Vädret idag
Soligt
22°C
Prognos maj 24, 2018
dag
Mestadels soligt
23°C
 

Fastighetsmäklare i välgörenhetssamarbete

Fler ska ha ett tryggt hem att gå till. Det vill Fastighetsbyrån bidra till. Nu har företaget inlett samarbete med organisationer som arbetar för detta.

– Det känns rätt och handlar om något som ligger oss varmt om hjärtat – bostäder. Det är tyvärr inte en självklarhet för alla att ha ett eget boende, säger Daniel Magnusson, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Kungsbacka.

 

Sedan årsskiftet ges 100 kronor per förmedlad bostad till SOS Barnbyar, BRIS eller Sveriges Stadsmissioner och det är kunden som väljer vilken organisation pengarna ska gå till.

Fastighetsbyrån i Kungsbacka förmedlar 400 bostäder per år vilket innebär att 40 000 kronor går till de utvalda organisationerna.

– Vi försöker göra skillnad och bygga en intern stolthet inom kedjan. Det blir positivt när man har något sådant här att samlas kring. En hundralapp är inte mycket men det blir mycket över tid, säger Daniel Magnusson som berättar att hela kedjans kontor uppskattningsvis kommer att få ihop 4,5 miljoner kronor till välgörenhet.

 

Vad tycker kunderna?

– Det är så pass nytt så vi har inte hunnit få så mycket feedback än. Det här har inte så mycket med försäljningen att göra utan blir mer som en trevlig avrundning. Kunden får välja var 100-lappen ska placeras och det kanske gör att de placerar en egen 100-lapp också. Hela tanken är att kunden ska känna att det känns rätt.

 

Bildtext: Staden Bimthar efter jordbävningen i Nepal i april 2015, där SOS Barnbyar varit en av hjälporganisationerna på plats. Sedan årsskiftet ger Fastighetsbyrån 100 kronor per förmedlad bostad till bland annat SOS Barnbyar. Foto: MTG/SOS Barnbyar

 

Skaffa den digitala versionen av papperstidningen här

Christina Nordwall
Reporter och redigerare 0300- 52 13 62

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Badar du helst i hav, sjö eller pool?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Tisdag 22 maj

kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem.

Kl 9–11.30 Kyrkans öppna förskola i Varlakyrkan. För barn 0–5 år i vuxens sällskap.

Kl 12 Flöjt/Orgel till lunch med Maria Blåberg & Lasse Nordung i Släps kyrka. Därefter lunch i församlingshemmet.

kl 13–16 Öppen förskola i Onsala församlingshem. 

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på...

Läs Mer