Vädret idag
Molnigt
7°C
Prognos mars 24, 2019
dag
Delvis molnigt med skurar
7°C
 

Förlust i första kvalmatchen

Historien upprepar sig. HK Aranäs står i kvalet, redo att försvara sin plats och på andra sidan står Önnereds HK redo att riva ner dem. I den första matchen orkade inte Aranäs stå emot när Önneredsmaskinen ångade fram på hemmaplan. Men bäst av fem gäller.

 

HANDBOLL: HANDBOLLSLIGAN

Önnereds HK – HK Aranäs 29 – 26 (13–14)

 

I den första kvalmatchen i Göteborg fick Aranäs se sig besegrade på bortaplan. Laget fick det tufft redan från start och spelade i motvind första halvan. Önnered var sylvassa i anfallet och drog ifrån till 6–3 när Toni Johansson, tränare i HK Aranäs, tog en time-out i sjunde minuten. Då såg han allt annat än nöjd ut.

– Det känns som att de vinner matchen genom att kämpa mer än oss. Vi vet ju att de spelar mycket med fart och går för det i varje situation. Det gäller att vara beredd på attack hela tiden, men vi spelade för dåligt, säger Philip Jonsson.

Men de sista tio minuterna av första halvlek tog Aranäs kommandot och vände spelet. Philip Jonsson kvitterade till 11–11 och 12–12 och med två minuter kvar på klockan kom också ledningen för första gången under matchen.

 

Ledningen behöll de bara några sekunder in i andra halvlek, och när 20 minuter hade passerat hade Önnered utökat ledningen till 25–19.

– De sätter sina lägen och vi bränner våra. De är hetare än oss sista kvarten och det är det som avgör, säger Max Santos som var tillbaka med ett lindat knä efter en tids skada.

– Vi lindar för att inte jag ska skada det igen. Det blev lite stelt i spelet men kändes ingenting. Det är bara konditionen som är borta nu, men skönt att spela match igen, säger han.

 

Trots att Aranäs lyckades ta in på Önnereds sexmålsledning genom att lugna ner tempot och fortsätta att spela sitt spel. Men insatsen kom för sent.

– När det är kört släpper man på handbromsen och det behöver vi göra från första början. Men det är bäst av fem och mycket kvar att spela, säger Philip Jonsson.

Det blev en förlust i den första kvalmatchen, och frågan är hur mycket det kommer att påverka laget. De två kommande kvalmatcherna kommer att spelas i Aranäshallen, där de känner sig starka med en extra spelare från läktaren i ryggen.

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tid & PlatsLäs mer >>

SÖNDAG 24 MARS

12.15. Träningsmatch Löftadalens IF -Bua IF, Frillesås IP

13.00. Onsala BK dam - Alingsås FC, Rydets IP

15.15. Onsala BK herr - Torslanda IK, Rydets IP

17.30. Varla IBK 2 - Halmstads IBK 2, innebandy div 3 Halland, Lindälvshallen

 

ONSDAG 27 MARS 

20.00. Varla IBK - Stenungsunds IBK, Innebandy – kval till Allsvenskan, Aranäshallen. Välkomna!

 

LÖRDAG 6 APRIL

13.45. Träningsmatch: Kungsbacka IF A - Kinna...

Läs Mer

TYCK TILL:

Spelreklamen svämmar över. Borde den regleras mer?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera