Vädret idag
Molnigt
-1°C
Prognos november 21, 2017
dag
Moln ibland
2°C
 

Heja 2017!

Det finns rätt många som beskriver 2016 som ett riktigt skitår. Ja, det finns till och med en låt av gruppen Bodal som heter Skitår och som handlar om det som hänt under 2016.

 

Till stor del är jag benägen att hålla med för det har verkligen varit mycket elände i världen med krig, terrordåd, klimatförändringar och politisk oro. Och just som det var på väg att bli jul så tog våldet ny fart i Ankara och i Berlin. Det är så oerhört ledsamt att människor skadar och tar livet av varandra och att det fortsätter hela tiden. Vi som kunde haft det så bra tillsammans!

 

Men det finns ju också en annan sida av myntet, ibland är det nästan så att man glömmer bort den. Jag tänker på alla de som hittat sitt livs kärlek under 2016, eller flyttat in i första egna lägenheten, fått barn eller nytt jobb eller tagit examen. För att bara ta några exempel. På nätet har det skapats grupper som sprider värme och saklighet och i verkligheten, alltså när vi möter varandra på riktigt, fylls ju hoppet om mänskligheten. För på festen, på jobbet, i affären, i kön på vårdcentralen eller var det nu är så kan det uppstå något värdefullt. Det är då vi kan passa på att bekräfta varandra och ge lite välbehövlig uppmuntring.

 

Med svåra uppgifter framför oss känns det extra bra att byta ut 2016 mot 2017. Det är som att få en ny chans, vända blad eller göra en omstart. Nu ska väl ändå allt ordna upp sig! Just nu kan vi ju i alla fall hålla tummarna för att 2017 blir ett skitbra år!

 

Gott Nytt År!

Elisabeth Blide
VD, chefredaktör och ansvarig utgivare. elisabeth.blide@norrahalland.se 0300- 52 13 55

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ANNONS

TYCK TILL:

EU-toppmötet stökar till det. Borde Göteborgsregionen tacka nej till stora evenemang?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERMer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Fredag 17 november

kl 9–12 Småbarnsrytmik på Fyren.

kl 9–12 Öppen förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

kl 11.30–14 Fairtrade kafé i Tölö församlingshem. 

kl 17–18.30 Kom och prova olika idrotter i Aranäshallen A.

kl 19 Musikalen Luther i Släps kyrka. Framförs av Släps musikalensemble, Kungsbacka kammarkör och musiker. Manus och musik av...

Läs Mer