Vädret idag
Molnigt
6°C
Prognos januari 16, 2019
dag
Skurar
6°C
 

Första badtaget för simhallen

Visst togs det ett rejält spadtag. Men roligare var första "badtaget" när världssimmaren Erik Persson och simklubbens ordförande Peter Lundin hoppade i badtunnan och därmed symboliskt satte fart på badhusbygget.

 

– Det är Kungsbackas största investering någonsin, slog kommunalrådet Fredrik Hansson (C) fast, när det var hans tur i raden av alla talare som fick chansen när starten gick för halvmiljardbygget.

I bakgrunden hördes pålningsmaskinerna, så det var ingen tvekan om att bygget nu verkligen är igång, och att siktet är inställt på invigning i juni 2020.

 

 

Allra gladast var nog simklubbens ordförande Peter Lundin, dels för att klubben nu får möjlighet att utvecklas, dels för att simstjärnan Erik Persson tagit sig hit från Stockholm för badtunneplask och spadtag.

 

 

– Vi har långa köer både till simskola och träningstider. Nu får vi chansen att växa. Dessutom gör den djupa bassängen att det finns möjlighet att dra igång både simhopp och konstsim. Men se till att bassängen blir exakt 50 meter. I dag är en bana två millimeter för kort och då räknas inte rekorden, skojade Peter Lundin med passning till entreprenören Betonmast.

Betonmasts Sverigechef Mattias Gustafson kontrade en stund senare.

– Vi har koll på det här, och lovar att klara bassängen plus minus en meter. Jag menar, blir den 51 meter och ni slår rekord, är det ju ett fantastiskt rekord!

 

 

Sen gick alla hedersgäster och kommunalråd ut i solen och grävde i grushögen där de hittade en trälåda som visade sig innehålla en flaska champagne. Så det slutade med en skål för bygget.

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

Ständigt nya byggprojekt – växer Kungsbacka för fort?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 15 januari

kl 9–11.30 Öppen förskola i Varlakyrkan. För barn 0–5 år i vuxens sällskap.

kl 12–13.30 Sopplunch i Varlakyrkan. ”Livet efter branden” – om att bli buren genom prövningar. Gunilla och Håkan Gniste. 

kl 12–14 Orgel till lunch med Kenneth Hildor i Släps kyrka. Därefter lunch i församlingshemmet.

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

kl 16–17.30 Språkcafé på...

Läs Mer

Så här funkar eNH!