Vädret idag
Molnigt
0°C
Prognos februari 21, 2018
dag
Kastbyar
1°C
 

Heja 2017!

Det finns rätt många som beskriver 2016 som ett riktigt skitår. Ja, det finns till och med en låt av gruppen Bodal som heter Skitår och som handlar om det som hänt under 2016.

 

Till stor del är jag benägen att hålla med för det har verkligen varit mycket elände i världen med krig, terrordåd, klimatförändringar och politisk oro. Och just som det var på väg att bli jul så tog våldet ny fart i Ankara och i Berlin. Det är så oerhört ledsamt att människor skadar och tar livet av varandra och att det fortsätter hela tiden. Vi som kunde haft det så bra tillsammans!

 

Men det finns ju också en annan sida av myntet, ibland är det nästan så att man glömmer bort den. Jag tänker på alla de som hittat sitt livs kärlek under 2016, eller flyttat in i första egna lägenheten, fått barn eller nytt jobb eller tagit examen. För att bara ta några exempel. På nätet har det skapats grupper som sprider värme och saklighet och i verkligheten, alltså när vi möter varandra på riktigt, fylls ju hoppet om mänskligheten. För på festen, på jobbet, i affären, i kön på vårdcentralen eller var det nu är så kan det uppstå något värdefullt. Det är då vi kan passa på att bekräfta varandra och ge lite välbehövlig uppmuntring.

 

Med svåra uppgifter framför oss känns det extra bra att byta ut 2016 mot 2017. Det är som att få en ny chans, vända blad eller göra en omstart. Nu ska väl ändå allt ordna upp sig! Just nu kan vi ju i alla fall hålla tummarna för att 2017 blir ett skitbra år!

 

Gott Nytt År!

Elisabeth Blide
VD, chefredaktör och ansvarig utgivare. elisabeth.blide@norrahalland.se 0300- 52 13 55

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Kommer du att vara på plats för att heja fram Frillesås BK på lördag?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Tisdag 20 februari

kl 9–11.30 Öppen förskola i Varlakyrkan. För barn 0–5 år i vuxens sällskap.

kl 9-15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem.

Kl 10.30–13 Stickkafé på Kuggaviksgården i Åsa. Arr: Kungsbacka hemslöjdsgille.

kl 12 Orgel till lunch i Släps kyrka. Konsertorganist Gustav Jannert spelar bland annat Bach, Mozart och Brahms. Därefter lunch...

Läs Mer