Vädret idag
Mestadels molnigt
1°C
Prognos december 14, 2018
dag
Mulet
1°C
 

Frukosten är dagens viktigaste mål

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Frukosten är dagens viktigaste mål. 
Ibland finns det ingen hejd på dumheterna som folk kläcker ur sig. I synnerhet när man är liten och inte har så mycket att sätta emot. Värst av allt var nog gnatet om frukosten. Framför allt eftersom det var återkommande varje dag. Möjligen inte med just de orden, men det var ett extremt trugande och tjatande varje dag att jag i alla fall skulle peta i mig en halv smörgås innan jag gick till skolan. Men jag ville ju inte ha! 

Några år efter 20 föll jag slutligen i frukostfällan. Det var efter att jag bott på en kibbutz i Israel, där jag den största delen av tiden jobbade i matsalen. Arbetsdagen började klockan sex, med att just förbereda frukosten. När det väl var dags för mig att äta vid åtta var jag vrålhungrig. Enda nackdelen var väl att arbetet gav mig en viss – lyckligtvis tillfällig – aversion mot pannkakor. Att grädda fyra-femhundra stycken i ottan kan ha den effekten. 

Numera slinker frukosten ner utan problem, pannkakor också, om så skulle vara. Fast i ärlighetens namn är frukostarna oftast mer spartanska än så. Som havreringar utan tillsatt socker. De ser ut ungefär som torrfoder till en hund, men smakar faktiskt riktigt bra tillsammans med yoghurten. Eller en proteinpudding, där jag aldrig vågat mig på att läsa innehållsförteckningen, bara för att det är snabbt och smidigt. Praktiskt, men lite trist. 

För att råda lite bot på misären, brukar väninnorna och jag därför försöka ses till frukost ute, nån lördag då och då. Ska man gå efter utbudet är det ett efterfrågat koncept, det går att välja på allt från rejäl grötfrukost till hela bufféer eller mer kontinentala varianter med kaffe, croissant och kanske ett pytteglas med yoghurt och hemmagjord granola. 

Enda problemet är egentligen tiden. Klockan tio på lördagsmorgonen. När vi sågs senast kröp det efter ett tag fram att tre av fyra hade smyggrundat hemma med något litet lätt. Den fjärde var på väg att bita oss. 

Nästa gång ses vi tidigare. Eller inte. Om frukost är dagens viktigaste mål, borde ju dubbelt upp bara bli ännu bättre? 

Ann Kristin Ekman
Reporter 0300- 52 13 63

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

Norra Halland jobbar just nu med en artikelserie om pendling. Hur tar du dig till jobbet?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 11 december

kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem. 

Kl 10.30–13 Stickcafé i Kuggaviksgården, Åsa. Arr: Kungsbacka hemslöjdsgille. 

kl 12–15 Tisdagsträff med julbord i Varlakyrkan. Luciatåg, andakt och julbord. Föranmälan.  

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

Kl 15–19 Julpyssel i Släps församlingshem. Pyssla loss med oss. Gröt, skinksmörgås...

Läs Mer

Så här funkar eNH!