Vädret idag
Molnigt
1°C
Prognos februari 19, 2018
dag
Kastbyar
2°C
 

Gottskärsbor vill ha asfalt

Underlaget på parkeringen dammar och när det har regnat blir det besvärliga hålor. Nu vill boende i Gottskär att parkeringen vid Gottskärs entré asfalteras.

– Vi vill att den ska bli lika fin som hamnplan har blivit, säger Florens Vidén, som bor i närheten.

 

Det blåser rejält och vid återvinningen som ligger vid foten av Gottskärs entré stannar en bil för att slänga skräp. Enstaka bilar står parkerade och på andra sidan vägen ligger busshållplatsen som tidigare hette Klaraplan, men numera är omdöpt till Gottskär.

– Vi är glada över att ha fått en busshållplats som heter Gottskär. Här vänder bussarna, de går sällan ner till Draget, och även om de inte är så många är det bättre än tidigare när de stannade uppe vid stora vägen, säger Florens Vidén.

 

Florens har talat med många boende i trakten om hur man skulle kunna göra grusparkeringen till en mer inbjudande plats och det som står högst upp på önskelistan är att  parkeringen asfalteras.

– Det skulle kunna bli en riktig pendelparkering för oss här i Gottskär och en ställplats för husbilar. Då kan husbilarna stå här istället för nere i hamnen där de tar upp flera parkeringar, säger hon och visar en skiss.

 

Ett annat önskemål är att flytta återvinningsstationen från sin nuvarande plats till en diskretare placering nedanför slänten längs med vägen. 

– Det lär finnas planer på att flytta den närmare bostäderna vid Kells hage men det tycker inte vi är bra. Om man flyttar återvinningen hit skulle man kunna ha toalettbodar bredvid och en mur som gör att de inte syns från vägen. Husbilarna skulle kunna stå utspridda, där borta skulle man kunna ha en sittgrupp och här nedanför på ängen skulle man kunna ha en rastgård för hundar, säger Florens Vidén och pekar.

Hon får medhåll av Bernt Andersson i sina visioner.  Bernt är mannen som ordnade bänkar vid promenadstråket i hamnen och han ser gärna att även Gottskärs parkering får ett lyft. Han säger att han varit i kontakt med kommunen men att det inte verkar finns några planer för parkeringen just nu.

– Den behöver verkligen snyggas upp, det är skräpigt runt återvinningen och när det blåser irriterar sanden ögonen och det dammar ner fastigheterna. Det bästa hade varit om de hade kunnat komma igång nu. Då hade de kunnat vara klara till nästa sommar, säger Florens.  

 

Charlotta Ljungkull, enhetschef på förvaltningen för Trafik och parkplanering, har inte fått ta del av Gottskärsbornas önskemål. Hon påpekar att det inte är kommunen som sköter återvinningen och att det kan vara klurigt att asfaltera en sådan stor yta. Däremot planerar man att till våren asfaltera vägen in till återvinningen.

– Vi belägger vägen in och kring återvinningen till våren som det ser ut nu. Men i dagsläget finns inga andra planer vad gäller själva parkeringen.

Christina Nordwall
Reporter och redigerare 0300- 52 13 62

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

EU diskuterar att slopa sommartiden. Bra eller dåligt?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Fredag 16 februari

kl 9–13 Småbarnsrytmik på Fyren för de minsta (0–4 år).

kl 12 och 13 Sagostund med trollmor på Naturum Fjärås Bräcka. 

Lördag 17 februari

kl 10–12.30 Kvinnofrukost i Älvsåkers församlingshem. Lotta Bornö berättar om sitt liv i tal och sång på temat ”Resan genom stormen”.

kl 11–14 Familjelördag med konsthantverkare Sofia Sandberg på Åsa...

Läs Mer