Vädret idag
Molnigt
0°C
Prognos februari 21, 2018
dag
Kastbyar
1°C
 

Fukt och mögel i Aranäshallen

Fukt- och mögelproblemen i dusch- och toalettutrymmen i Aranäshallen måste åtgärdas. Städrutiner och utformning  av utrymmena behöver även ses över för att förhindra att samma brister uppstår igen i framtiden.

 

Det slår förvaltningen för Miljö och hälsoskydd fast efter att vid en inspektion av hallen den 17 oktober upptäckt flera allvarliga brister.

Inspektionen utfördes genom stickprovskontroller av anläggningens lokaler, idrottssal, omklädningsrum, duschar, toaletter, entréer, vattentemperaturer och städutrymmen inbegripet.

På en toalett i det omklädningsrum som enligt uppgift används mest flitigt noterades att fogen på golvet var missfärgad svart med mögeltillväxt. I samma omklädningsrum påträffades även flera brister i duschutrymmet som enligt förvaltningen tyder på bristande städning. Golvklinkers och fogar var missfärgade och på väggar och tak konstaterades tydliga tecken av mögeltillväxt. Luften i duschutrymmet upplevdes dessutom som fuktigt och stillastående.

Mögeltillväxten som upptäckts är av sådan art att det enligt förvaltningen för Miljö och hälsoskydd motiverar snara åtgärder och uppföljning, eftersom fukt och mögel i inomhushusmiljö kan orsaka hälsobesvär för den som vistas i sådan miljö. Vidare kan personer med allergi och annan överkänslighet få förvärrade besvär i lokaler med mögelproblem.

Förvaltningen för Miljö & Hälsoskydd slog även ned på städningen i själva idrottssalen och har nu ålagt Aranäshallen att redovisa hur man ska göra för att åtgärda fuktskador och mögelproblem, samt förbättra städningen för att förhindra att samma brister uppstår igen i framtiden. De ansvariga har fram till den 12 december på sig att skicka in en skriftlig redovisning till förvaltningen.

 

Camilla Moestedt
Reporter 0300- 52 13 58 camilla.moestedt@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Kommer du att vara på plats för att heja fram Frillesås BK på lördag?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Tisdag 20 februari

kl 9–11.30 Öppen förskola i Varlakyrkan. För barn 0–5 år i vuxens sällskap.

kl 9-15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem.

Kl 10.30–13 Stickkafé på Kuggaviksgården i Åsa. Arr: Kungsbacka hemslöjdsgille.

kl 12 Orgel till lunch i Släps kyrka. Konsertorganist Gustav Jannert spelar bland annat Bach, Mozart och Brahms. Därefter lunch...

Läs Mer