Vädret idag
Moln ibland
19°C
Prognos augusti 17, 2018
dag
Delvis soligt med åskstorm
20°C
 

En varg har setts i norra Halland

På förmiddagen i lördags sågs en ensam varg i Voxlöv strax utanför Kungsbacka. Länsstyrelsen kontaktades och fick se en film av vargen som strövade längs en landsväg och den samlade bedömningen är att det är varg som fångats på filmen. Kolla filmen på Norra Hallands facebooksida!

− Det finns ännu inget som tyder på att denna varg skulle bli stationär. Denna typ av observationer av ensamma vargar har vi haft i Halland under många år. Vi brukar kalla dessa individer för vandringsvargar av just det skälet att de bara är på genomresa, säger Martin Broberg som ansvarar för länsstyrelsens rovdjursinventering i ett pressmeddelande.
Länsstyrelsen i Halland eller kringliggande län har inte fått in någon rapport om varg på ett tag. Och det kan tyckas märkligt att inte fler har rapporterat att de sett vargen då den passerade Kungsbacka.
– Men det är inte ovanligt att vi får flera rapporter från ungefär samma ställe och att det därefter dröjer innan vargen ses igen. Ibland ses den bara på ett ställe i länet och försvinner därefter, säger Martin Broberg.
Var vargen är nu vet man inte och utan rapporter kan länsstyrelsen inte svara på det. Man hoppas att personer som gör observationer av rovdjur hör av sig.

Film: Sara Hägerstrand

Christina Forlin
Nyhetschef 0300- 52 13 61

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

TYCK TILL:

Vad ska ske med Alléskolan?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 17 augusti

Kl 12–15 Naturkampen – en naturlig femkamp. Vem är längst? Vem hoppar längst? Ta med familjen eller kompisarna och tävla mot varandra i lag eller enskilt på Naturum Fjärås Bräcka. Mät dig mot fem olika djur i fem olika grenar. 

Lördag 18 augusti

Kl 11–16 Vässingsö-dagen i Onsala. Fest för alla åldrar. Historisk vandring, gårdsloppisar, försäljning av lokala produkter och café.
 
Kl 12–15...
Läs Mer

Sommarkampanj!

 

Så här funkar eNH!