Vädret idag
Mestadels molnigt
6°C
Prognos april 23, 2018
dag
Regn
12°C
 

Hippt att skjuta upp

”Skjut inte upp saker du kan göra idag till imorgon” – hur ofta har du inte hört det? Själv har jag lagt om stilen och skjuter både upp och fram en hel rad saker.

Jag älskar löpning, men med åldern kommer krämporna som försämrar ens förmåga. För några år sedan hade jag inte varit nöjd med en 28:e plats på Kungsbackaloppets halvmara, men nu får jag väl konstatera att det inte var så pjåkigt sprunget av en 73:a med höft- och ryggproblem.

De flesta som kom före mig var födda på 80- och 90-talet.

Jag tränar inte för ett lopp, utan för att skjuta upp framtida skador. Genom den enkla övningen ligg ner med fötterna i golvet och skjut upp höften, stärker jag upp min kropp så att jag kan göra det jag älskar: springa.

De 90-talister som ser mig göra denna ”juckande” rörelse på gymgolvet flinar, men de känner sig ännu inte träffade av Henrik Schyfferts konstaterande: att har man passerat 40-strecket så är man närmare en höftledsoperation än första fyllan.

 

Med ökande ålder ökar också risken för att bli senil. Fasa! För att skjuta fram den risken har jag en ask med 24 ögonskuggor. Först väljer jag ut en färg för dagen och applicerar på ena ögonlocket. Sedan tittar jag ner i asken och övar på att minnas vilken färg jag tagit.

Allt för ofta inser jag att jag inte är helt säker på vilken nyans jag precis använt. Det blir inte direkt lättare av att jag alltid använder två olika färger på varje ögonlock.

Utmana ditt minne genom att inte skriva upp viktiga saker i din kalender.

För två veckor sedan gick jag med Lilla Sonen, uppklädd och fin, och med paket under armen, till en festlokal där det vankades barnkalas. Visst var det kalas, men det var för någon som inte vi kände.

Efter samtal med mamman till den pojke som vi hade tänkte gå på kalas hos, fick vi reda på att kalaset skulle äga rum först nu denna helgen. Jaha, jag hade ju i alla fall kommit ihåg att införskaffa paket!

Urinläckage är också något man vill skjuta fram. Efter förlossningar uppmuntras kvinnor att knipa och enligt käcka barnmorskor kan detta göras till exempel när man står och väntar på ett tåg.

Tyvärr kan jag inte konsten att slappna av i ansiktet när jag kniper med underlivet, så jag skulle önska att Västtrafik byggde upp speciella knipsektioner på perrongen så man kan stå där och grimasera utan att skämmas.

Den 20 maj springer många som är bosatta i Kungsbacka kommun Göteborgsvarvet. Vill ni heja fram mig, så är det jag som springer med framskjutet höftparti för att få bättre hållning, samtidigt som jag grimaserar för att hålla tätt hela vägen och för att dölja det faktum att jag nog har olika nyanser på ögonlocken.

Ulrika Wahlström
Bor i Vallda med man, barn och fågel. Heltidsarbetande marknadsförare med ambition att någon gång ge ut en roman. Har mycket spring i benen och vill få hela kommunen att lysa upp så att jag kan springa i tid och otid. Älskar när folk öppnar dörrar!

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Kungsmässan ska få fler butiker och restauranger - överlever innerstaden?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Tisdag 17 april

kl 9–11.30 Kyrkans öppna förskola i Varlakyrkan. För barn 0–5 år i vuxens sällskap.

kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem.

Kl 10.30–13 Stickkafé på Kuggaviksgården i Åsa. Arr: Kungsbacka hemslöjdsgille. 

kl 12–12.30 Lunchmusik i Släps kyrka. Orgel med Lasse Nordung. Våren av Grieg, Pastoralsvit av L-E Larsson, samt lite...

Läs Mer

Fotbollsbilagan

Allt inför säsongen!
Ladda ner vår app eller läs här:
enh.norrahalland.se