Vädret idag
Molnigt
16°C
Prognos juni 18, 2018
dag
Mestadels molnigt med skurar
19°C
 

Graffitiväggar fastnade

I juni beslöt politikerna i Kultur och fritid att det skulle byggas två tillfälliga graffitiväggar i centrala Kungsbacka och Åsa. Men än har inget hänt. Motståndet har varit stort, och nu kräver Sverigedemokraterna att hela förslaget stoppas.

 

– Uttrycken i Kungsbacka måste bli djärvare. Kommunen växer och det är bra om vi kan sticka ut och vara lite modigare i konsten mellan husen, sade Maria Andersson (C) 

ordförande i nämnden för Kultur och turism efter beslutet i början av sommaren.

Väggarna skulle komma upp så fort det bara gick, lovade fritidschefen Linus Kron, och finnas kvar till och med oktober. Därefter skulle en utvärdering göras.

Men alla berörda instanser tycker uppenbart inte att det är en bra idé.

– Jag är rädd att det här tagit längre tid än förväntat och vi har tyvärr inte fått dem på plats. Nämnderna Fritid och folkhälsa och Kultur och turism har sagt ja ur ett ungdoms- och kulturperspektiv, medan frågan ännu inte har landat ur ett klotter- och skadegörelseperspektiv i andra instanser, säger Linus Kron.

Samtidigt går Sverigedemokraterna till attack mot förslaget. I en motion kräver de att fullmäktige stoppar alla planer på graffittiväggar, eller ”klotterplank” som de väljer att kalla dem.

”Legala tillfälliga klotterplank är en tydlig signal till medborgarna att ibland är det ok att klottra på allmän plats” skriver de i motionen.

Läs mer i tisdagens Norra Halland!

(Bilden från graffiti i gångtunnel i Fors)

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Hur ska du följa fotbolls-VM?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Fredag 15 juni

kl 11.30–14 Fairtrade café i Tölö församlingshem. 

kl 12–15 Naturkampen – en naturlig femkamp. Vem är längst? Vem hoppar längst? Ta med familjen eller kompisarna och tävla mot varandra i lag eller enskilt på Naturum Fjärås Bräcka. Mät dig mot fem olika djur i fem olika grenar. 

kl 15–16.15 Prova på meditation och mjuk Kundaliniyoga på Yogaroom i Kungsbacka....

Läs Mer