Vädret idag
Klart
3°C
Prognos november 21, 2018
dag
Mulet
4°C
 

  Hedvig ska representera Kungsbacka i yrkes-SM i vård

  Hedvig Borgvall utsågs i tisdags eftermiddag till vinnare i Vård- och omsorgscolleges, Made by Kungsbackas och Aranäsgymnasiets yrkestävling i vård och omsorg. Det betyder att hon i januari får representera Kungsbacka i regionsfinalen där vinnaren går vidare till yrkes-SM i Uppsala.

   

  Deltävlingen inför yrkes-SM den 25-27 april nästa år hålls i Falköping i januari.

  För Hedvig Borgvall, som går tredje året på Aranäsgymnasiets vård- och omsorgsutbildning, väntar däremellan tre veckors praktik i SOS barnby i Zanzibar i februari.

  – Det ska bli otroligt spännande, både att få åka till Tanzania och praktisera och förstås att få representera Kungsbacka i deltävlingen och försöka ta mig vidare till yrkes-SM i Uppsala, sa en omtumlad Hedvig direkt efter segern.

  Hur tävlar man då i vård kan man ju kanske undra?

  Jo, de tre deltävlande fick inför en jury bestående av Maj Sloberg, vårdlärare, Camilla Carlsson, undersköterska vid City Hemtjänst och Ebba Broman, före detta vård- och omsorgselev vid Aranäs - som förra året tävlade för Kungsbacka och då kom på andra plats i yrkes-SM - spela med och försöka lösa en fiktiv uppkommen vårdsituation under tidspress.

  Till sin hjälp hade de ”skådespelarna” Lisa Jönsson, processledare för Vård- och omsorgscollege samt John Erik Nilsson, ”inlånad morfar” som fick agera sjukdomsdrabbad respektive anhörig.

  I sin bedömning tog juryn sedan hänsyn till en rad olika kriterier i allt från elevernas bemötande, hygien och ergonomi till hur de ställde diagnos under given situation.

  Tidspressen var jobbigast, tyckte både Hedvig och de andra tävlande.

  – Men det är ju också något man får räkna med i arbetslivet och därför också bra att träna på att försöka hantera, sa Hedvig Borgvall.

  John Erik Nilsson, som spelade anhörig till den sjukdomsdrabbade i den fiktiva scenen, tyckte dock att alla tre tjejerna i tävlingen skötte sig alldeles utmärkt.

  – Jag skulle känna mig helt lugn och trygg med var och en av dem om det hade varit en verklig situation. Jag är övertygad om att de kommer bli alldeles utmärkta i sin framtida yrkesroll alla tre, intygade han.

   

  Bilden: Hedvig Borgvall tillsammans med förra årets vinnare, Ebba Broman som slutade på andra plats i yrkes-SM där och då. Ebba satt nu med i den jury som utsåg Hedvig att representera Kungsbacka vid nästa års tävling. Foto: CAMILLA MOESTEDT

  Camilla Moestedt
  Reporter 0300- 52 13 58 camilla.moestedt@norrahalland.se

  TYCK TILL: Kommentera artikel

  One comment

  1. Ann-Christine Törnqvist-Johansson
   november 22nd, 2017 13:39

   Heder åt er unga kvinnor. Hoppas ni även blir uppskattade med en hög lön i fortsättningen, en lön som visar att ni är bland de viktigaste personerna i ett samhälle, en lön som visar att ni är oumbärliga, en lön som ger er en pension att leva på när ni blir äldre. Detta är nog Kungsbackas vision för er. All lycka till i livet. Kram.

   Reply

  Kommentera detta inlägg

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  NYHETER

   DebattLäs mer >>

   ANNONS

   TYCK TILL:

   På fredag är det Black Friday i butikerna, kommer du att passa på att julhandla då?

   Visa Resultat

   Loading ... Loading ...

   Diskutera TYCK TILL

   Kommentera

   DET HÄNDERLäs mer >>

   Tisdag 20 november

   kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem. 

   kl 9.30–11.30 Öppen förskola i Varlakyrkan. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

   kl 10 Dramatiserad sagostund för barn 0-5 år på Åsa bibliotek.

   kl 12–13.30 Tisdagsträff i Varlakyrkan, Annette Linde. Sallad.

   kl 12–14 Lunchmusik i Släps kyrka med Lasse Nordung, orgel, Mårten Nordhall, sång, och Johannes Landgren, piano/orgel....

   Läs Mer

   Så här funkar eNH!