Vädret idag
Molnigt
1°C
Prognos februari 20, 2018
dag
Moln ibland
2°C
 

Elisabet tog första spadtaget till sin nya bostad

I eftermiddags togs de första spadtagen till de nya bostäder som ska byggas i Särö.

Bland de som var med och invigningsgrävde fanns Elisabet Eriksson, som blir en av de första att flytta in i det nya bostadsområdet mellan centrum och Särö skola.

– Det känns jättebra. Det blir ett nytt steg, vid rätt tid i livet, sa Elisabet Eriksson.

 

Till sin hjälp att gräva hade hon byggnadsnämndens ordförande Ture Sandén (M), P-O Martinsson, projektledare vid Mjöbäcks entreprenad och Joakim Efraimssson, arbetschef för Wästbygg.

– Jättekul att få vara med att ta första spadtaget och jättekul att själv ta ett nytt steg, vid rätt tid i livet, tyckte Elisabet Eriksson om alltihop.

– Vi bor i hus här i Särö och trivs väldigt bra. Men man blir ju äldre, jag är 64 och min man 70, och när det här bostadsprojektet presenterades kände vi att det var helt rätt för oss. Det ligger alldeles vid centrum, nära till både affärer och vårdcentral och med bra kommunikationer till både Kungsbacka och Göteborg.

Det nya bostadsområdet Nya Särö är ett utvecklingsprojekt i samarbete mellan Mjöbäcks Entreprenad, Järngrinden och AB Hundra Fastigheter.

Mellan handelscentrat vid Säröavfarten och Säröskolan kommer det nya Särö tillsammans med Wästbygg att byggas i två etapper med totalt 68 bostadsrätter och 38 hyresrätter.

Samtidigt som området förtätas med bostäder planerar kommunen också att utveckla och modernisera Särö centrum med större ytor för handel och kontor för att ge hela området en mer modern och levande framtoning.

Bygget av etapp ett, som nu ska börja byggas, består av 38 bostadsrätter i lägenhetshus- och radhusform. I etapp två ska sedan 30 bostadsrätter i två punkthus och 38 hyresrätter i ytterligare två punkthus ta form.

Första inflyttning i husen är beräknad till sommaren 2019. Bostadsrätterna i etapp två planeras i sin tur stå inflyttningsklara i oktober samma år och hyresrätterna vid årsskiftet 2019/2020.

Camilla Moestedt
Reporter 0300- 52 13 58 camilla.moestedt@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

EU diskuterar att slopa sommartiden. Bra eller dåligt?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Tisdag 20 februari

kl 9–11.30 Öppen förskola i Varlakyrkan. För barn 0–5 år i vuxens sällskap.

kl 9-15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem.

Kl 10.30–13 Stickkafé på Kuggaviksgården i Åsa. Arr: Kungsbacka hemslöjdsgille.

kl 12 Orgel till lunch i Släps kyrka. Konsertorganist Gustav Jannert spelar bland annat Bach, Mozart och Brahms. Därefter lunch...

Läs Mer