Vädret idag
Delvis soligt
17°C
Prognos juni 19, 2018
dag
Delvis soligt
18°C
 

Första badtaget för simhallen

Visst togs det ett rejält spadtag. Men roligare var första "badtaget" när världssimmaren Erik Persson och simklubbens ordförande Peter Lundin hoppade i badtunnan och därmed symboliskt satte fart på badhusbygget.

 

– Det är Kungsbackas största investering någonsin, slog kommunalrådet Fredrik Hansson (C) fast, när det var hans tur i raden av alla talare som fick chansen när starten gick för halvmiljardbygget.

I bakgrunden hördes pålningsmaskinerna, så det var ingen tvekan om att bygget nu verkligen är igång, och att siktet är inställt på invigning i juni 2020.

 

 

Allra gladast var nog simklubbens ordförande Peter Lundin, dels för att klubben nu får möjlighet att utvecklas, dels för att simstjärnan Erik Persson tagit sig hit från Stockholm för badtunneplask och spadtag.

 

 

– Vi har långa köer både till simskola och träningstider. Nu får vi chansen att växa. Dessutom gör den djupa bassängen att det finns möjlighet att dra igång både simhopp och konstsim. Men se till att bassängen blir exakt 50 meter. I dag är en bana två millimeter för kort och då räknas inte rekorden, skojade Peter Lundin med passning till entreprenören Betonmast.

Betonmasts Sverigechef Mattias Gustafson kontrade en stund senare.

– Vi har koll på det här, och lovar att klara bassängen plus minus en meter. Jag menar, blir den 51 meter och ni slår rekord, är det ju ett fantastiskt rekord!

 

 

Sen gick alla hedersgäster och kommunalråd ut i solen och grävde i grushögen där de hittade en trälåda som visade sig innehålla en flaska champagne. Så det slutade med en skål för bygget.

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Hur ska du följa fotbolls-VM?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Fredag 15 juni

kl 11.30–14 Fairtrade café i Tölö församlingshem. 

kl 12–15 Naturkampen – en naturlig femkamp. Vem är längst? Vem hoppar längst? Ta med familjen eller kompisarna och tävla mot varandra i lag eller enskilt på Naturum Fjärås Bräcka. Mät dig mot fem olika djur i fem olika grenar. 

kl 15–16.15 Prova på meditation och mjuk Kundaliniyoga på Yogaroom i Kungsbacka....

Läs Mer

Sommarkampanj!