Vädret idag
Mestadels molnigt
18°C
Prognos juni 25, 2018
dag
Delvis soligt
22°C
 

Frillesås torgs framtid oklar

Virres café är till salu, Konsumbutiken väntar på klartecken för att få bygga ut. På torget står korvvagn och fiskbil. Och frillesäsingarna vill ha mer aktivitet vid Kung Frilles torg.

 

På Facebook drog diskussionen igång när torget kom på tal. Många ville ha mer aktivitet, rörelse och liv, fler butiker. Men just nu står det och stampar.

Virrs café är sedan i april till salu.

– Min förhoppning är att någon ska ta över, driva vidare och utveckla verksamheten. Att det ska vara café och bistro med kvällsöppet. Vi behöver det här i Frillesås, säger Veronica Gamperl som drivit Virres i fyra år.

 

 

Frillesås är ett expanderande samhälle och Konsumbutiken som byggde ut 2009 är i behov av att växa ytterligare. 2014 köpte föreningen Hilcohuset, som idag rymmer olika företag. Men utbyggnadsplanerna står fortfarande och stampar.

Ett alternativ var att bygga ihop befintliga Konsum med Hilcohuset. Det hade dock inneburit att Karl Johans väg hade fått stängas och där säger Trafikverket nej. Det andra alternativet är att riva Hilcohuset, bygga nytt Konsum där och låta butikerna flytta in i den nuvarande Konsumlokalen. Den är den linjen styrelsen i Konsumföreningen driver.

Läs mer i fredagens Norra Halland!

Annika Lundby
Annika Lundby Reporter & Familjeredaktör 0300- 52 13 65

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Hur ska du följa fotbolls-VM?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Onsdag 20 juni

kl 13.30–15.30 Stickcafé i Onsala församlingshem.

kl 14 Traditioner och högtider. Nu är det snart midsommarafton, men hur gjorde man förr? Vad firade man och hur firade man högtider? Du får lära dig allt om påskens, julens och midsommarens mysterium i Äskhults by. Anmälan. 

kl 14 Naturumguidning. Upptäck varför Fjärås Bräcka är unikt. Lär dig om gravarna, geologin, ljungheden eller småkryp.

Kl 19 Bingo...

Läs Mer

Sommarkampanj!