguidning. Upptäck varför Fjärås Bräcka är unikt. Lär dig om gravarna, geologin, ljungheden eller småkryp.

Kl 19 Bingo...

Läs Mer

Sommarkampanj!