Vädret idag
Mestadels soligt
17°C
Prognos juni 22, 2018
dag
Moln ibland
17°C
 

Frikänns efter krock mellan mopedbil och personbil

En 16-åring backade ut i en korsning med sin mopedbil samtidigt som en bil kom körande. Det slutade med en kollision, personbilen fick skador och 16-åringen åtalades för vårdslöshet i trafik. Nu har han frikänts.

16-åringen har hela tiden förnekat brott och uppger att han stannade mopedbilen för att se efter att det inte kom någon innan han backade ut i korsningen. Dessutom ska han ha kört långsamt. Kvinnan i personbilen hävdar motsatsen och menar att det var hon som körde långsamt och att mopedbilen helt plötsligt bara dök upp.

Händelsen inträffade i augusti förra året i Kolla och i domen konstateras att högerregeln gäller i det aktuella området och att mopedbilen hade förkörsrätt. Enligt vittnen kan det ha varit så att mopedbilen backade fort men det är oklart om 16-åringen stannade och såg sig om innan han backade.

Åtalet ogillas därmed och 16-åringen frikänns. Därmed behöver han inte heller betala skadestånd till föraren av personbilen.

Christina Nordwall
Reporter och redigerare 0300- 52 13 62

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Hur ska du följa fotbolls-VM?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Onsdag 20 juni

kl 13.30–15.30 Stickcafé i Onsala församlingshem.

kl 14 Traditioner och högtider. Nu är det snart midsommarafton, men hur gjorde man förr? Vad firade man och hur firade man högtider? Du får lära dig allt om påskens, julens och midsommarens mysterium i Äskhults by. Anmälan. 

kl 14 Naturumguidning. Upptäck varför Fjärås Bräcka är unikt. Lär dig om gravarna, geologin, ljungheden eller småkryp.

Kl 19 Bingo...

Läs Mer

Sommarkampanj!