Norra Halland http://norrahalland.se Kungsbackas största tidning Sun, 22 Oct 2017 18:39:35 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.5 Räckte inte hela vägen trots vinst http://norrahalland.se/rackte-inte-hela-vagen-trots-vinst/ http://norrahalland.se/rackte-inte-hela-vagen-trots-vinst/#respond Sun, 22 Oct 2017 16:00:07 +0000 http://norrahalland.se/?p=55160 Det var tillfälligheternas spel som tillslut avgjorde. Åsa IF gjorde jobbet och vann den sista kvalmatchen mot Åstorps FF. Men det räckte ändå inte till för avancemang.

Räckte inte hela vägen trots vinst
Caroline Holmgren

]]>
Det var tillfälligheternas spel som tillslut avgjorde. Åsa IF gjorde jobbet och vann den sista kvalmatchen mot Åstorps FF. Men det räckte ändå inte till för avancemang.

 

FOTBOLL: KVAL TILL DIVISION 3

Åstorps FF – Åsa IF 2–3

 

– Vi har gjort vårt jobb, vi har gjort ett jäkla bra jobb.

Tränare Peter Hedman summerar, inte bara den sista kvalmatchen mot Åstorps FF, utan även hela säsongen i en mening.

För att ha en chans att gå upp i division 3 krävdes en flermålsvinst mot Åstorp. Men det krävdes också att Snöstorp/Nyhem skulle spela oavgjort i sin match mot Göteborgs FF. Och även om Åsa gjorde vad de skulle och vann matchen med 2–3, så räckte det inte till.

– Vi skulle ha vunnit den första matchen i kvalet. Men vi utnyttjar inte chanserna som Snöstorp gör, de är mer effektiva och det är kanske skillnaden mellan trean och fyran, funderar Hedman.

 

När första halvlek var spelad på Bjärshögs IP stod det 1–1. Rättvist, enligt Hedman som tyckte att Åsa inte gjorde mål på de chanser som de hade. I andra halvlek gjorde hemmalaget 2–1 relativt tidigt och då fanns det bara ett läge.

– Då var det bara att gå framåt. Vi lyfte upp gubbar och forcerade spelet, säger han.

Åsa kvitterade i 70:e minuten och det tredje målet sköt Tobias Nordström in på övertid. Spelarna hade hela tiden i bakhuvudet att de behövde göra många mål och även om fler målchanser kom, stannade resultatet på 2–3.

 

Men Peter Hedman hänger inte läpp. Det var hans sista match som tränare och han anser att de avslutade med flaggan i topp tillsammans.

– Det är skoj att avsluta med en seger. Det har varit många segrar och grabbarna har verkligen stått på in i sista minuten. Jag är väldigt stolt över dem, säger han.

Han anser att Åsa har gjort en otroligt bra säsong. De kom tvåa i serien som nykomlingar och gjorde en bra kvalserie. Det är ingen slump att de tampas i toppen, menar han. Och för att fira tog bussen en sväng om McDonalds på väg hem från Skåne, innan en välförtjänt ledighet väntade spelarna och inte minst tränaren själv.

Matchfakta:

Åstorps FF – Åsa IF 2–3 (1–1)

Målskyttar, Åsa IF: Joakim Larsson, Eric Ahrenberg, Tobias Nordström

Räckte inte hela vägen trots vinst
Caroline Holmgren

]]>
http://norrahalland.se/rackte-inte-hela-vagen-trots-vinst/feed/ 0 gratis text/html Caroline Holmgren http://id.kb.se/organisations/SE5563155695
Krigade på bra mot topplag http://norrahalland.se/krigade-pa-bra-mot-topplag/ http://norrahalland.se/krigade-pa-bra-mot-topplag/#respond Sat, 21 Oct 2017 18:16:38 +0000 http://norrahalland.se/?p=55156 Hanhals Kings svarade upp bra mot topplaget Kallinge-Ronneby IF. Men hungern räckte inte till. När bortalaget gör två mål innan andra perioden, får Hanhals svårt att jaga hem matchen.

Krigade på bra mot topplag
Caroline Holmgren

]]>
Hanhals Kings svarade upp bra mot topplaget Kallinge-Ronneby IF. Men hungern räckte inte till. När bortalaget gör två mål innan andra perioden, får Hanhals svårt att jaga hem matchen.

– Det är ett jävligt bra lag, konstaterar tränare Niclas Högberg.

