Vädret idag
Molnigt
19°C
Prognos juli 25, 2017
dag
Mestadels molnigt
23°C
 

En riktig player på vift

När jag började jobba som journalist stannade jag vid varenda anslagstavla jag såg, för att leta uppslag. Det gör jag fortfarande. Men numera har jag dessutom ett bra komplement: alla grupper på Facebook.

 

Den senaste tiden har jag intresserat följt en konversation i en grupp här i kommunen. En kvinna la upp en blid på en vackert röd kisse, som tagit till vana att besöka kvinnans mamma.

– Jättefin och välvårdad. Sover och kelar en stund, lägger sej på altanen...hoppar upp i soffan -njuter lite... Mamma undrar vad den heter bara!

 

Sju minuter tar det, innan någon tycker sig känna igen katten och taggar ägarna, som senare dyker upp i tråden.

– Det är vår katt 😻 han heter Bagheera (Fingerat namn. Också katter har rätt till viss anonymitet.). Vad härligt att du myser lite med honom, vi har en liten bäbis och han har nog känt sig lite utanför.

Husse dyker snart upp i samtalet han med.

– Han är en go katt vår lilla Bagheera. Vi trodde han var ute och jagade på nätterna, han kommer alltid hem på mornarna och kelar, äter, sover. Sen pysslas han om för att sen gå ut på nya äventyr... men då blir han tydligen ompysslad igen.

 

Bagheera verkar inte bara bli ompysslad, vittnesmålen visar att han är rätt bra på att pyssla om med.

– Han är helt underbar! En gång i somras då jag sov över på mammas bäddsoffa med altandörren lite på glänt, vaknade jag på natten och kände något ulligt vid fötterna! Där snusade han! Trivs väldigt bra hos mamma. Hon som aldrig varit glad i katter!
Han tar en lov ut i köket och hon matar inte - en liten bit kan det bli... men inte ofta.
Sen lägger han sej i soffan, på sängen eller bara på golvet.
Jag som inte har katt längre får kela och blir lycklig när han dyker upp!

Fast det måste sägas, kissen verkar vara lite av en player. Vittnesmålen börjar trilla in, har är och hälsar på både här och där.

– Han är ibland på mitt jobb (en lokal förskola) och hälsar på barnen. Han verkar gilla barn. Barnen blir helt vilda av glädje och jag brukar därför bära ut honom för hans egen skull.

 

Men på sistone har det börjat dyka upp lite orosmoln. Ordet allergi har plötsligt dykt upp i tråden. Men ändå. Jag är rätt säker på att det kommer att lösa sig för Bagheera. Katten är klok. Han har byggt upp ett rejält nätverk.  

Ann Kristin Ekman
Reporter 0300- 52 13 63

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ANNONS

TYCK TILL:

Är det OK med trasiga jeans?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERMer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Tisdag 25 juli

kl 12–13.30 Tisdagsträff i Varlakyrkan.

Kl 13.30–15.30 Kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

kl 19 Sommarmusik i Hanhals kyrka. ”I full frihet”. Riksspelmannen Greger Siljebo, violin, mandola spelar tillsammans med Stefan Wingefors, bas, piano och dragspel. 

kl 19–20 Sommargympa på gräsmattan bakom Onsala församlingshem.

Onsdag 26 juli

kl 13–16...

Läs Mer