Vädret idag
Soligt
23°C
Prognos maj 24, 2018
dag
Soligt
25°C
 

Glädje och sorg

Förra helgen började med ett attentat i Stockholm på fredagen. En händelse som berörde oss alla i och med att det inte var en olycka utan en medveten attack, både på enskilda människor och på vårt öppna samhälle. Avsky, skräck och ilska blandades med kärleksbudskap och öppna famnar. Stockholmarna kunde mitt i allt visa upp något fint som verkar ha berört många svenskar på djupet. För det har blivit många kärleksmanifestationer runt om i landet och vi har sett en beslutsamhet som överraskat. Vanliga, vänliga människor har liksom tagit över vårt land en stund från de som klagar och näthatar. Vilken lättnad det har varit!

 

Parallellt med det förfärliga hade halva vår redaktion just satt sig tillrätta i Uppsala för att vara med på seminarier, prisutdelning och fest på det årliga Grävseminariet. Eftersom vi var nominerade till det prestigefyllda priset Guldspaden var det ju extra spännande. Och vi vann! Detta skrev vi om i tisdagens tidning där våra pristagare Josefine Julén och Kristian Alm fick pryda förstasidan. Det är ju inte var dag något sådant händer och vi är så stolta och glada över all uppmärksamhet.

 

Att behöva ta in både glädje och sorg samtidigt är svårt. Men livet är ju sällan enkelt. Så veckan har varit en balansgång och en träning i att tillåta sig att vara i båda delarna. Att ena stunden ha en tyst minut och den andra fira med tårta. Men det är så det måste få vara.

 

Det är viktigt att kunna logga ut från en oroande omvärld och få ägna sig åt sin familj och vänner och fylla på med gemenskap och glädje för att orka. Så nu är det dags för påskhelg med lite extra ledighet och ett upplyftande avstamp mellan vinter och vår.

 

Vi har laddat lite extra i dagens tidning för att uppmärksamma våren. Vi bjuder på påskmatsrecept på sidan 26 och en rad olika Hem & Trädgårdsreportage. Hoppas det kan inspirera.

 

Idag stänger vi kontoret klockan 13 och öppnar igen på tisdag. Om du saknar din tidning då så är det inget som är fel för nästa tidning kommer inte förrän på onsdag. Glöm inte det!

 

Önskar er alla våra läsare en fin påskhelg!

Elisabeth Blide
VD, chefredaktör och ansvarig utgivare. elisabeth.blide@norrahalland.se 0300- 52 13 55

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Badar du helst i hav, sjö eller pool?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Tisdag 22 maj

kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem.

Kl 9–11.30 Kyrkans öppna förskola i Varlakyrkan. För barn 0–5 år i vuxens sällskap.

Kl 12 Flöjt/Orgel till lunch med Maria Blåberg & Lasse Nordung i Släps kyrka. Därefter lunch i församlingshemmet.

kl 13–16 Öppen förskola i Onsala församlingshem. 

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på...

Läs Mer