 

ISHOCKEY: HOCKEYETTAN

Hanhals Kings – Kallinge-Ronneby IF 1–5 (0–2, 0–1, 1–2)

 

Det small rejält på rinken, och tempot var ovanligt högt inne i Kungsbacka ishall när topplaget Kallinge-Ronneby IF bjöd upp till dans. Men Hanhals Kings backade inte och vågade trycka tillbaka bortalaget. Modet var det inget fel på. Men det räckte inte till.

– Vi är alltid med i matchen mot topplagen, men det är på den sista delen av banan vi inte räcker till. Vi kommer inte till avslut medan de sätter sina chanser, säger backen Gustav Jonsson som var Hanhals bästa spelare på plan.

Hanhals spelade en gedigen första period med bra fart. Men de sista två minutrarna gjorde Kallinge-Ronneby två snabba mål på Henrik Olausson och skapade ett försprång som stack en törn i hemmalaget. Det blev för tufft för dem att jaga ifatt.

– I det stora spelet som sker på banan är vi med. Men i det lilla spelet runt mål, både offensivt och defensivt, är de bättre, säger tränare Niclas Högberg och menar att det är därför Hanhals Kings inte tog hem matchen.

När Lukas Hansson satte Hanhals enda mål i matchen i den tredje och sista perioden, fick laget ny energi. Men med målvakten utplockad och fem sekunder kvar på klockan, petade bortalaget in 1–5-målet och tog därmed hem matchen.

– De stressade på oss och var som hungriga vargar vid målet. Det blev en väldigt fysisk match och Kallinge-Ronneby är inte lätta att bryta ner, säger Högberg.

Trots en förlust är Högberg inte missnöjd med insatsen. Han menar att matcherna mot topplagen är de roliga att spela, det är kvalificerat motstånd som passar laget. Men han konstaterar att det finns mycket att jobba med, bland annat måste laget se över sitt powerplay.

– Vi krigar på bra och viker inte ner oss, det tycker jag att Lukas Hanssons mål visar, säger han.

Även denna match var Hanhals tvungna att låna Linus Söderberg-Stridh och Lukas Wahlberg från Troja-Ljungby IF för att kunna ha en komplett spelartrupp. Även om det ger energi och kraft till laget, hoppas Gustav Jonsson att de skadade spelarna snart ska kunna vara tillbaka på banan igen.

 

Matchfakta:

Hanhals Kings – Kallinge-Ronneby IF 1–5 (0–2, 0–1, 1–2)

0–1 (18.16), 0–2 (19.06), 0–3 (34.23), 0–4 (43.07), 1–4 (56.54) Lukas Hansson, 1–5 (59.55)

Krigade på bra mot topplag
Caroline Holmgren

]]>
http://norrahalland.se/krigade-pa-bra-mot-topplag/feed/ 0 gratis text/html Caroline Holmgren http://id.kb.se/organisations/SE5563155695
Ett kläm för en livsviktig sak http://norrahalland.se/ett-klam-en-livsviktig-sak/ http://norrahalland.se/ett-klam-en-livsviktig-sak/#respond Sat, 21 Oct 2017 13:43:18 +0000 http://norrahalland.se/?p=55147 Bröstcancerföreningen Johanna i Halland fanns i lördags på plats på Kungsmässan för att sprida information om sin verksamhet. Den som vågade kunde även få klämma på ett silikonbröst för att försöka hitta den fiktiva tumör som fanns i bröstet.

Ett kläm för en livsviktig sak
Camilla Moestedt

]]>
Bröstcancerföreningen Johanna i Halland fanns i lördags på plats på Kungsmässan för att sprida information om sin verksamhet. Den som vågade kunde även få klämma på ett silikonbröst för att försöka hitta den fiktiva tumör som fanns i bröstet. Något som inte var så lätt skulle det visa sig.

 

– Jag hade det här bröstet med mig till mitt gym i Vallda förra vecka och lät tjejerna där klämma och känna, berättade Britt-Marie Andrée Lindqvist.

– Ingen av dem lyckades hitta tumören. Men så frågade jag även en man som var där om han ville försöka. Han hittade den direkt. ”Du är ju proffs” sa jag, varpå både han och hans fru som var där brast i skratt. Nästa dag jag träffade honom hälsade jag honom med orden ”men hallå där proffsklämmaren”, fortsätter Britt-Marie, själv med ett skratt.

För även om ämnet är allvarligt måste man även kunna skämta om saken, menar hon.

– Det är ingen idé att gå och gräva ned sig för att man själv är drabbad, däremot oerhört viktigt att sprida information, både om sjukdomen och olika forskningsrön och inte minst om vår patientförening som finns till för att stötta, informera och påverka.

 

Läs mer i Norra Halland på tisdag.

 

Bildtext: ”Kungsbackajohannorna” Britt-Marie Andrée-Lindqvist, Eva Johansson, Inger Danielsson, Maiwie Jansson och Gudrun Forsmark på plats vid Kungsmässan. Foto: Camilla Moestedt

Ett kläm för en livsviktig sak
Camilla Moestedt

]]>
http://norrahalland.se/ett-klam-en-livsviktig-sak/feed/ 0 gratis text/html Camilla Moestedt http://id.kb.se/organisations/SE5563155695
Svårt att resa sig i underläge http://norrahalland.se/svart-att-resa-sig-underlage/ http://norrahalland.se/svart-att-resa-sig-underlage/#respond Sat, 21 Oct 2017 11:49:10 +0000 http://norrahalland.se/?p=55143 HK Aranäs hade svårt att hänga med från start, något som även drabbat laget några matcher tidigare i säsongen, och matchen hamnade tidigt i händerna på hemmalaget.

Svårt att resa sig i underläge
Caroline Holmgren

]]>
HANDBOLL: HANBOLLSLIGAN

IK Sävehof – HK Aranäs 34–23 (18–11)

 

Det var svårt för tränaren Toni Johansson att hitta något positivt att säga om matchen mot IK Sävehof. HK Aranäs hade svårt att hänga med från start, något som även drabbat laget några matcher tidigare i säsongen, och matchen hamnade tidigt i händerna på hemmalaget.

– Det gick snett tidigt, och sedan kunde vi inte återhämta oss, säger han.

Med en målskillnad om sju när första halvan av matchen var spelad, hade Aranäs en lång uppförsbacke framför sig. Trots att de kämpade lyckades de aldrig täppa igen hålet.

– Vi hamnar i underläge och får svårt att svara upp, säger han.

Denna gång var det inte försvaret som inte höll ihop, men Johansson säger att laget inte fick chans att spela ett bra försvarsspel. Laget gjorde fler tekniska fel än de gjort tidigare, och blev direkt straffade av Sävehof för missarna.

Nu går laget in i en tyngre period. Nästa match blir på hemmaplan mot Ystads IF HF, men först om en och en halv vecka. En tung träningsperiod väntar, men fokus kommer framför allt att ligga på matcherna mot OV Helsingborg HK och Ricoh HK som spelas senare i november.

– Vi jobbar vidare, vi har tagit poäng och gjort en bra inledning på säsongen, säger Johansson och menar att de behöver fila på de detaljer som kommer att göra laget bättre.

 

Matchfakta:

IK Sävehof – HK Aranäs 34–23 (18–11)

Målskyttar, HK Aranäs: Jonathan Wiklund 6, Pontus Mellegård 4, Emil Lennartsson 3, Max Santos 2, Rasmus Thorbjörnsson 2, Erik Pettersson, Philip Jonsson, Melvin Beckman, Hannes Söderberg, Erik Göterling, Martin Mårtensson.

Svårt att resa sig i underläge
Caroline Holmgren

]]>
http://norrahalland.se/svart-att-resa-sig-underlage/feed/ 0 gratis text/html Caroline Holmgren http://id.kb.se/organisations/SE5563155695
Kalkoner skapade trafikförvirring http://norrahalland.se/kalkoner-skapade-trafikforvirring/ http://norrahalland.se/kalkoner-skapade-trafikforvirring/#respond Sat, 21 Oct 2017 11:27:54 +0000 http://norrahalland.se/?p=55141 Tre kalkoner på vift skapade i lördags stopp i trafiken sedan de förvirrat sig ut på vägen och sprang omkring mitt i vägbanan.

Kalkoner skapade trafikförvirring
Camilla Moestedt

]]>
Tre kalkoner på vift skapade i lördags morse stopp i trafiken sedan de förvirrat sig ut på vägen och sprang omkring mitt i vägbanan.

Polisen fick vid klockan 08.53 larm om att de tre till synes tama, men orienterade, kalkonerna sprang omkring på Råhagsvägen i Kläppa.

Dramat förlöpte dock väl och vare sig människor eller djur kom till skada.

Kalkoner skapade trafikförvirring
Camilla Moestedt

]]>
http://norrahalland.se/kalkoner-skapade-trafikforvirring/feed/ 0 gratis text/html Camilla Moestedt http://id.kb.se/organisations/SE5563155695
Viltolycka på Spårhagavägen http://norrahalland.se/viltolycka-pa-sparhagavagen/ http://norrahalland.se/viltolycka-pa-sparhagavagen/#respond Sat, 21 Oct 2017 08:57:38 +0000 http://norrahalland.se/?p=55135 En viltolycka inträffade vid 05-tiden i lördags morse på Spårhagavägen i höjd med Långemosse i riktning Lindome.

Viltolycka på Spårhagavägen
Camilla Moestedt

]]>
En viltolycka inträffade vid 05-tiden i lördags morse på Spårhagavägen i höjd med Långemosse i riktning Lindome.

Eftersöksjägare letade vid 11-tiden fortsatt efter älgen som ska blivit av påkörd av en personbil.

Ingen person skadades i samband med olyckan.

Viltolycka på Spårhagavägen
Camilla Moestedt

]]>
http://norrahalland.se/viltolycka-pa-sparhagavagen/feed/ 0 gratis text/html Camilla Moestedt http://id.kb.se/organisations/SE5563155695
Personer på spåret stoppade tåg http://norrahalland.se/personer-pa-sparet-stoppade-tag/ http://norrahalland.se/personer-pa-sparet-stoppade-tag/#respond Sat, 21 Oct 2017 08:14:53 +0000 http://norrahalland.se/?p=55133 Polisen fick vid 19.30-tiden i fredags kväll rycka ut för att försöka avlägsna två yngre personer som befann sig på pendelspåret i närheten av Kungsbacka station.

Personer på spåret stoppade tåg
Camilla Moestedt

]]>
Polisen fick vid 19.30-tiden i fredags kväll rycka ut för att försöka avlägsna två yngre personer som befann sig på pendelspåret i närheten av Kungsbacka station.

Ungdomarna hade helt enkelt satt sig på spåret, med följd att inga tåg kunde lämna eller ta sig in till stationen.

När polispatrullen kom till platsen fick de dock fart och sprang därifrån utan att polis kunde gripa dem.

Personer på spåret stoppade tåg
Camilla Moestedt

]]>
http://norrahalland.se/personer-pa-sparet-stoppade-tag/feed/ 0 gratis text/html Camilla Moestedt http://id.kb.se/organisations/SE5563155695
Två inbrott i fredags kväll http://norrahalland.se/tva-inbrott-fredags-kvall/ http://norrahalland.se/tva-inbrott-fredags-kvall/#respond Sat, 21 Oct 2017 08:05:15 +0000 http://norrahalland.se/?p=55131 En villaägare i Tölö respektive Fjärås fick i fredags kväll objudet besök.

Två inbrott i fredags kväll
Camilla Moestedt

]]>
En villaägare i Tölö respektive Fjärås fick i fredags kväll objudet besök. I villan på Bälgvägen i Tölö har någon mellan klockan 17.30 och 19.10 brutit sig in genom ett sovrumsfönster och genomsökt huset. Det är i nuläget oklart vad som stulits.

Även på Måtorpsvägen i Fjärås har någon brutit upp och tagit sig in genom ett fönster på villan och därefter stulit bland annat smycken och klockor. Inbrottet anmäldes vid 21-tiden.

Två inbrott i fredags kväll
Camilla Moestedt

]]>
http://norrahalland.se/tva-inbrott-fredags-kvall/feed/ 0 gratis text/html Camilla Moestedt http://id.kb.se/organisations/SE5563155695
Inga men, alla män http://norrahalland.se/inga-men-alla-man/ http://norrahalland.se/inga-men-alla-man/#respond Fri, 20 Oct 2017 13:03:23 +0000 http://norrahalland.se/?p=55128 Jag satt med en vän på ett av stadens fik och pratade. Samtalsämnet var givet: Hashtagen metoo hade fullkomligt översvämmat våra flöden i sociala medier under veckan.

Inga men, alla män
Richard Forsberg

]]>
Jag satt med en vän på ett av stadens fik och pratade. Samtalsämnet var givet: Hashtagen metoo hade fullkomligt översvämmat våra flöden i sociala medier under veckan. Min vän berättade om sina upplevelser och jag själv om hur drabbande kampanjen varit när plötsligt en man från bordet bredvid la ner sin tidning och lutade sig mot oss och väste ur mungipan:
 – Jag tycker att man borde prata om ett större problem.
 Jag och min vän tystande. Mannen såg ut som en parodi på gamla tiders italienare med vit bredbrättad hatt, guldsmycken och en knivskarp tangorabatt. Min vän hämtade sig först, tog ett djupt andetag varpå hon undrade vem mannen var och om han hade tjuvlyssnat länge på vår diskussion.
– Ja, jag har för vana att lyssna på vad människor säger för att sen oombedd bryta in i diskussioner för att framföra mina funderingar och sanningar. Mitt namn… Mannen gjorde en konstpaus.
– Är Rovisi Sandström.

