Norra Halland http://norrahalland.se Kungsbackas största tidning Wed, 13 Dec 2017 22:35:35 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.5 Rekord-Fredrik målade och hyllades http://norrahalland.se/rekord-fredrik-malade-och-hyllades/ http://norrahalland.se/rekord-fredrik-malade-och-hyllades/#respond Wed, 13 Dec 2017 22:35:35 +0000 http://norrahalland.se/?p=56339 Fredrik Johansson hyllades inför mötet med Grästorp. Anledningen var att forwarden nu gjort flest matcher i Hanhals Kings historia. Som krydda på verket blev han målskytt.

Rekord-Fredrik målade och hyllades
Bengt Karlsson

]]>
 

Fredrik Johansson hyllades inför mötet med Grästorp. Anledningen var att forwarden nu gjort flest matcher i Hanhals Kings historia. Som krydda på verket blev han målskytt.

– Det borde ha varit fler, säger Fredrik som grämer sig över poängmissen.

 

ISHOCKEY: HOCKEYETTAN

Hanhals Kings – Grästorps IK 2–1 e.str.

 

Det blev ett avgörande på straffar där hemmalaget knep bonuspoängen.

– Vi hade behövt tre för att ta oss förbi Halmstad och skaffa en extrapoäng i fortsättningsserien i ettan, säger Fredrik som före matchen hyllades med blommor och matchtröjan 240 matcher.

– Det känns riktigt roligt att klubben gör sådana här hyllningar, säger Fredrik som började sin hockeybana i Mölndal.

– Det är alltid kul när man har gjort något bra och nu hoppas man bara på en bra säsong efter nyår.

Vad är ditt bästa Hanhalsminne?

– Det var i matchen mot Töreboda där jag satte tre mål och vi vann en mycket viktig match. Men det finns också motgångar när vi åker ur en serie. Det har jag också varit med om. Men ett år när vi åkte ur klarade vi oss ändå kvar tack vare att vi fick en extraplats. Då var man deppad några dagar och sen var det till att fira nya kontraktet. Det svänger fort i ishockeyn. Givetvis var det stort när vi tog klivet upp till ettan där vi är nu. Det är alltid något extra att spela i den här serien med betydligt tuffare tempo.

Vad hoppas du på efter nyår i fortsättningsserien?

– Att vi skall göra ett riktigt bra resultat. Vi har ju visat att vi kan slå bland annat favoritlaget Kristianstad. Vi tog ju till och med en poäng borta.

Hur har det varit i klubben efter så många matcher?

– Jättekul och jag satsade allt på hockeyn och trots att jag fick anbud från andra klubbar men valde att stanna kvar.

Vilken är den bästa tränaren du haft?

– Niclas Högberg. Ett självklart val. Han kan mycket hockey och säger precis vad vi skall göra och berättar om olika delmål och har en träning som är perfekt.

Hur ser din drömfemma ut efter åtta säsonger i klubben?

– Målvakt Niklas Rubin (nu i Tingsryd) ett självklart kort. Backpar har jag valt Emil Askerdal och Johan Holmberg. Som playmakern Johan Nordensson, en underbar människa och extremt skicklig hockeyspelare. Sedan Kristoffer Wikner. En av de absolut bästa jag spelat med.

Hur är du som hockeyspelare?

– En hårt arbetande forward, jobbig att möta. Försöker använda min tyngd och fart på bästa sätt.

Klubbikonen Fredrik Johansson kvitterade i tredje perioden men Hanhals Kings hade behövt en trepoängare för att passera Halmstad i tabellen.

– Vi borde ha vunnit under ordinarie matchtid. Jag borde själv ha gjort ytterligare något mål. Sedan var vi lite för tama i avslutningen och missade alldeles för många lägen.

 

Matchfakta:

Hanhals Kings – Grästorps IK 2–1 (0–0, 0–0, 1–1, 0–0, 1–0) e.str.

