BANDY 2017-11-25 KL. 17:32

Frillesås BK hade lekstuga

Efter sju minuter tvingades gästerna till timeout. Efter 18 minuter var det 5–1 på tavlan.

Det värsta för Falun – det kunde lika gärna ha varit mer.

BANDY: BANDYALLSVENSKAN

Frillesås BK – Falu BS 9 – 4

Det var ett Frillesås BK som satte fart direkt – avslag, vunnen hörna och Fredrik Brandin pangade dit ettan. Gästerna fick ingen lugn och ro, FBK tryckte upp laget och tvingade Falun att bara slå undan.

Mattias Johansson använde bortaspelarna som slalomportar, Jesper Henriksson körde bara rakt mellan dem och Fredrik Brandin fick de aldrig kontroll på.

Efter sju minuter hade tvåmålsskytten Brandin haft chansen att vara fyramålsskytt. Han var ytterst nära att pilla dit en djupledsboll och bortalagets målvakt tvingades till en vass parad på ett distansskott.

På den efterföljande hörnan mosade Anders Ahlstrand dit 3–0 och Falun, som inlett med två övertygande segrar, tog timeout.

– Det är inte alltid man har 3–0 efter sju minuter. Vi hade en maximal utdelning i början, säger Fredrik Brandin.

Det förändrade ingenting – FBK skördade framgångar med sitt presspel och Olle Hultqvist pillade dit 5–1 efter 17 minuter mot Falun som på två tidigare matcher bara släppt in fyra mål. I halvtid var det en 7–3-ledning, då var det ändå gästerna som var effektivast.

FBK var sedan aldrig hotade – när gästerna fick in en reducering replikerade Frillesås BK. Och sista ordet skulle matchens lirare Fredrik Brandin få. Anders Ahlstrand skickade en långboll, bortaförsvaret glömde bort FBK:s specielle målskytt och ett friläge kunde man inte bjuda anfallaren på – enkelt satte han sitt femte för dagen.

– Vi gör en krigarmatch och får tidigt utdelning. Sedan kan vi stänga matchen. De har ett övertag spelmässigt i andra men vi krigade på. I början får vi kämpa på innan vi fått träning på stor is. De går ner sig lite när vi får den starten och vi kan bara köra på, säger Brandin.

Hur var det för egen del?

– Det känns alltid bra när man gör sex poäng (fem mål och en assist). Sedan är det kollektivet som gör det men jag ska göra mål, så jag behöver det här. Det var skönt att det lossnade.

Ni möter ett lag som övertygat i två första matcherna.

– De har gått ut med att de ska vara ett topplag. Det är skönt att slå dem hemma och det satte nog griller i huvudet på dem.

Spelar ni såhär i morgon mot Peace & Love får de svårt att slå er.

– Absolut.

Matchfakta

Frillesås BK – Falu BS 9–4 (7–3)

1–0 (1) Fredrik Brandin, 2–0 (5) Fredrik Brandin, 3–0 (8) Anders Ahstrand, 3–1 (12), 4–1 (17) Fredrik Brandin, 5–1 (18) Olle Hultqvist, 5–2 (28), 6–2 (39) Fredrik Åkerlind, 6–3 (40), 7–3 (45) Fredrik Brandin, 8–3 (52) Jesper Henriksson, 8–4 82), 9–4 (87) Fredrik Brandin