Vädret idag
Mestadels molnigt
21°C
Prognos juli 22, 2018
dag
Moln ibland
22°C
 

Fukt och mögel i Aranäshallen

Fukt- och mögelproblemen i dusch- och toalettutrymmen i Aranäshallen måste åtgärdas. Städrutiner och utformning  av utrymmena behöver även ses över för att förhindra att samma brister uppstår igen i framtiden.

 

Det slår förvaltningen för Miljö och hälsoskydd fast efter att vid en inspektion av hallen den 17 oktober upptäckt flera allvarliga brister.

Inspektionen utfördes genom stickprovskontroller av anläggningens lokaler, idrottssal, omklädningsrum, duschar, toaletter, entréer, vattentemperaturer och städutrymmen inbegripet.

På en toalett i det omklädningsrum som enligt uppgift används mest flitigt noterades att fogen på golvet var missfärgad svart med mögeltillväxt. I samma omklädningsrum påträffades även flera brister i duschutrymmet som enligt förvaltningen tyder på bristande städning. Golvklinkers och fogar var missfärgade och på väggar och tak konstaterades tydliga tecken av mögeltillväxt. Luften i duschutrymmet upplevdes dessutom som fuktigt och stillastående.

Mögeltillväxten som upptäckts är av sådan art att det enligt förvaltningen för Miljö och hälsoskydd motiverar snara åtgärder och uppföljning, eftersom fukt och mögel i inomhushusmiljö kan orsaka hälsobesvär för den som vistas i sådan miljö. Vidare kan personer med allergi och annan överkänslighet få förvärrade besvär i lokaler med mögelproblem.

Förvaltningen för Miljö & Hälsoskydd slog även ned på städningen i själva idrottssalen och har nu ålagt Aranäshallen att redovisa hur man ska göra för att åtgärda fuktskador och mögelproblem, samt förbättra städningen för att förhindra att samma brister uppstår igen i framtiden. De ansvariga har fram till den 12 december på sig att skicka in en skriftlig redovisning till förvaltningen.

 

Camilla Moestedt
Reporter 0300- 52 13 58 camilla.moestedt@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Är du orolig för bränder?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 20 juli

kl 12–15 Lilla naturhjälpen. Vi hjälps åt att röja för att hjälpa både växter och insekter att trivas bättre, växa och ha plats till bohål vid Naturum Fjärås Bräcka.

kl 18–23 Länge leve Sven-Ingvars! 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen på Tjolöholms Slott.

Lördag 21 juli

kl 12–15...

Läs Mer

Sommarkampanj!