0–1 (43.56), 1–1 (44.29) Fredrik Johansson, 2–1 (65.00) Pontus Andreasson

Rekord-Fredrik målade och hyllades
Bengt Karlsson

]]>
http://norrahalland.se/rekord-fredrik-malade-och-hyllades/feed/ 0 gratis text/html Bengt Karlsson http://id.kb.se/organisations/SE5563155695
Calle Johanssons trippel sänkte Gripen http://norrahalland.se/calle-johanssons-trippel-sankte-gripen/ http://norrahalland.se/calle-johanssons-trippel-sankte-gripen/#respond Wed, 13 Dec 2017 20:48:19 +0000 http://norrahalland.se/?p=56334 Regn eller snöblandat regn – nej förutsättningarna spelade ingen roll. Frillesås BK hade en glödhet volleyskytt i form av Calle Johansson.

Calle Johanssons trippel sänkte Gripen
Christian Johansson

]]>
Regn eller snöblandat regn – nej förutsättningarna spelade ingen roll. Frillesås BK hade en glödhet volleyskytt i form av Calle Johansson.

 

BANDY: ALLSVENSKAN

Frillesås BK – Gripen-Trollhättan 6 – 2

 

Det bjöds på mer tennis än bandy på Sjöaremossen under den första halvan. Orsaken var vädrets makter, till en början räckte det med rejält regn och sidvind. Efter elva minuter tilltog det och övergick till snöblandat regn

På försäsongen tvålade Gripen-Trollhättan till Frillesås BK ordentligt och de var också starkast till en början i lyftningarnas match. Bortaledningen kom logiskt på en vänsterhörna.

 

Ju längre halvleken led, desto mer nederbörd som föll, så växte FBK in i matchen. Calle Johansson tennisstyrde påpassligt dit kvitteringen på en lyftning från Anton Lööf.

Strax före paus var Calle Johansson framme igen och gav hemmalaget ledningen. Mattias Johansson lyra och djupledsåkningen från mittfältaren var i symbios.

David Erkenborn i gästernas kasse kunde bara se på när nätet rasslade till bakom honom på Johanssons volleystyrning.

 

Andra halvleken hann knappt ta fart innan seriens poängkung Tony Eklind fick fri lejd på vänsterkanten och han serverade Robin Karlsson kvitteringen på ett silverfat.

Fredrik Brandin brände en straff – men FBK återtog kommandot efter en soloåkning från eget mål signerad Fredrik Johansson. Målvakten Christian Axelsson fick en assist för att han bara rullade ut bollen.

– Jag har gjort några sådana på sistone. Jag har ett sådant självförtroende och det är sjukt kul att det lyckades i just det läget av matchen.  

 

Men den stora matchhjälten var Calle Johansson – med 25 minuter kvar smällde han dit sitt tredje för kvällen och bortalaget var ett slaget lag.

– Senast det hände var nog annandagen i fjol mot Kungälv, så det händer inte alltför ofta, säger tremålsskytten som hyllade stämningen i truppen.

– Vi har fått in en go känsla. Vi bryr oss inte om vädret vi lirar bara på.

Nu har ni slagit toppkonkurrenterna, och slagit dem rejält.

– Det har vi verkligen gjort. Det är stabilt och vi är lugna även om vi hamnar i underläge. Vi nöter bara på.

 

Sjöaremossen är Frillesås BK:s fort och formtoppen verkar inte ge med sig.

Nio omgångar och tabellraden är åtta vinster och en oavgjord.

Högst upp i tabellen, där parkerar Flammorna.

 

Matchfakta:

Frillesås BK – Gripen-Trollhättan 6–2 (2–1)

0–1 (20, 1–1 (24) Calle Johansson, 2–1 (42) Calle Johansson, 2–2 (48), 3–2 (59) Fredrik Johansson, 4–2 (65) Calle Johansson, 5–2 (79) Fredrik Brandin, 6–2 (86) Mattias Johansson

Calle Johanssons trippel sänkte Gripen
Christian Johansson

]]>
http://norrahalland.se/calle-johanssons-trippel-sankte-gripen/feed/ 0 gratis text/html Christian Johansson http://id.kb.se/organisations/SE5563155695
Drack först – hämtade mat sen http://norrahalland.se/drack-forst-hamtade-mat-sen/ http://norrahalland.se/drack-forst-hamtade-mat-sen/#respond Wed, 13 Dec 2017 15:34:58 +0000 http://norrahalland.se/?p=56332 En 63-årig kvinna från Åsa har dömts till en månads fängelse för grovt rattfylleri. Hon hade hela 2,27 promille i blodet.

