Vädret idag
Delvis molnigt
16°C
Prognos maj 26, 2018
dag
Moln ibland
24°C
 

HK Aranäs urspelade i Handbollsligan

Så var resan i Handbollsligan över. Efter tre rafflande matcher i kvalet mot Önnereds HK, blev den fjärde matchen HK Aranäs fall. 33–23 hann målen ticka upp till innan det var över.

 

HANDBOLL: KVAL

Önnereds HK – HK Aranäs 33–23 (14–12)

 

Spänningen låg tung i luften. Önneredshallen var än en gång fylld till bredden med publik. Nu var det allvar. Det var vinna eller försvinna som gällde för HK Aranäs, som efter två förluster storspelade hemma i Aranäshallen och vann överlägset mot Önnereds HK.

Men nu var Göteborgslaget tillbaka på hemmaplan och hotade HK Aranäs plats i Handbollsligan. Precis som tidigare matcher slog det gnistor om spelarna, alla ville spela skiten ur varandra.

 

Men det började bra för Aranäs som satte matchens första mål. Och det var otroligt jämnt, tills det var drygt fem minuter kvar av första halvlek och Önnered fick till matchens första tvåmålsledning.

Aranäs kom in i andra halvlek med två mål upp till Önnered, men de lyckades aldrig ta igen. Istället tappade de fart, fick svårt att ta sig igenom i anfallen och gjorde tekniska missar.

 

17 minuter in i andra halvlek gjorde Önnered 23–18 och då kändes det avgjort. Efter det ökade bara avståndet och i spelarnas ögon fanns en spegelblank blick som sade att det var över.

Med två minuter kvar på klockan stod många i publiken upp och jublade. Vid slutsignalen kastade sig Önneredsspelarna och tränarstaben ut på planen och omfamnade varandra. Önneredstruppen bar t-shirtar med texten "Önnereds HK Handbollsligan 2018/2019" på, medan Aranässpelarna satte sig på knä med huvuden djupt nedsänkta i marken med en känsla av tomhet och tragedi.  Och längst bak: Toni Johansson.

 

Läs mer om matchen i tisdagens tidning.

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tid & PlatsLäs mer >>

 

LÖRDAG 26 MAJ

13.00. Onsala BK - Bredaryd Lanna IK, Div 3 Sydvästra Götaland, Herrar. Rydets IP

 

LÖRDAG 26 MAJ

15.00. IFK Fjärås herr A - IF Leikin, Div 4 Halland, Ögärdets IP

 

SÖNDAG 27 MAJ 

18.00. IFK Fjärås Dam - Landvetter IF 2003, Div 2 Västra Götaland, Ögärdets IP

 

HELGEN 2–3 JUNI 

08.30. Den 2–3 juni arrangeras Tölöcupen på Tölö IF:s hemmaplan Hamravallen. I dagsläget är det 170 lag...

Läs Mer

TYCK TILL:

Badar du helst i hav, sjö eller pool?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera