Vädret idag
Klart
9°C
Prognos oktober 24, 2018
dag
Soligt
10°C
 

Frillesås nya serieledare efter vändning

Nässjö IF hade en halvlek. Sedan vände vinden bildligt och bokstavligt och Frillesås BK hade Jesper Henriksson, en förre detta Nässjöspelare, som hittat hem igen.  

 

BANDY: ALLSVENSKAN

Frillesås BK – Nässjö IF 4 – 3

 

Jesper Henriksson blir omklappad av en Nässjösupporter. Båda ler men det är bara i ett leende det vilar två poäng och serieledning. Frillesås BK hängde mot repen efter första 45 – sedan visade de att det inte är en slump att ingen har slagit laget på Sjöaremossen på snart två år.

 

Men det började inte bra. Två gånger tappade Frillesås BK pressen på Nässjös uppspel under den första halvleken, det renderade i ett friläge och ett långskott – och mer krävdes inte för dubbelt nätrassel. När FBK sedan tappade markeringen mitt i straffområdet var det 3–1 till gästerna som hade mersmak, med såväl en stolpträff som en boll på mållinjen.

Men FBK stressade inte upp sig.

– Vi är riktigt starka i andra halvleken. Det gällde bara att vara kall och lita på vårt spel, säger Jesper Henriksson.

– Det kändes lugnt för att vi hade skapat en hel del i första, det var mer att vi hade kunnat försvara oss bättre, säger Fredrik Johansson.

Hemmasviten var i fara men FBK ville inte låta den glida ur händerna. I första halvleken var det bara Fredrik Johanssons slalomåkningen med tillhörande backhandlyftning som fick hemmapubliken att jubla. I den andra gjorde han om soloåkningen men hamnade långt, långt, ute till vänster.

– Jag ser inte ens att den går in. Jag visste bara att jag behövde sätta den i bortre, säger Johansson.  

 

Nio minuter efter paus stötte Jesper Henriksson dit kvitteringen och på den 13:e hörnan fångade han upp en retur innan han väntade, lät målvakten göra sitt drag, innan han hittade nättaket.

– Jag la bara upp den, det var jävligt gött, säger 29-åringen med ett förflutet i Nässjödressen.  

I dag kändes det som du fick utdelning på din skridskoåkning.

– När vi pratade senast inför seriestarten var jag frustrerad och kände inte alls att åkningen och tajmingen satt. Jag hittade inte min roll. Nu har jag hittat min roll i Frillesås, så det känns väldigt bra.

 

I slutet hade Fredrik Brandin möjligheten att punktera tillställningen men även bortalaget tvingade Christian Axelsson att sträcka ut i målet. Slutsignalen kom som ett glädjevrål för Frillesås.

– Det var obeskrivligt, säger Fredrik Johansson.

Varför är ni så bra på Sjöaremossen?

– Vi känner oss trygga här hemma. Det är sådan energi och glädje att spela här, det är något speciellt. Vi har tillsammans med publiken lyckats bygga upp en skön känsla, säger han samtidigt som laget skickade ett tydligt besked till konkurrenterna. Frillesås BK är att räkna med i toppen.    

 

Matchfakta:

Frillesås BK – Nässjö IF 4–3 (1–3)

0–1 (15), 1–1 (20) Fredrik Johansson, 1–2 (31), 1–3 (35), 2–3 (53) Fredrik Johansson, 3–3 (55) Jesper Henriksson, 4–3 (71)  

Publik: 235

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tid & PlatsLäs mer >>

SÖNDAG 28 OKTOBER 

14.00. Åsa IF - KF Velebit, Åsa Idrottsplats, Avgörande kvalmatch till Div 3.

Läs Mer

TYCK TILL:

Tycker du att det är obehagligt att vara ute i skogen under jakt?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera