Vädret idag
Soligt
19°C
Prognos maj 27, 2017
dag
Mestadels soligt
21°C
 

Frillesås ger inte upp i toppstriden

BANDY: ALLSVENSKAN

Tranås Bois – Frillesås BK 4 – 9

 

Inför bortamötet mot Tranås Bois pratade Frillesås BK om att det här var som en semifinal. Det skulle krävas en vinst för att haka på i striden om kvalplatsen uppåt. När domaren blåste i pipan var det ett vaket bortalag.

Spelmotorn Olle Hultqvist satte dit både 1–0 och 2–1 till Frillesås BK innan åtta minuter var spelade. Med 15 assist är han bästa passningsläggaren – nu har han visat ytterligare ett vapen i arsenalen. Det var tredje matchen i rad som 30-åringen hittade nätet.

– Han har haft en lite mer tillbakadragen roll i år. Vi måste sprida ut målskyttet på fler än Brandin (Fredrik), då är han en av dem som behöver kliva fram, säger spelande tränaren Mattias Johansson.

Även Brandin satte just två bollar.

– Så är det alltid. Man brukar säga att i dag gjorde han inga mål och så har han gjort två. Men han ska göra de målen och frågar du honom är det två för lite, säger Johansson.

 

Hemmalaget var som starkast i upptakten av tillställningen. Men Frillesås BK var vakna och beslutsamma när lägena dök upp. I paus ledde FBK med 6–2. När sedan Tranås Bois inte lyckades att förvalta sitt spelövertag i början av den andra halvleken så punkterade gästerna matchen när Johansson själv satte dit 7–2.

– Det var en riktigt skön seger. På förhand en tuff bortamatch och en viktig match inför slutskedet. Det var skönt att få utdelning, säger han.

En skön match för er?

– Tranås är ganska bra och vi gör ingen kanoninsats offensivt. Men vi får utdelning och känner ett större lugn. Det blev en match där vi kan bevaka en ledning och gör det väldigt bra. Arbetsinsatsen och slitet var klockrent.

 

I seriens avslutade tre omgångar är det fullt av inbördes möten mellan topplagen.

– Det kan börja hända saker i toppen. Vinner vi våra tre matcher lever hoppet om kval.

 

Matchfakta:

Tranås Bois – Frillesås BK 4 – 9 (2–6)

0–1 (01.32) Olle Hultqvist, 1–1 (04.59), 1–2 (07.59) Olle Hultqvist, 1–3 (18.52) Adrian Emretsson, 1–4 (29.15) Fredrik Brandin, 1–5 (37.04) Mattias Johansson, 2–6 (40.59), 2–6 (44.04) Fredrik Åkerlind, 2–7 (57.54) Mattias Johansson, 2–8 (82.34) Fredrik Brandin, 3–8 (83.38), 4–8 (89.06),4–9 (92.55) Fredrik Johansson   

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

SportbloggarFler >>

TYCK TILL:

Polisen kollar tryggheten just nu. Vågar du gå ut på kvällen där du bor?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

 • Sara

  Här i ett villakvarter är rädslan för att bli överraskad av en stor älg större än rädslan att bli överfallen. På tidigare adresser gick jag dock sällan ut efter det blev mörkt de senaste åren pga alla överfall som skedde

 • Kommentera

  DET HÄNDERMer >>

  Lämna ditt bidrag till Det händer här!

  Tisdag 23 maj

  kl 9–11.30 Öppen förskola i Varlakyrkan. Öppen verksamhet för barn och föräldrar. 

  kl 10–14.30 Gällinge träffpunkt: mötesplats för seniorer i Gällinge församlingshem.

  Kl 12 Sång till lunch ”Den lustiga våren” i Släps kyrka. Åsa Winald, sopran och Björn Johansson, flygel. Musik av bland annat Nordqvist, Rangström, Sibelius, Peterson-Berger. Därefter lunch...

  Läs Mer