 Jag ryckte till när mannen sa vad han hette. Det kändes taget, påhittat. Jag kunde svära på att jag aldrig sett mannen förut men namnet var bekant. Jag hann dock inte tänka på saken särskilt länge innan mannen fortsatte på den göteborgska bara en kungsbackabo kan ha:
– Jag är nämligen för jämställdhet och vill uppmärksamma sexuella trakasserier mot alla, inte bara mot kvinnor. Män blir också utsatta för allt möjligt och kanske i större utsträckning än vad vi vet, för mörkertalen kan vara stora. Märk väl att nyckelordet här är J Ä M S T Ä L L D H E T. Mannen bokstaverade det sista ordet. Min vän svarade honom fort. 

 – Att bortsett det uppenbara felet i att bara dyka in i två okända människors samtal så handlade inte sakfrågan om vem som hade blivit mest utsatt. Däremot vore det ju bra om ni män tog mer ansvar för frågan och erkände att ni är en del av problemet.
– Okej! Nästan skrek Rovisi Sandström så flera människor i rummet vände sig mot oss.
 – Är det på det sättet, visst jag kan leka hashtagleken jag med! #Jaghar #Idid #Ihave #Iwill #notOK #Itakeresponsibility! 

Jag tittade på min vän som snabbt tryckt in en hel räkmacka i munnen för att slippa svara. Jag hann tänka att hon stoppade den i fel människas mun men tog ändå till orda.

– Du tycker inte att du överkompenserar en smula? Jag tittade på mannen. Hans näsvingar vibrerade på ett bekant sätt. Jag fortsatte:
– Jag tror inte att det handlar om att tvinga fram bekännelser från män. I stort sett alla kvinnor har upplevt sig sexuellt trakasserade eller på annat sätt blivit utsatta av män. Vi kan nog gissa oss till att det inte är en liten grupp män som springer runt och utför allt detta så vi får kallt räkna med att den stora majoriteten får anses skyldig…. Min vän märkte vad som höll på att hända, två män som pratade patriarkatets problematik hon drog sig omärkligt bort och lämnade oss. Så satt vi där, Rovisi och jag. Vi pratade om vår skuld och skam, om självrannsakan och attityder. Vi diskuterade lösningar på problemet, vårt ansvar och beteende. Vi satt säkert i flera timmar och pratade och vi pratade. Men mot slutet började Rovisi tveka och muttrade:  
–   På ett sätt är det synd
–   Vaddå? Frågade jag
–  Det hela har säkert blåst över på den korta tid vi suttit här. Det är nog slut nu.
–  Det är nu det börjar. Svarade jag.

Inga men, alla män
Richard Forsberg

]]>
http://norrahalland.se/inga-men-alla-man/feed/ 0 gratis text/html Richard Forsberg http://id.kb.se/organisations/SE5563155695
Lastbilskrock på Faktorvägen http://norrahalland.se/lastbilskrock-pa-faktorvagen/ http://norrahalland.se/lastbilskrock-pa-faktorvagen/#respond Fri, 20 Oct 2017 12:37:27 +0000 http://norrahalland.se/?p=55126 En singelolycka med en lastbil inblandad inträffade strax före klockan halv två på fredagseftermiddagen på Faktorvägen. Lastbilen ska enligt polisen kört in i en personbil. Olyckan ska ha skett i låg hastighet och ingen ska ha blivit allvarligt skadad. Den kvinnliga bilföraren som blev påkörd ska dock ha ådragit sig nacksmärtor och fördes därför med […]

Lastbilskrock på Faktorvägen
Camilla Moestedt

]]>
En singelolycka med en lastbil inblandad inträffade strax före klockan halv två på fredagseftermiddagen på Faktorvägen.

Lastbilen ska enligt polisen kört in i en personbil. Olyckan ska ha skett i låg hastighet och ingen ska ha blivit allvarligt skadad. Den kvinnliga bilföraren som blev påkörd ska dock ha ådragit sig nacksmärtor och fördes därför med ambulans till sjukhus för observation.

Lastbilskrock på Faktorvägen
Camilla Moestedt

]]>
http://norrahalland.se/lastbilskrock-pa-faktorvagen/feed/ 0 gratis text/html Camilla Moestedt http://id.kb.se/organisations/SE5563155695