Vädret idag
Soligt
16°C
Prognos juni 22, 2018
dag
Moln ibland
17°C
 

Förskolans gavel ska rivas

Nu ska gaveln på den omdiskuterade förskolan i Kolla Parkstad rivas. Det kan innebära att man samtidigt bygger ut skolan för att klara det växande antalet barn i området.

Norra Halland har under flera års tid skrivit om konflikten mellan kommunens arkitektprisade förskola, och närmsta grannen. Grannen menar att förskolan byggts för nära och att fönsterna ger insyn i deras vardagsrum. Kommunen avvisade klagomålen helt, men när ärendet vandrat hela vägen till Mark och miljööverdomstolen upphävdes bygglovet definitivt.
Enligt domstolen hade det varit möjligt att placera förskolan på en annan del av tomten. Den utformning som finns ska inte grannarna behöva tåla. 

Tidigare under processen när bygglovet under perioder hade stöd av domstol hade det funnits möjlighet att köpa grannhuset och sälja eller hyra ut det vidare. Då hade kommunen kunnat få garanti att slippa överklagande och saken hade varit ur världen. Men man missbedömde läget och trodde sig kunna slippa betala.

Det blir alltså en mycket dyrare lösning när förskolan måste byggas om. Exakt hur ombyggnaden ska se ut är inte beslutat.

– I samband med den här situationen tittar vi även på hur vi långsiktigt kan möta framtida behov av förskoleplatser i området, säger Emma Kjernald, chef för Samhällsbyggnadskontoret.

Under ombyggnationen ska arbetet påverka barnen och verksamheten så lite som möjligt, är tanken.

Läs mer i fredagens Norra Halland!

 

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Hur ska du följa fotbolls-VM?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Onsdag 20 juni

kl 13.30–15.30 Stickcafé i Onsala församlingshem.

kl 14 Traditioner och högtider. Nu är det snart midsommarafton, men hur gjorde man förr? Vad firade man och hur firade man högtider? Du får lära dig allt om påskens, julens och midsommarens mysterium i Äskhults by. Anmälan. 

kl 14 Naturumguidning. Upptäck varför Fjärås Bräcka är unikt. Lär dig om gravarna, geologin, ljungheden eller småkryp.

Kl 19 Bingo...

Läs Mer

Sommarkampanj!