Vädret idag
Molnigt
2°C
Prognos december 18, 2018
dag
Mulet
3°C
 

  Forsbäcksmördaren stoppas från fler gympass per vecka

  Den 41-årige man som dömts för mordet på sin barndomskamrat och mordförsök på sina grannar i Forsbäck var på väg att beviljas permission flera dagar i veckan – för att gå på gym. Men efter invändningar från åklagare stoppas den ansvarige läkarens planer, rapporterar Smålandsposten.

  41-åringen dömdes under försommaren 2016 till sluten psykiatrisk vård för att ha mördat sin barndomskamrat och därefter försökt mörda sina grannar i Forsbäck. Den rättspsykiatriska undersökningen visade att 41-åringen led av en allvarlig psykisk störning, och därför blev det vård.

   

  Läs också: Psykisk störning kan ligga bakom mordet

   

  Mannen vårdas nu på Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö. En gång i veckan har han möjlighet att själv gå till ett gym för att träna. Efter att ha skött permissionerna prickfritt ville chefsöverläkaren utöka gymvistelserna till tre tillfällen varje vecka och två timmar per gång, enligt Smålandsposten.

  Åklagaren anser dock att det är osäkert hur stabil mannen verkligen är, och efter att ha prövat ärendet valde Förvaltningsrätten i Växjö att gå på åklagarens linje och stoppa planerna på utökade permissioner. Rätten anser bland annat att det ”framstår som väl tidigt och inte försvarligt”.

   

  Läs också: Psykiatrin förtydligar riktlinjer efter mordet

  Nils Jönsson
  Reporter nils.jonsson@norrahalland.se 0300-52 13 58

  TYCK TILL: Kommentera artikel

  Kommentera detta inlägg

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  NYHETER

   DebattLäs mer >>

   ANNONS   TYCK TILL:

   Julen närmar sig med stormsteg, är du klar med förberedelserna?

   Visa Resultat

   Loading ... Loading ...

   Diskutera TYCK TILL

   Kommentera

   DET HÄNDERLäs mer >>

   Tisdag 18 december

   kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem. 

   kl 12 Jultema på tisdagsträffen i Varlakyrkan. Efter lunchandakten kl 12 serveras julgröt, skinksmörgås, kaffe och kaka. Lotterier till förmån för Svenska kyrkans internationella arbete. 

   Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. kl 16–17.30 Språkcafé på Fyren. Träna på att prata svenska tillsammans med...

   Läs Mer

   Så här funkar eNH!