Vädret idag
Mestadels molnigt
1°C
Prognos december 14, 2018
dag
Mulet
1°C
 

En lögnaktig rekommendation

Res till Thailand med barn” sa dom. ”Det är fantastiskt” sa dom. Hade jag fått en krona varje gång någon sa att det är en dröm att resa till Thailand med barn så hade jag haft råd att köpa en resa till Thailand med barn. Nu har jag i stället sparat varje liten krönikepeng dessa fingrar hamrat till sig genom åren och lyckats inhandla en resa till Thailand med barn på det sättet. Och visst. Att vara här är smått fantastiskt om vi bortser från matförgiftningen äldsta sonen drabbades av efter cirka två timmar i landet. Solen värmer både när den är uppe och nere. Jag är övertygad om att Ted Ström inte hade kunnat skriva låten Vintersaga om han hade varit här lite oftare. Här är ”en tradare i snörök” lika fjärran som ”ett träningspass på Ullevi i dis”. Det stora vemodet kan helt enkelt inte rulla in när det från havet blåser en ljum salt vind. 

Det är alltså inte ”THAILAND” i meningen ovan jag vänder mig emot. Det är orden ”RES” ”TILL” ”MED” och ”BARN” som möjligtvis hade gett Ted Ström vatten på sin kvarn. Alltså Herre Gud! Ni människor som drömskt/lömskt rekommenderar denna upplevelse är antingen magiker eller lögnare. Jag lutar åt det sistnämnda då jag vet hur vi arma människor fungerar. Vi skulle aldrig investera en mindre förmögenhet för att sen glatt erkänna att det var en katastrof. Vi skulle aldrig erkänna att vi flera gånger övervägt att adoptera bort barnen, att skilsmässopappren skrivits under men att äktenskapet räddades av att dessa dokument användes som blöjor till minstingen då hennes bagage försvann. 

Vi skulle ju aldrig säga detta. Därför skriver jag den här krönikan. Som en tjänst till dig som funderar, eller till mig själv i en högst oviss framtid som tänker att ”Thailand låter ju härligt i jul.” Detta är en rapport utan filter. Och då har jag inte ens tagit upp den jävla svennigheten i att vara här. Vår bungalow (ni vet en sån som Anna-Greta och Kalle har) ligger i en rad av likadana bungalows där varje bungalow är precis lika unik som nästa. Vårt bungalowområde är mer radhusområde än Hammerö och Svensson Svensson tillsammans. Folk dricker fan Pripps Blå och firar midsommar här. Varje dag. Saltkråkan visas på storbilds-tv och Paneng Gai stavas Panäng Gai.

När du läser detta är jag hemma igen, kanske är jag en ensamstående tvåbarnsfar, kanske singel och barnlös. Vi vet inte. Det finns också en chans att jag återvänder med familjen i behåll och gör jag det kan ni vara säkra på att jag sällar mig till skaran som säger: ”Res till Thailand med barn, det är fantastiskt”

Och gör jag det. Slå mig hårt i ansiktet. 

Richard Forsberg
Richard Forsberg: Född och uppvuxen i Kungsbacka, utbildad och arbetad annorstädes. Grundare av Den kulturella byrån, driver Produktionsbolaget Ebbgård. Regisserar och producerar kultur, mestadels teater. Vanligtvis välklädd samt okej att ha i möblerade rum. Skojar en del. Heter HerrForsberg på Twitter och Instagram

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

Norra Halland jobbar just nu med en artikelserie om pendling. Hur tar du dig till jobbet?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 11 december

kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem. 

Kl 10.30–13 Stickcafé i Kuggaviksgården, Åsa. Arr: Kungsbacka hemslöjdsgille. 

kl 12–15 Tisdagsträff med julbord i Varlakyrkan. Luciatåg, andakt och julbord. Föranmälan.  

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

Kl 15–19 Julpyssel i Släps församlingshem. Pyssla loss med oss. Gröt, skinksmörgås...

Läs Mer

Så här funkar eNH!