Vädret idag
Klart
-1°C
Prognos november 21, 2017
dag
Moln ibland
1°C
 

Hanhals nära poäng trots mardrömsstart

Bägge ordinarie målvakterna var skadade, men Hanhals fick hjälp av Frölunda. Inlånade Arvid Söderblom fick dock en mardrömsstart. Trots 0–3 efter en period var Kungsbackalaget nära att kvittera.

 

ISHOCKEY: HOCKEYETTAN

Vimmerby HC – Hanhals Kings 3 – 2

 

Henrik Olausson fick kliva av mot HA74 då han stukade foten. Under veckans träning fick Fredrik Bergvik ett skott på handen. Med båda målvakterna indisponibla hjälpte Frölunda Indians till. Arvid Söderblom från deras J20 lånades in.

– Vi är otroligt tacksamma för att de ställde upp. Och de som kommer är spelsugna och duktiga, säger tränaren Niclas Högberg.

 

Men första skottet från Vimmerby gick in via en skridsko. Efter 20 minuter var det 0–3, långt ifrån starten målvakten Arvid Söderblom och Hanhals Kings önskade.

– Det är en tung start när man kommer till en ny klubb och vill göra det bra. Han spelade upp sig jättebra sedan, säger Högberg.

Faktum är att Hanhalsaget inte var missnöjda med spelet under matchens första period men hemmalaget var kliniska när chanserna dök upp.

– Vi tycker att vi hade gjort en bra prestation men resultatet är en katastrof.

 

Söderblom spikade igen resten av matchen och det blev nerv när Kristoffer Wikner satte 2–3 med två minuter kvar. Fredrik Johansson fick den stora kvitteringschansen men missade.

– Totalt sätt är det en bra match trots mardrömsstarten. Vi hanterar det bra känslomässigt och tycker inte synd om oss själva utan ser framåt. Det är starkt att vi nästan kvitterar, säger tränaren.  

 

Till onsdagens match sätter Hanhals Kings målvaktshoppet till Frölunda Indians. Varken Bergvik eller Olausson beräknas vara spelklar, dock har Frölunda J20 match samtidigt.

– De har ju två målvakter och vi hoppas att få hjälp. Vi har fått riktigt bra spelare, kolla på Pontus Andreasson som gjort fem poäng på två matcher, det är MVG i betyg, säger Högberg.

 

Matchfakta:

Vimmerby HC – Hanhals Kings 3–2 (3–0, 0–0, 0–2)

1–0 (00.40), 2–0 (10.08), 3–0 (16.19), 3–1 (53.02) Pontus Andreasson, 3-2 (58.02) Kristoffer Wikner

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

SportbloggarFler >>

TYCK TILL:

EU-toppmötet stökar till det. Borde Göteborgsregionen tacka nej till stora evenemang?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

Tid & PlatsMer >>

ONSDAG 22 NOVEMBER

18.00–21.30. Temakväll för ledare/tränare inom ALLA idrotter i Kolla idrottshall: Åldersanpassad fysisk träning (teori+praktik). Anmäl dig innan! Arrangör är Sisu Idrottsutbildarna och Kungsbacka kommun. 

 

FREDAG 24 NOVEMBER

19.00. Onsala Pirates DU15 vs. Kvarnby BBK i Kollahallen

 

LÖRDAG 25 NOVEMBER

12.00. IFK Fjärås - Landvetters IS, träningsmatch herrar, på Ögärdets plastgräs. 

 

LÖRDAG...

Läs Mer

Lämna ditt bidrag till Tid & Plats här!