Vädret idag
Klart
-1°C
Prognos november 21, 2017
dag
Moln ibland
1°C
 

  Fukt och mögel i Aranäshallen

  Fukt- och mögelproblemen i dusch- och toalettutrymmen i Aranäshallen måste åtgärdas. Städrutiner och utformning  av utrymmena behöver även ses över för att förhindra att samma brister uppstår igen i framtiden.

   

  Det slår förvaltningen för Miljö och hälsoskydd fast efter att vid en inspektion av hallen den 17 oktober upptäckt flera allvarliga brister.

  Inspektionen utfördes genom stickprovskontroller av anläggningens lokaler, idrottssal, omklädningsrum, duschar, toaletter, entréer, vattentemperaturer och städutrymmen inbegripet.

  På en toalett i det omklädningsrum som enligt uppgift används mest flitigt noterades att fogen på golvet var missfärgad svart med mögeltillväxt. I samma omklädningsrum påträffades även flera brister i duschutrymmet som enligt förvaltningen tyder på bristande städning. Golvklinkers och fogar var missfärgade och på väggar och tak konstaterades tydliga tecken av mögeltillväxt. Luften i duschutrymmet upplevdes dessutom som fuktigt och stillastående.

  Mögeltillväxten som upptäckts är av sådan art att det enligt förvaltningen för Miljö och hälsoskydd motiverar snara åtgärder och uppföljning, eftersom fukt och mögel i inomhushusmiljö kan orsaka hälsobesvär för den som vistas i sådan miljö. Vidare kan personer med allergi och annan överkänslighet få förvärrade besvär i lokaler med mögelproblem.

  Förvaltningen för Miljö & Hälsoskydd slog även ned på städningen i själva idrottssalen och har nu ålagt Aranäshallen att redovisa hur man ska göra för att åtgärda fuktskador och mögelproblem, samt förbättra städningen för att förhindra att samma brister uppstår igen i framtiden. De ansvariga har fram till den 12 december på sig att skicka in en skriftlig redovisning till förvaltningen.

   

  Camilla Moestedt
  Reporter 0300- 52 13 58 camilla.moestedt@norrahalland.se

  TYCK TILL: Kommentera artikel

  Kommentera detta inlägg

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  NYHETER

   ANNONS

   TYCK TILL:

   EU-toppmötet stökar till det. Borde Göteborgsregionen tacka nej till stora evenemang?

   Visa Resultat

   Loading ... Loading ...

   Diskutera TYCK TILL

   Kommentera

   DET HÄNDERMer >>

   Lämna ditt bidrag till Det händer här!

   Fredag 17 november

   kl 9–12 Småbarnsrytmik på Fyren.

   kl 9–12 Öppen förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

   kl 11.30–14 Fairtrade kafé i Tölö församlingshem. 

   kl 17–18.30 Kom och prova olika idrotter i Aranäshallen A.

   kl 19 Musikalen Luther i Släps kyrka. Framförs av Släps musikalensemble, Kungsbacka kammarkör och musiker. Manus och musik av...

   Läs Mer