BANDY 2018-02-17 KL. 18:44

Frillesås sekunder från avancemang

Historien var skriven.
Elitserieplatsen var i praktiken klar – men med 30 sekunder kvar kom kvitteringen. Nu väntar ett avgörande på Sjöaremossen.

BANDY: ALLSVENSKAN

Gripen-Trollhättan – Frillesås BK 5 – 5

Frillesås BK ledde med 5–4. Sekunderna trillade i väg. 94 minuter vara spelade.

Åtta sekunder senare låg bollen bakom målvakten Christian Axelsson efter en tilltrasslad situation. Gripen Trollhättan hade stått för en osannolik upphämtning.

Den stora tillresta Frillesåsklacken blev till en enda massa som stod för en djup suck.

Matchen var över. FBK-spelarna åkte runt med tomma blickar. Den spelande tränaren Mattias Johansson var sist av isen i Slättbergshallen. Orden knappt komma ur hans mun men kroppsspråket sa allt. Axlarna var nedsjunka och huvudet drogs mot golvet på 26-åringen.

– Det är helt overkligt.

Hur ont gör det i kropp och själ?

– Jag känner ingenting. Det är tomt. Jag tror alla tillresta från Frillesås har samma känsla: frustration och tomhet. Det var så nära.

FBK imponerade i den första halvleken och hade ledningen med 2–1 efter prickskytte från Fredrik Brandin och en kanon från Adrian Emretsson. I den andra vände hemmalaget – kvitteringen och ledningsmålet gjordes inom fem minuter. Men Frillesås BK fortsatte ösa på. Calle Johansson kvitterade, och anfallaren förvaltade ett snabbt frislag från olle Hultqvist till 4–3. Frillesås var åter i ledningen med 20 minuter kvar.

Det skulle se ännu bättre ut när lagets skyttekung Fredrik Brandin placerade in femman i minut 84 – dessutom fick hemmalaget ett rött kort.

– Det var sjukt skönt. Det trodde man var spiken i kistan, men tyvärr, säger målskytten.

Frillesåshistorien fick inte ett lyckligt slut denna kväll. Gripen Trollhättan kontrade in reduceringen och med bara sekunder kvar så kvitterade Henrik Korén.

– Det är jäkligt tungt, vi skulle ha avgjort här i dag, säger Fredrik Brandin.

– Det är tomt, säger Calle Johansson. Vi får ta med oss det vi gjorde bra, vi spelade på många spelare och hade ett varierat spel med fart efter isen och lyftningar. Vi ska inte ändra någonting.

Falun vann sin måstematch, vilket gör att serien lever till sista omgången. Frillesåspoängen gör att ett oavgjort resultat eller seger gör att Frillesås BK tar steget upp.

– Ingen har slagit oss på Sjöaremossen på två år, säger Fredrik Brandin.

Hur skakar ni av er detta?

– Vi får ta helgen och smälta det här. Sedan träffas på måndag och summera matchen, överlag är den väldigt bra, vi var värda att vinna. Det är bara att gilla läget, säger Mattias Johansson.

Pressen är på er.

– Det har den varit ganska länge. Man var nervös inför den här matchen, det kommer nog inte att vara så stor skillnad. Men när det avgörs i sista matchen kommer det att bli häftigt. Nu hoppas vi att det sluter upp och blir en riktig publikfest, säger Mattias Johansson.

Matchfakta:

Gripen-Trollhättan – Frillesås BK 5 – 5 (1–2)

0 – 1 (21) Fredrik Brandin, 1–1 (35), 1–2 (44) Adrian Emretsson, 2–2 (54), 3–2 (57), 3–3 (63) Calle Johansson, 3–4 (71) Calle Johansson, 3–5 (85) Fredrik Brandin, 4–5 (88), 5–5 (95)