Vädret idag
Molnigt
11°C
Prognos september 22, 2018
dag
Delvis soligt med åskstorm
13°C
 

Fler borde få lön för mödan

DEBATT

Lärarnas riksförund, Kungsbacka

 

Vi ser en väldigt tydlig värdering av vad olika människor i verksamheten gör. Får vi önska att arvoderingsnämnden är med i nästa års löneöversyn?

 

2,4 procent. Så mycket har politikerna i Kungsbacka kommun avsatt för löner till dem som arbetar för kommunen. Vi hade önskat mer men får nöja oss med det som erbjuds. Alternativet är att använda marknadskrafterna och söka sig till en annan arbetsgivare för att försöka höja sin lön. Detta sker redan inom flera yrkesgrupper vilket gör att kontinuiteten på arbetsplatserna blir lidande. Och kontinuitet får väl ändå i de flesta fall anses som något bra?

Men finns det inte pengar till bättre löner? Jo, det finns det.

I alla fall om man frågar kommunens arvoderingsnämnd som sköter om politikernas ersättningar. Kommunalråden i kommunen skall få påökt med 14-18 procent!

Jämför det med 2,4 procent för arbetstagarna. Vilket signalvärde sänder man ut med detta? Vi ser en väldigt tydlig värdering av vad olika människor i verksamheten gör. Får vi önska att arvoderingsnämnden är med i nästa års löneöversyn?

EN DEL AV argumentationen går ut på att kommunalråden/politikerna halkat efter de högsta cheferna i kommunen. Är det bara kommunalråden/politikerna som har halkat efter?

Eftersom arvodena varje år har höjts med Saco-förbundens genomsnittliga löneförhöjning så har ju de flesta yrkesgrupperna i kommunen halkat efter de högsta cheferna. När kommer vårt påslag på 14-18 procent?

Dessutom kan man ju stilla undra om begreppet ”hel lön”, som används flitigt i lönesättningen för övriga arbetstagare, inte gäller för de högre cheferna?

 

Publicerat i tidningen 2018-03-06

Redaktionen
redaktionen@norrahalland.se 0300- 101 75

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

TYCK TILL:

Kommunanställda ska erbjudas billig förmånscykel. Rätt eller fel?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 21 september

kl 9.30–11.30 Kyrkans öppna förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

kl 11.30–14 Fairtrade café i Tölö församlingshem. 

Lördag 22 september

kl 10 Skördebasar i Idala församlingshem. Grönsaker, ägg, bröd, blommor med mera. Lotterier och kaffeservering. Arr: Föreningen Idalabodens vänner. 

kl 11–14 Familjelördag på Kullaviks bibliotek. Testa origami.

kl 11–15...

Läs Mer

Så här funkar eNH!