Vädret idag
Delvis soligt
17°C
Prognos juni 22, 2018
dag
Moln ibland
17°C
 

Forsbäcksmördaren stoppas från fler gympass per vecka

Den 41-årige man som dömts för mordet på sin barndomskamrat och mordförsök på sina grannar i Forsbäck var på väg att beviljas permission flera dagar i veckan – för att gå på gym. Men efter invändningar från åklagare stoppas den ansvarige läkarens planer, rapporterar Smålandsposten.

41-åringen dömdes under försommaren 2016 till sluten psykiatrisk vård för att ha mördat sin barndomskamrat och därefter försökt mörda sina grannar i Forsbäck. Den rättspsykiatriska undersökningen visade att 41-åringen led av en allvarlig psykisk störning, och därför blev det vård.

 

Läs också: Psykisk störning kan ligga bakom mordet

 

Mannen vårdas nu på Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö. En gång i veckan har han möjlighet att själv gå till ett gym för att träna. Efter att ha skött permissionerna prickfritt ville chefsöverläkaren utöka gymvistelserna till tre tillfällen varje vecka och två timmar per gång, enligt Smålandsposten.

Åklagaren anser dock att det är osäkert hur stabil mannen verkligen är, och efter att ha prövat ärendet valde Förvaltningsrätten i Växjö att gå på åklagarens linje och stoppa planerna på utökade permissioner. Rätten anser bland annat att det ”framstår som väl tidigt och inte försvarligt”.

 

Läs också: Psykiatrin förtydligar riktlinjer efter mordet

Nils Jönsson
Reporter nils.jonsson@norrahalland.se 0300-52 13 58

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Hur ska du följa fotbolls-VM?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Onsdag 20 juni

kl 13.30–15.30 Stickcafé i Onsala församlingshem.

kl 14 Traditioner och högtider. Nu är det snart midsommarafton, men hur gjorde man förr? Vad firade man och hur firade man högtider? Du får lära dig allt om påskens, julens och midsommarens mysterium i Äskhults by. Anmälan. 

kl 14 Naturumguidning. Upptäck varför Fjärås Bräcka är unikt. Lär dig om gravarna, geologin, ljungheden eller småkryp.

Kl 19 Bingo...

Läs Mer

Sommarkampanj!