Drack först – hämtade mat sen
Camilla Moestedt

]]>
En 63-årig kvinna från Åsa har dömts till en månads fängelse för grovt rattfylleri. Hon hade hela 2,27 promille i blodet.

Det var en söndagskväll i augusti som kvinnan vid 20-tiden satte sig bakom ratten för att åka och köpa hämt-mat, efter att tidigare under dagen druckit vin.

Hon har i förhör uppgett att hon inte vet hur mycket, men att hon kände sig nykter när hon satt sig i bilen.

Polisens mätning av utandningsluften då hon stoppades och fick blåsa visar dock något annat. Alkoholkoncentrationen i henne blod uppgick då till 2,27 promille, vilket är långt över gränsen för grovt rattfylleri som går vid 1,0 promille.

Hon har nu dömts till en månads fängelse.

Drack först – hämtade mat sen
Camilla Moestedt

]]>
http://norrahalland.se/drack-forst-hamtade-mat-sen/feed/ 0 gratis text/html Camilla Moestedt http://id.kb.se/organisations/SE5563155695
Futsalfest i Aranäshallen http://norrahalland.se/futsalfest-i-aranashallen/ http://norrahalland.se/futsalfest-i-aranashallen/#respond Wed, 13 Dec 2017 14:24:52 +0000 http://norrahalland.se/?p=56328 Traditionsenligt avgjordes Luciacupen natten till den 13 december. När nätrasslet hade slutat stod fem olika föreningar som vinnare.

Futsalfest i Aranäshallen
Christian Johansson

]]>
Traditionsenligt avgjordes Luciacupen natten till den 13 december. När nätrasslet hade slutat stod fem olika föreningar som vinnare.

 

FUTSAL. 20 lag i fem olika klasser samlades i Aranäshallen för att göra upp om titeln i Luciacupen som arrangeras av Lerkils IF. Vid 16.00 kickades turneringen igång och först när tisdagen blivit onsdag var den sista sulfinten gjord.

 

När gruppspelen var avgjorda och de två bästa lagen från varje klass var klara för final hade klubbarna Onsala BK, Tölö IF, Frillesås FF, IFK Fjärås och Stenkullen Goik två lag vardera i final. Det var ingen av föreningar som kunde stoltsera med två klassegrar – samtliga fick nöja sig med en vinst vardera.

 

Fakta: Finaler

F14 Stenkullen Goik – Onsala BK 1–0

F15 Tölö IF – Stenkullen Goik 1–0

P14 Tölö IF – Frillesås FF 4–5 e.str.

P15 Onsala BK – IFK Fjärås 2–1 e.str.

P16 IFK Fjärås – Frillesås FF 2–1

Futsalfest i Aranäshallen
Christian Johansson

]]>
http://norrahalland.se/futsalfest-i-aranashallen/feed/ 0 gratis text/html Christian Johansson http://id.kb.se/organisations/SE5563155695
Samlar pengar till Musikhjälpen http://norrahalland.se/samlar-pengar-till-musikhjalpen-2/ http://norrahalland.se/samlar-pengar-till-musikhjalpen-2/#respond Wed, 13 Dec 2017 13:05:53 +0000 http://norrahalland.se/?p=56325 I måndags drog årets Musikhjälp igång i radio och tv. Även i Kungsbacka uppmärksammas händelsen genom en insamlingsaktion av elever på Beda Hallbergs gymnasium som i veckan ska försöka dra sitt strå till stacken på årets tema: barn är inte till salu!

Samlar pengar till Musikhjälpen
Camilla Moestedt

]]>
I måndags drog årets Musikhjälp igång i radio och tv. Även i Kungsbacka uppmärksammas händelsen genom en insamlingsaktion av elever på Beda Hallbergs gymnasium som i veckan ska försöka dra sitt strå till stacken på årets tema: barn är inte till salu!

– Vi kommer i morgon, torsdag att anordna olika aktiviteter som försäljning och lotteri utanför cafeterian på Aranäsgymnasiet för att försöka få fler unga att bidra. Men då även informera och sprida budskapet om barnsexhandel och det som händer, både utomlands och här i Sverige genom att bland annat visa film, berättar Susanna Eldhe, en av eleverna bakom initiativet.

– Vi vill göra fler uppmärksamma på hur vanligt det här tyvärr är och hur viktigt det är att säga ifrån. Varje minut säljs fyra barn och genom tillgången till internet blir det bara enklare och enklare. Vi vägrar att låta barnmisshandel normaliseras bara för att det för många är för tabu att prata om.

Men eleverna lovar att det inte bara kommer bli en ”tung” tillställning.

– Vi kommer till exempel också köra karaoke och utmana Aranäs rektor. Under onsdagskvällens hockeymatch mellan Hanhals Kings och Grästorps IK kommer vi också att finnas på plats i ishallen där vi anordnar en pingisturnering.

För eleverna, som går andra året på samhällsvetenskapsprogrammet, är målet förstås att försöka få in så mycket pengar som möjligt och slå 2014 års rekord då man samlade in 27 000 kronor. Då var temat att försöka stoppa spridningen av HIV.

– Därefter har skolan medverkat även 2015 och 2016 då vi samlade in runt 8 000 respektive 12 000 kronor, berättar Ida Marber. Hon sitter tillsammans med Susanna Eldhe, Linn Lindelöf och Lisa Bard  i marknadsföringsgruppen för projektet som ingår i deras utbildning i organisation och ledarskap.

2015 och 2016 var temat för Musikhjälpen klimathotet respektive barn i krigs rätt att gå i skola. Tjejerna hoppas nu att även årets  aktiviteter ska få både unga som gamla att engagera sig och ta ställning genom att hjälpa till att hjälpa.

Fakta/Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett Public serviceformat från Holland. Alla länder som är med samlar innan jul in pengar för en gemensam sak.
I Sverige är det ett samarbete mellan SR, SVT och Radiohjälpen och går ut på att engagera lyssnare/tittare att bli givare.

Grundidén är att publiken betalar för att önska en låt och förena publikens intresse för musik med engagemang för medmänniskor världen över. 

Livesändningarna, som i år sker från Umeå med start i måndags, pågår till och med söndag. Programmet sänds i P3, SVT Play och SVT2.
Förutom att önska musik går det också att skänka pengar genom olika insamlingsaktiviteter, som precis som i Kungsbacka anordnas över hela Sverige.

Bilden: Susanna Ehlde, Ida Marberg, Linn Lindelöf och Lisa Bard på Beda Hallbergs gymnasium hoppas många vill vara med och hjälpa. Foto: Camilla Moestedt

Samlar pengar till Musikhjälpen
Camilla Moestedt

]]>
http://norrahalland.se/samlar-pengar-till-musikhjalpen-2/feed/ 0 gratis text/html Camilla Moestedt http://id.kb.se/organisations/SE5563155695
Samlar pengar till Musikhjälpen http://norrahalland.se/samlar-pengar-till-musikhjalpen/ http://norrahalland.se/samlar-pengar-till-musikhjalpen/#respond Wed, 13 Dec 2017 12:35:10 +0000 http://norrahalland.se/?p=56315 I måndags drog årets Musikhjälp igång i radio och tv. Även i Kungsbacka uppmärksammas händelsen genom en insamlingsaktion av elever på Beda Hallbergs gymnasium som i veckan ska försöka dra sitt strå till stacken på årets tema: barn är inte till salu! – Vi kommer i morgon, torsdag att anordna olika aktiviteter som försäljning och lotteri […]

Samlar pengar till Musikhjälpen
Camilla Moestedt

]]>
I måndags drog årets Musikhjälp igång i radio och tv. Även i Kungsbacka uppmärksammas händelsen genom en insamlingsaktion av elever på Beda Hallbergs gymnasium som i veckan ska försöka dra sitt strå till stacken på årets tema: barn är inte till salu!

– Vi kommer i morgon, torsdag att anordna olika aktiviteter som försäljning och lotteri utanför cafeterian på Aranäsgymnasiet för att försöka få fler unga att bidra. Men då även informera och sprida budskapet om barnsexhandel och det som händer, både utomlands och här i Sverige genom att bland annat visa film, berättar Susanna Eldhe, en av eleverna bakom initiativet.

– Vi vill göra fler uppmärksamma på hur vanligt det här tyvärr är och hur viktigt det är att säga ifrån. Varje minut säljs fyra barn och genom tillgången till internet blir det bara enklare och enklare. Vi vägrar att låta barnmisshandel normaliseras bara för att det för många är för tabu att prata om.

Men eleverna lovar att det inte bara kommer bli en ”tung” tillställning.

– Vi kommer till exempel också köra karaoke och utmana Aranäs rektor. Under onsdagskvällens hockeymatch mellan Hanhals Kings och Grästorps IK kommer vi också att finnas på plats i ishallen där vi anordnar en pingisturnering.

För eleverna, som går andra året på samhällsvetenskapsprogrammet, är målet förstås att försöka få in så mycket pengar som möjligt och slå 2014 års rekord då man samlade in 27 000 kronor. Då var temat att försöka stoppa spridningen av HIV.

– Därefter har skolan medverkat även 2015 och 2016 då vi samlade in runt 8 000 respektive 12 000 kronor, berättar Ida Marber. Hon sitter tillsammans med Susanna Eldhe, Linn Lindelöf och Lisa Bard  i marknadsföringsgruppen för projektet som ingår i deras utbildning i organisation och ledarskap.

2015 och 2016 var temat för Musikhjälpen klimathotet respektive barn i krigs rätt att gå i skola. Tjejerna hoppas nu att även årets  aktiviteter ska få både unga som gamla att engagera sig och ta ställning genom att hjälpa till att hjälpa.

Fakta/Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett Public serviceformat från Holland. Alla länder som är med samlar innan jul in pengar för en gemensam sak.
I Sverige är det ett samarbete mellan SR, SVT och Radiohjälpen och går ut på att engagera lyssnare/tittare att bli givare.

Grundidén är att publiken betalar för att önska en låt och förena publikens intresse för musik med engagemang för medmänniskor världen över. 

Livesändningarna, som i år sker från Umeå med start i måndags, pågår till och med söndag. Programmet sänds i P3, SVT Play och SVT2.
Förutom att önska musik går det också att skänka pengar genom olika insamlingsaktiviteter, som precis som i Kungsbacka anordnas över hela Sverige.

Bilden: Susanna Ehlde, Ida Marberg, Linn Lindelöf och Lisa Bard på Beda Hallbergs gymnasium hoppas många vill vara med och hjälpa. Foto: Camilla Moestedt

 

Samlar pengar till Musikhjälpen
Camilla Moestedt

]]>
http://norrahalland.se/samlar-pengar-till-musikhjalpen/feed/ 0 gratis text/html Camilla Moestedt http://id.kb.se/organisations/SE5563155695
Smycken stulna vid villainbrott http://norrahalland.se/smycken-stulna-vid-villainbrott/ http://norrahalland.se/smycken-stulna-vid-villainbrott/#respond Wed, 13 Dec 2017 09:06:21 +0000 http://norrahalland.se/?p=56313 Ett villainbrott på Bagerivägen i Hede anmäldes i tisdags kväll till polisen.

Smycken stulna vid villainbrott
Camilla Moestedt

]]>
Ett villainbrott på Bagerivägen i Hede anmäldes i tisdags kväll till polisen. Villaägarna upptäckte vid 17-tiden på kvällen att de haft objudna gäster under dagen som brutit sig in genom att krossa ett altanfönster.

De har därefter rotat runt i villan och stulit bland annat smycken.

Smycken stulna vid villainbrott
Camilla Moestedt

]]>
http://norrahalland.se/smycken-stulna-vid-villainbrott/feed/ 0 gratis text/html Camilla Moestedt http://id.kb.se/organisations/SE5563155695
Stämningsfull luciakröning i Lindome kyrka http://norrahalland.se/stamningsfull-luciakroning-lindome-kyrka/ http://norrahalland.se/stamningsfull-luciakroning-lindome-kyrka/#respond Wed, 13 Dec 2017 08:07:45 +0000 http://norrahalland.se/?p=56303 Majken Cederholm kröntes i går kväll till lucia i en välbesökt Lindome kyrka. Tillsammans med sina tärnor, tomtar och stjärngossar från Almåsskolans musikprofil kommer hon nu under morgonen att lussa vidare, först för sina skolkamrater i kyrkan och därefter för de boende på Brogårdens äldreboende i Lindome.

Stämningsfull luciakröning i Lindome kyrka
Camilla Moestedt

]]>
Majken Cederholm kröntes i går kväll till lucia i en välbesökt Lindome kyrka. Tillsammans med sina tärnor, tomtar och stjärngossar från Almåsskolans musikprofil kommer hon nu under morgonen att lussa vidare, först för sina skolkamrater i kyrkan och därefter för de boende på Brogårdens äldreboende i Lindome.

 

Under luciakröningen i går kväll delades även Lions 50-årsjubileumsstipendium på 5 000 kronor ut till Johan Grahn, 17-årig lovande roddare från Lindome.
Lindomebon går på elitidrottsgymnasium i Göteborg och tränar i Mölndals roddklubb.
”Johan är trots sin ringa ålder, väl medveten om vad han sysslar med och den framtid han stakat ut för sig. Johan tränar medvetet för att bli elitroddare i Mölndals roddklubb, med visioner om komma till OS och VM. Johan började med orientering med framgångar, men har av olika orsaker gått över till rodd, där han också redan skördat framgångar. Johan går på elitidrottsgymnasiet Katrinelund med hård träning på schemat liksom i roddklubben. Lindome Lions Club gratulerar Johan Grahn till stipendiet på 5 000 kronor och hoppas att detta skall motivera honom till fortsatt träning och tävlande och inte glömma Lindome när framgångarna kommer”, skriver Lions i sin motivering till stipendiet.
Priset delades ut av Lions Bengt Unell, varefter Majken Cederholm och hennes luciafölje tågade in i kyrkan.
Hon kröntes av nya kyrkoherden Ylva Leitzinger som tillsammans med Lions Marita Unell hängde luciasmycket runt hennes hals, varefter det bjöds på både klassiska och nyare luciasånger av eleverna från Almåsskolans musikprofil.
Luciaföljet kommer i dag, onsdag lussa vidare, först för sina skolkamrater i kyrkan och därefter för de boende på Brogårdens äldreboende.
De kommer under dagen också sjunga utanför Ica i Lindome.

 

Se film från kröningen på Norra Hallands Facebooksida.

Stämningsfull luciakröning i Lindome kyrka
Camilla Moestedt

]]>
http://norrahalland.se/stamningsfull-luciakroning-lindome-kyrka/feed/ 0 gratis text/html Camilla Moestedt http://id.kb.se/organisations/SE5563155695
Onsala starkast i laddat toppmöte http://norrahalland.se/onsala-starkast-laddat-toppmote/ http://norrahalland.se/onsala-starkast-laddat-toppmote/#respond Tue, 12 Dec 2017 20:52:35 +0000 http://norrahalland.se/?p=56299 Revanschlusta, en rivalitet och ett toppmöte. Ingredienserna var på plats – det enda som saknades var att det aldrig blev spännande.

Onsala starkast i laddat toppmöte
Christian Johansson

]]>
Revanschlusta, en rivalitet och ett toppmöte. Ingredienserna var på plats – det enda som saknades var att det aldrig blev spännande.

 

INNEBANDY: DIVISION 1

Onsala IBK – Falkenbergs IBK 4–1

 

Det var toppmöte i Presse idrottshall.

Onsala IBK gästades av obesegrade Falkenbergs IBK.

Skyttedrottningarna Linnea Jönsson mot Patricia Aronsson som båda stod på 13 mål vardera inför matchen.

Men framför allt är det två lag som har en historia emellan varandra. I fjol slog Falkenberg ut Onsala IBK i en avgörande match efter ett mål i slutsekunderna. Dock var det ett möte som aldrig blev av som väckte störst känslor – Onsala ville flytta en match för att många spelare var borta. Falkenberg vägrade och kunde vinna på walk over och så sent som i lördags förlorade Onsala DM-finalen. Vinnare? Just det, Falkenberg.

 

Känslorna svallade redan innan första tekningen när domarkommittén flyttade matchen tio minuter för att gästerna hade spelare som satt fast på E6:an.

Med bakgrunden i form av walk over-matchen förra säsongen knorrades det i hemmalägret.

 

– Fruktansvärt billigt, sa Ida Strömblad efter en tidig tvåminutare.

I stället för att bortalaget tog kommandot vallade Josefin Been in ettan via målvakten.

Linnéa Åkerblom utökade på ett långskott.

 

– Jajaja, sa Linnea Jönsson när Falkenberg diskuterade med domaren. Två sekunder senare slog lagkaptenen in trean i öppen bur sedan Sofia Moberg påpassligt sett att motståndet var ur position.

Fyran satte hon än en gång i tom kasse efter att ha avslutat ett mönsteranfall.

– Jag kände att vi kan lika gärna avgöra nu så slipper det bli så spännande.

 

I sista perioden klarade inte Falkenberg av att skapa någon nerv. Onsala IBK kunde sträcka klubborna i skyn i en segergest, medan Falkenberg IBK gjorde likadant på andra sidan, då de förlusten till trots vann serien på bättre målskillnad. Vinsten var ändå en styrkemarkering från hemmalagets sida.

– Vi har förlorat en, och de har förlorat en, så vi går in på lika villkor, säger Linnea Jönsson om fortsättningsserien.

Varför vinner ni?

– Vi spelar lugnare än vi gjort tidigare, spelar runt dem och använder alla positioner på planen. När vi höll i bollen var det inget snack, säger tvåmålsskytten.

– Vi visade inställning från sekund ett, säger Ida Strömblad.

Vad betyder vinsten inför vårserien?

– Det betyder att vi är minst lika bra, om inte bättre, säger backen.  

 

Matchfakta:

Onsala IBK – Falkenbergs IBK 4–1 (2–0, 2–1, 0–0)

1–0 (02.52) Josefin Been, 2–0 (17.03) Linnéa Åkerblom, 3–0 26.34) Linnea Jönsson, 4–0 (28.28) Linnea Jönsson, 4–1 (39.23)  

Onsala starkast i laddat toppmöte
Christian Johansson

]]>
http://norrahalland.se/onsala-starkast-laddat-toppmote/feed/ 0 gratis text/html Christian Johansson http://id.kb.se/organisations/SE5563155695
Spikat när granen flyger över http://norrahalland.se/spikat-nar-granen-flyger/ http://norrahalland.se/spikat-nar-granen-flyger/#respond Tue, 12 Dec 2017 10:06:47 +0000 http://norrahalland.se/?p=56297 Klockan 14.46 i dag är det dags att vända blickarna mot skyn. Då förväntas Skaraborgs flygflottilj F7 anlända till Kungsbacka med sina plan i årets julgransflygning över Västsverige.

Spikat när granen flyger över
Camilla Moestedt

]]>
Klockan 14.46 i dag är det dags att vända blickarna mot skyn. Då förväntas Skaraborgs flygflottilj F7 anlända till Kungsbacka med sina plan i årets julgransflygning över Västsverige.

 

Rutten går via Åmål i Dalsland, vidare över Värmland, Västra Götaland och Borås ner till Halmstad, Falkenberg och Varberg där planen klockan 14.41 vänder för att åter ta sig norrut längs kusten mot Kungsbacka.

Enligt plan ska de klockan 14.46 nå Kungsbacka för att tre minuter senare svepa in över Göteborg, för vidare avfärd Bohuslän och tillbaka till flygflottiljens hemmabas i Såtenäs där de förväntas landa klockan 15.17.

Flygplanen kommer att färdas runt 500 kilometer i timmen på lägst 400 meters höjd. Piloterna kommer att hålla fem till tio meter mellan vingspetsarna under formationsflygningen som totalt tar ungefär en och en halv timme.

 

Intresserade av uppvisningen uppmanas dock rikta ögonen mot skyn i god tid då alla tider fortsatt är cirkatider och rutten in i det sista kan komma att ändras beroende på lokala väderförhållanden och civil flygtrafik.

Dessa ändringar kommer i sådana fall att publiceras på Skaraborgs flygflottilj F7:s hemsida, där även exakta tider och platser enligt planerad rutt finns att läsa.

Spikat när granen flyger över
Camilla Moestedt

]]>
http://norrahalland.se/spikat-nar-granen-flyger/feed/ 0 gratis text/html Camilla Moestedt http://id.kb.se/organisations/SE5563155695