Vädret idag
Soligt
12°C
Prognos oktober 23, 2018
dag
Mestadels molnigt med skurar
13°C
 

Hanhals nära poäng trots mardrömsstart

Bägge ordinarie målvakterna var skadade, men Hanhals fick hjälp av Frölunda. Inlånade Arvid Söderblom fick dock en mardrömsstart. Trots 0–3 efter en period var Kungsbackalaget nära att kvittera.

 

ISHOCKEY: HOCKEYETTAN

Vimmerby HC – Hanhals Kings 3 – 2

 

Henrik Olausson fick kliva av mot HA74 då han stukade foten. Under veckans träning fick Fredrik Bergvik ett skott på handen. Med båda målvakterna indisponibla hjälpte Frölunda Indians till. Arvid Söderblom från deras J20 lånades in.

– Vi är otroligt tacksamma för att de ställde upp. Och de som kommer är spelsugna och duktiga, säger tränaren Niclas Högberg.

 

Men första skottet från Vimmerby gick in via en skridsko. Efter 20 minuter var det 0–3, långt ifrån starten målvakten Arvid Söderblom och Hanhals Kings önskade.

– Det är en tung start när man kommer till en ny klubb och vill göra det bra. Han spelade upp sig jättebra sedan, säger Högberg.

Faktum är att Hanhalsaget inte var missnöjda med spelet under matchens första period men hemmalaget var kliniska när chanserna dök upp.

– Vi tycker att vi hade gjort en bra prestation men resultatet är en katastrof.

 

Söderblom spikade igen resten av matchen och det blev nerv när Kristoffer Wikner satte 2–3 med två minuter kvar. Fredrik Johansson fick den stora kvitteringschansen men missade.

– Totalt sätt är det en bra match trots mardrömsstarten. Vi hanterar det bra känslomässigt och tycker inte synd om oss själva utan ser framåt. Det är starkt att vi nästan kvitterar, säger tränaren.  

 

Till onsdagens match sätter Hanhals Kings målvaktshoppet till Frölunda Indians. Varken Bergvik eller Olausson beräknas vara spelklar, dock har Frölunda J20 match samtidigt.

– De har ju två målvakter och vi hoppas att få hjälp. Vi har fått riktigt bra spelare, kolla på Pontus Andreasson som gjort fem poäng på två matcher, det är MVG i betyg, säger Högberg.

 

Matchfakta:

Vimmerby HC – Hanhals Kings 3–2 (3–0, 0–0, 0–2)

1–0 (00.40), 2–0 (10.08), 3–0 (16.19), 3–1 (53.02) Pontus Andreasson, 3-2 (58.02) Kristoffer Wikner

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tid & PlatsLäs mer >>

SÖNDAG 28 OKTOBER 

14.00. Åsa IF - KF Velebit, Åsa Idrottsplats, Avgörande kvalmatch till Div 3.

Läs Mer

TYCK TILL:

Tycker du att det är obehagligt att vara ute i skogen under jakt?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera