Vädret idag
Klart
3°C
Prognos januari 18, 2019
dag
Mestadels soligt
3°C
 

Försvarsspelet fallerade för Aranäs

Mot HK Malmö slog tändningen över. I derbyt saknades den – då kunde inte HK Aranäs rubba rivalen. Nu vill Martin Mårtensson se ett galet hemmalag mot Alingsås.

 

HANDBOLL: HANDBOLLSLIGAN

Redbergslids IK – HK Aranäs 32 – 25

 

Det var 8–8 i derbyt en bit in i den första halvleken, men sedan kom rycket från hemmalaget. Underläget blev 10–14 och sedan var HK Aranäs aldrig riktigt nära.

– Vi kommer inte upp i den aggressivitet och det spelet vi vill åt, säger Martin Mårtensson. Vi åker på lite för lätta saker bakåt, de får göra grejerna de är bra på och som vi vet kommer att hända. Även när vi är där i försvaret trycker vi inte till ordentligt.

Martin Mårtensson skickade RIK-stjärnan Tobias Johansson i golvet med en höfttackling, men det stoppade inte RIK:s framfart.

 

Hemmalaget kunde kontrollera händelserna i den andra halvleken. Förlusten var inte mycket att säga om, men Martin Mårtensson var besviken på prestationen.

– När vi gör det vi ska tycker jag inte att de är något skrämmande, det är upp till oss själva att komma upp i nivå.

Fyra mål och tre assist. Vad säger du om din egen insats?

– Det är okej men kan alltid bli bättre. Kul att göra en godkänd insats mot mitt gamla lag.

 

På tisdag väntar Alingsås HK i Aranäshallen. Ett bortalag fullt av Aranäskoppling. På bänken finns Mikael Franzén och på plan har de Fredrik Teern, Oscar Bergendahl och Niclas Barud.

– De är ett lag som är fruktsanvärt bra på att trycka och straffa motståndet i kontringar. Det gäller att plocka fram gnistan, glöden och desperationen, säger Martin Mårtensson och fortsätter:

– Vi är inte laget knökade av stjärnor, vi ska grisa. Det är bara att kolla matcherna som vi har vunnit, då har vi varit galna.  

 

Matchfakta

Redbergslids IK – HK Aranäs 32 – 25 (15–12)

Målskyttar, HK Aranäs: Rasmus Thorbjörnsson 5, Martin Mårtensson 4, Philip Jonsson 4, Victor Santos 3, max Santos 3, Tobias Johnsson 2, Andreas Lorentzon 2, Emil Lennartsson, Axel Frankfeldt

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

TYCK TILL:

Ständigt nya byggprojekt – växer Kungsbacka för fort?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera