Vädret idag
Molnigt
3°C
Prognos december 14, 2017
dag
Skurar
3°C
 

Frillesås vände 0–3-underläge

Frillesås BK såg ut att göra ett magplask efter Örebromatchen. Men med en man kort fullbordades vändning.

 

Nitro/Nora BS–Frillesås BK 3–4

 

Ett självförtroendepumpat Frillesås BK skinnade ut efter en imponerande vinst över Örebro på lördagen. I första halvleken slog hemmalaget hål på framgångsbubblan. Underläge med 0–2 i paus och spelande tränaren och laget sa en sista sak innan de gick ut för andra halvleken. Se till att inte släppa till några chanser bakåt genom att ösa på framåt, för lägen offensivt kommer att komma.  

– Det första som händer är att de gör ett till, säger Mattias Johansson.

 

0–3 och 40 minuter kvar. Det skulle komma en vändning, Adrian Emretsson förvaltade en straff och Jesper Henriksson satte tvåan. Men med tio minuter kvar visades Fredrik Johansson ut.

Trots en man kort satte måltjuven Fredrik Brandin dit kvitteringen. FBK nöjde sig inte utan gick för segern och i sista ordinarie minuten kom vinstmålet inprickat av nyförvärvet Jesper Henriksson.

– Det är vår back som spelar fram vår ytterhalv när vi är en man kort. Där ser man att det är vi som orkar driva på för att gå för en kvittering och även ett segermål, säger Johansson.

Det var medveten att fortsätta framåt när ni hade kvitterat?

– Känslan var att vi ville ha med bägge poängen hem.  

 

För tränaren är det en skillnad mot i fjol. Då tappade laget i slutminuterna, i år har de varit vassast när matcherna ska avgöras.

– De är så otroligt viktiga poäng och det stärker moralen.

För Frillesås BK väntar en kort vila innan det är dags igen. På onsdag nalkas det toppmöte när Nässjö IF kommer till Sjöaremossen.

 

Matchfakta:

Nitro/Nora BS–Frillesås BK 3–4 (2–0)

1–0 (5), 2–0 (37), 3–0 (48), 3–1 (60) Adrian Emretsson, 3–2 (71) Jesper Henriksson, 3–3 (85) Fredrik Brandin, 3–4 (90) Jesper Henriksson

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tid & PlatsMer >>

 

LÖRDAG 3 OCH SÖNDAG 4 FEBRUARI

09.00. Under helgen 3 och 4 februari står Kungsbacka fäktklubb värd för Kungsbacka masters i Aranäshallen. Tävlingarna pågår hela dagarna. Alla intresserade är välkomna att titta på!

 

MÅNDAG 12 FEBRUARI

17.30. Under fem dagar kl 17:30-18:30 får du lära dig grunderna i fäktning med värja. All fäktutrustning lånas på fäktklubben. Avgift tillkommer. Välkommen med din...

Läs Mer

TYCK TILL:

Vargen är här – otäckt eller kul?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera