Vädret idag
Molnigt
3°C
Prognos januari 23, 2018
dag
Skurar
6°C
 

FBK utökar serieledningen efter derbyvinst

IFK Kungälv har varit storebror men det är tydligt att maktpendeln har svängt till Frillesås BK. Det var toppen mot botten på Sjöaremossen. Efteråt syntes det på resultattavlan att det är FBK som tillhör toppen.

 

BANDY: ALLSVENSKAN

Frillesås BK – IFK Kungälv 5 – 1

 

Vägen upp till Sjöaremossen var kantad av tända marschaller. På isen var det ett Flammorna laddade från start.

På sex minuter hade hemmalaget vaskat fram tre hörnor, men det var mållöst i derbyt.

IFK Kungälv, som huserar i botten, sjönk djupt och vågade knappt sticka på sina egna långbollar.

Efter elva minuter hittade Fredrik Brandin rätt, där han svepte in returen på Lukas Norrmans framstöt. FBK:s hårdskytt Adrian Emretsson ökade på till 2–0 på hörna.

Efter att gästerna skapat nerv på en av sina fåtaliga attacker fick Emretsson chansen från straffpunkten. 26-åringen borrade in straffen lågt i målvaktens vänsterhörn.

– Jag har inte skjutit där jag brukar skjuta, för jag hör innan straffarna att de vet var jag brukar lägga den, säger tvåmålsskytten.  

 

När Jesper Henriksson flöt fram längs högerkanten i början på den andra halvleken satte Kungälvs Daniel Strömqvist ut benet. Båda tvingades utgå – Henriksson på grund av skada och Strömqvist fick rött kort. Trots en man mer var det stiltje i anfallsväg fram tills minut 73 när Fredrik Brandin stängde ner derbyt för sitt gamla lag.

Olle Hultqvist hittade anfallaren som vek innanför Kungälvförsvaren, la över bollen på sin högersida och pricksköt hem matchen i bortre hörnet.

– Jag kom i favoritläget från högervinkeln. Jag hade ett sånt läge i första och träffade stolpen så det var skönt att det lossnade med spelmål. Jag har gjort en del hörnmål på slutet. Varenda träning tränar man på skott i vinkeln, så får jag fler lägen där smäller det, säger Brandin.  

– Vi har kontroll över stora delar av matchen. Vi ligger mentalt på en högre nivå just nu, Kungälv har det tufft. De har en jäkla press och vi kan släppa loss, säger Adrian Emretsson.  

 

I fjol hade västkustrivalerna en hård kamp om vem som skulle sluta först i tabellen. I år har FBK vunnit på knock mot IFK Kungälv, som historiskt varit storebrodern.

– De har gått ner sig och tappar ekonomiskt, medan Frillesås långsamt satsat under de fem åren jag varit här. Jag trodde kanske inte vi skulle leda med tre poäng efter 13 matcher, men jag är inte heller förvånad när jag ser på vårt lag, säger Brandin som är fostrad i IFK Kungälv.

–  Jag hoppas för Kungälv som bandystad att de löser den här situationen.

Adrian Emretsson kunde konstatera:

– I dag var vi storebror.

 

Matchfakta:

Frillesås BK – IFK Kungälv 5–1 (3–1)

1–0 (11) Fredrik Brandin, 2–0 (18) Adrian Emretsson, 2–1 (28), 3–1 (30) Adrian Emretsson, 4–1 (74) Fredrik Brandin, 5–1 (80) Fredrik Åkerlind   

Publik: 453

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tid & PlatsLäs mer >>

LÖRDAG 27 JANUARI 

10.00. Masters-DM i Kungsbacka simhall mellan 10-14. Kom och se simmare i åldersklasser från 25 år och uppåt göra upp om distriktsmästartitlarna!

 

LÖRDAG 27 JANUARI 

16.45. Välkommen till vårens första hemmamatch för Sandö IBK i Div 2:2. Matchen är ett derby mot Särö IBK.

 

ONSDAG 31 JANUARI 

19.00. Hanhals Kings–Tranås AIF. Alla biljettintäkter denna kväll går till insamlingen för Saga...

Läs Mer

TYCK TILL:

Ett mässlingfall hittat i Kungsbacka. Är du rädd för att bli smittad?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera