Vädret idag
Klart
12°C
Prognos september 21, 2018
dag
Åskstorm
19°C
 

  Gottskärsbor vill ha asfalt

  Underlaget på parkeringen dammar och när det har regnat blir det besvärliga hålor. Nu vill boende i Gottskär att parkeringen vid Gottskärs entré asfalteras.

  – Vi vill att den ska bli lika fin som hamnplan har blivit, säger Florens Vidén, som bor i närheten.

   

  Det blåser rejält och vid återvinningen som ligger vid foten av Gottskärs entré stannar en bil för att slänga skräp. Enstaka bilar står parkerade och på andra sidan vägen ligger busshållplatsen som tidigare hette Klaraplan, men numera är omdöpt till Gottskär.

  – Vi är glada över att ha fått en busshållplats som heter Gottskär. Här vänder bussarna, de går sällan ner till Draget, och även om de inte är så många är det bättre än tidigare när de stannade uppe vid stora vägen, säger Florens Vidén.

   

  Florens har talat med många boende i trakten om hur man skulle kunna göra grusparkeringen till en mer inbjudande plats och det som står högst upp på önskelistan är att  parkeringen asfalteras.

  – Det skulle kunna bli en riktig pendelparkering för oss här i Gottskär och en ställplats för husbilar. Då kan husbilarna stå här istället för nere i hamnen där de tar upp flera parkeringar, säger hon och visar en skiss.

   

  Ett annat önskemål är att flytta återvinningsstationen från sin nuvarande plats till en diskretare placering nedanför slänten längs med vägen. 

  – Det lär finnas planer på att flytta den närmare bostäderna vid Kells hage men det tycker inte vi är bra. Om man flyttar återvinningen hit skulle man kunna ha toalettbodar bredvid och en mur som gör att de inte syns från vägen. Husbilarna skulle kunna stå utspridda, där borta skulle man kunna ha en sittgrupp och här nedanför på ängen skulle man kunna ha en rastgård för hundar, säger Florens Vidén och pekar.

  Hon får medhåll av Bernt Andersson i sina visioner.  Bernt är mannen som ordnade bänkar vid promenadstråket i hamnen och han ser gärna att även Gottskärs parkering får ett lyft. Han säger att han varit i kontakt med kommunen men att det inte verkar finns några planer för parkeringen just nu.

  – Den behöver verkligen snyggas upp, det är skräpigt runt återvinningen och när det blåser irriterar sanden ögonen och det dammar ner fastigheterna. Det bästa hade varit om de hade kunnat komma igång nu. Då hade de kunnat vara klara till nästa sommar, säger Florens.  

   

  Charlotta Ljungkull, enhetschef på förvaltningen för Trafik och parkplanering, har inte fått ta del av Gottskärsbornas önskemål. Hon påpekar att det inte är kommunen som sköter återvinningen och att det kan vara klurigt att asfaltera en sådan stor yta. Däremot planerar man att till våren asfaltera vägen in till återvinningen.

  – Vi belägger vägen in och kring återvinningen till våren som det ser ut nu. Men i dagsläget finns inga andra planer vad gäller själva parkeringen.

  Christina Nordwall
  Reporter och redigerare 0300- 52 13 62

  TYCK TILL: Kommentera artikel

  Kommentera detta inlägg

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  NYHETER

   DebattLäs mer >>

   TYCK TILL:

   Kommunanställda ska erbjudas billig förmånscykel. Rätt eller fel?

   Visa Resultat

   Loading ... Loading ...

   Diskutera TYCK TILL

   Kommentera

   DET HÄNDERLäs mer >>

   Fredag 21 september

   kl 9.30–11.30 Kyrkans öppna förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

   kl 11.30–14 Fairtrade café i Tölö församlingshem. 

   Lördag 22 september

   kl 10 Skördebasar i Idala församlingshem. Grönsaker, ägg, bröd, blommor med mera. Lotterier och kaffeservering. Arr: Föreningen Idalabodens vänner. 

   kl 11–14 Familjelördag på Kullaviks bibliotek. Testa origami.

   kl 11–15...

   Läs Mer

   Så här funkar eNH!