Vädret idag
Klart
3°C
Prognos november 21, 2018
dag
Mulet
4°C
 

Grispriser och potatisbilder!

I lördagens Kungsbacka-Posten skrev deras redaktör att han en gång tog en prenumeration på ”den tidens lokaltidning, så dålig att den var kul att visa upp för kompisarna”. Jag tror mig veta vilken tidning han syftar på och man kan utan överdrift säga att det runnit en del vatten under broarna sedan dess. Mycket har utvecklats sedan ”smågrispriser och bilder på potatisar” som samme redaktör beskrev innehållet i den nämnda lokaltidningen.

Jag blev lite nyfiken på det där med grispriser så jag googlade. Jag hittade något som heter grisportalen.se och där kan man hitta, inte bara grispriser utan också siffror och fakta om det mesta som folk i den branschen rimligen kan vara intresserade av. Det slår mig att framgångsrika företag erbjuder något som deras kunder verkligen behöver. För oss handlar det om att alltid sträva efter att berätta det som ni läsare är intresserade av att få reda på. Det gör vi idag och det gjorde vi förr också även om det ska erkännas att förändringsarbetet gick i stå under en period.

I tisdags var jag i Stockholm på seminariet Årets Dagstidning. Förutom att träffa intressanta kollegor i branschen så är dylika tillställningar också ett sätt att fylla på med intryck och idéer. Det gäller ju för oss från landet att hålla oss uppdaterade! Ett bra sätt är att lyssna på andra som berättar om vad de hittat på. I bästa fall kan man inspireras av idéer och i andra fall kan man dra lärdom av sådant som blivit fel och undvika det som inte verkar passa oss. För en sak är säker. Man måste vara beredd att anpassa sig till nya förutsättningar.

Det pratades mycket om att ta betalt för nyheter på nätet och om hur viktig den lokala journalistiken är. Till årets Dagstidning utsågs Nerikes Allehanda som slog DN på upploppet. Kanske kan det ses som ett bevis på hur viktiga nyhetsflödena utanför storstäderna är. Om man som jag representerar en tidning som både ökar upplagan och är Guldspade-nominerad så var det extra trevligt att mingla runt bland tidningscelebriteterna i huvudstan. Jag kan försäkra er att jag inte blev det minsta utskrattad.

Så hit till oss är ni fortsatt välkomna med både smågrispriser och bilder på potatisar för det är vi än idag inte för fina för.

Elisabeth Blide
VD, chefredaktör och ansvarig utgivare. elisabeth.blide@norrahalland.se 0300- 52 13 55

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

På fredag är det Black Friday i butikerna, kommer du att passa på att julhandla då?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 20 november

kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem. 

kl 9.30–11.30 Öppen förskola i Varlakyrkan. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

kl 10 Dramatiserad sagostund för barn 0-5 år på Åsa bibliotek.

kl 12–13.30 Tisdagsträff i Varlakyrkan, Annette Linde. Sallad.

kl 12–14 Lunchmusik i Släps kyrka med Lasse Nordung, orgel, Mårten Nordhall, sång, och Johannes Landgren, piano/orgel....

Läs Mer

Så här funkar eNH!