Vädret idag
Molnigt
6°C
Prognos januari 16, 2019
dag
Skurar
6°C
 

Filippa Bergand: ”Det var skithäftigt”

Filippa Bergand fick inleda sin debut i senior-VM på bänken. Men sedan kom chansen, mot den trefaldiga världsmästaren Ding Ning.
– Det är en upplevelse jag tar med mig för resten av livet, säger hon.

 

Foto: Xinhua/Sipa USA

 

BORDTENNIS. Filippa Bergand har lämnat VM-äventyret bakom sig med blandade känslor. För detta har varit något som hon laddat för hela livet och när allt nu är över känns det konstigt och tomt.

– Det är känslosamt när jag tänker på det. Det känns större nu än när jag levde mitt i det, säger hon.

19-åriga Filippa Bergand från Åsa IF blev som yngsta spelare uttagen till landslagstruppen i bordtennis-VM i Halmstad. Det blev hennes första stora seniormästerskap. Men chansen att få spela dröjde. När debuten väl kom var det inte mot vilken spelare som helst – kinesiskan Ding Ning är en trefaldig världsmästare i singel och tog OS-guld i Rio de Janeiro. 

Filippa Bergand kollar alltid innan vem det är hon ska möta, och när hon såg namnet på sin motståndare blev hon riktigt nervös.

– Det är ingen dålig lirare direkt. Inte minst för sina resultat men hon har också en väldigt speciell serve, och jag var nervös över att inte kunna returnera den, säger hon.

 

Men det visade sig att Ding Nings serve passade hennes spel ganska bra, och hon överöstes med lovord efter matchen trots att hon förlorade. I stunden kändes matchen inte så bra, berättar Filippa. Bollen kom hela tiden tillbaka till henne, vilket gjorde att tekniken blev sämre och sämre. Men efter att ha kollat på matchen i efterhand, kändes det bättre.

– Jag gjorde inte bort mig i alla fall, skrattar hon och fortsätter:

– Det var skithäftigt och något jag kommer ta med mig hela mitt liv. Jag hoppas såklart kunna göra fler mästerskap som senior, men jag vet inte hur många mer som man skulle få göra på hemmaplan och så nära där jag bor. Det finns inget bättre stöd än att se släkt och vänner på läktaren, säger hon.

 

Läs mer om Filippa Bergands VM i tisdagens Norra Halland. 

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

TYCK TILL:

Ständigt nya byggprojekt – växer Kungsbacka för fort?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera