Vädret idag
Klart
8°C
Prognos april 21, 2018
dag
Mestadels soligt
12°C
 

En heldag med fullt ös för hela familjen

Det var fullt ös när en heldag med idrott för hela familjen arrangerades på Kungsbacka Sportcenter i fredags. Stora som små åkte skridskor i ishallen och i Aranäshallen kunde man testa på allt från gymnastik, parkour, karate till modellflyg.

 

Därtill anordnades flera aktiviteter som rutschkanerace, hinderbanelopp och tävlingar i simhallen.

I ishallen kämpade syskonen Julia och Ella Rhåhult, 6 respektive 5 år, från Kungsbacka med att lära sig att bemästra den hala isen på skridskor.

– Det är första gången Ella står på skridskor, Julia premiäråkte visst med fritids i förra veckan. För egen är del det nog 45 år sedan jag åkte sist, berättade mormor Inger Lindholm från Åsa.

Tekniken visade sig dock sitta i. Värre var det för Julia och Ella som drattade på rumpan gång på gång, men lika snabbt stod på benen igen, lika glada.

I Aranäshallen testade Maximilian Thorsell, 10 år, på att flyga modellflyg medan 5-åriga tvillingbrorsorna Jean-Paul och Dominic fascinerat tittade på.

– Lite svårt i början, men jättekul sedan man väl fått in tekniken, tyckte Maximilian som gärna kan tänka sig att pröva på igen.

Vilket också är lite syftet hela med dagen, som är ett samarbete mellan Hallands idrottsförbund, SISU Idrottsutbildarna och Kungsbacka kommun för att stimulera till rörelseglädje och visa upp vilka olika föreningar och möjligheter till det som finns i kommunen.

 

Läs mer och se fler bilder i onsdagens Norra Halland.

 

Bilderna:

Syskonen Julia och Ella Rhåhult från Kungsbacka åkte skridskor i ishallen tillsammans med mormor Inger Lindholm från Åsa. För 5-åriga Ella, som stod på skridskor för första gången, blev det många vurpor men hon hämtade sig snabbt och stod snart på benen igen, lika glad.

 

Texas Duhane, 8 år, från Åsa satsade allt för att vinna dragkampen, arrangerad av Löftadalens dragkampsklubb, tillsammans med kompisen Vince Oksanen, 5 år från Göteborg.

 

Representanter för GF tempo och Tölö GF fanns bland många andra föreningar på plats i Aranäshallen för att hjälpa alla som ville att göra volter och testa andra gymnastiska övningar.

 

Många både stora och små passade även på att testa karate tillsammans med Kungsbacka karateklubb. Foto: CAMILLA MOESTEDT

Camilla Moestedt
Reporter 0300- 52 13 58 camilla.moestedt@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Kungsmässan ska få fler butiker och restauranger - överlever innerstaden?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Tisdag 17 april

kl 9–11.30 Kyrkans öppna förskola i Varlakyrkan. För barn 0–5 år i vuxens sällskap.

kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem.

Kl 10.30–13 Stickkafé på Kuggaviksgården i Åsa. Arr: Kungsbacka hemslöjdsgille. 

kl 12–12.30 Lunchmusik i Släps kyrka. Orgel med Lasse Nordung. Våren av Grieg, Pastoralsvit av L-E Larsson, samt lite...

Läs Mer

Fotbollsbilagan

Allt inför säsongen!
Ladda ner vår app eller läs här:
enh.norrahalland.se