Vädret idag
Molnigt
2°C
Prognos december 18, 2018
dag
Mulet
3°C
 

Fler borde få lön för mödan

DEBATT

Lärarnas riksförund, Kungsbacka

 

Vi ser en väldigt tydlig värdering av vad olika människor i verksamheten gör. Får vi önska att arvoderingsnämnden är med i nästa års löneöversyn?

 

2,4 procent. Så mycket har politikerna i Kungsbacka kommun avsatt för löner till dem som arbetar för kommunen. Vi hade önskat mer men får nöja oss med det som erbjuds. Alternativet är att använda marknadskrafterna och söka sig till en annan arbetsgivare för att försöka höja sin lön. Detta sker redan inom flera yrkesgrupper vilket gör att kontinuiteten på arbetsplatserna blir lidande. Och kontinuitet får väl ändå i de flesta fall anses som något bra?

Men finns det inte pengar till bättre löner? Jo, det finns det.

I alla fall om man frågar kommunens arvoderingsnämnd som sköter om politikernas ersättningar. Kommunalråden i kommunen skall få påökt med 14-18 procent!

Jämför det med 2,4 procent för arbetstagarna. Vilket signalvärde sänder man ut med detta? Vi ser en väldigt tydlig värdering av vad olika människor i verksamheten gör. Får vi önska att arvoderingsnämnden är med i nästa års löneöversyn?

EN DEL AV argumentationen går ut på att kommunalråden/politikerna halkat efter de högsta cheferna i kommunen. Är det bara kommunalråden/politikerna som har halkat efter?

Eftersom arvodena varje år har höjts med Saco-förbundens genomsnittliga löneförhöjning så har ju de flesta yrkesgrupperna i kommunen halkat efter de högsta cheferna. När kommer vårt påslag på 14-18 procent?

Dessutom kan man ju stilla undra om begreppet ”hel lön”, som används flitigt i lönesättningen för övriga arbetstagare, inte gäller för de högre cheferna?

 

Publicerat i tidningen 2018-03-06

Redaktionen
redaktionen@norrahalland.se 0300- 101 75

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

Julen närmar sig med stormsteg, är du klar med förberedelserna?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 18 december

kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem. 

kl 12 Jultema på tisdagsträffen i Varlakyrkan. Efter lunchandakten kl 12 serveras julgröt, skinksmörgås, kaffe och kaka. Lotterier till förmån för Svenska kyrkans internationella arbete. 

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. kl 16–17.30 Språkcafé på Fyren. Träna på att prata svenska tillsammans med...

Läs Mer

Så här funkar eNH!