Vädret idag
Mestadels soligt
4°C
Prognos januari 20, 2019
dag
Soligt
2°C
 

Dubbla allsvenska debutanter

Hallå där…

… Åsafostrade Ida Strömblad, 19 år, som nu spelar i IFK Kalmar och som har gjort allsvensk debut.

Hur var det?

– Det är svårt att beskriva. Det var en upplevelse det kan jag säga. Komma upp till Piteå i bra väder och det var över 1 000 personer på plats. Jag var väldigt nervös men det släppte när domaren blåste igång matchen.

Elva minuter, sedan blev det ett gult kort.

– Vi förlorade bollen högt upp och jag kom efter deras spelare. Det var en bra omställningssituation så jag kände att jag slänger mig. Jag visste att jag skulle få det gula. Jag fick hålla igen i snacket efter det.

Ni tog ledningen men Piteå vann med 2–1.

– Vi gör en jäkligt bra första halvlek. Vi skapar chanser och det är vi som har bollinnehavet. Sedan sätter de in en lite högre press i slutet av halvleken och får in kvitteringen. I början av andra får de med sig en riktigt billig straff. Vi försökte att få bollar bakom deras backlinje på våra snabba forwards – vi skapade några hyfsade lägen men inte så vassa.

Hur har tiden varit hittills i den allsvenska miljön?

– Lärorikt. Vi har spelat mycket matcher men inte riktigt fått med oss resultaten. Men jag tycker att matchen mot Piteå visar att vi förbättrat oss.

Du har gått rakt in i startelvan som central mittfältare.

– Jag trivs centralt och det är där jag vill vara. Men det är ingen säker plats.

 

Hallå där…

… Onsalafostrade Josefine Rybrink, 20 år, som nu spelar för Kristianstads DFF och som nu har gjort allsvensk debut.  

Hur var det?

– Det är klart att man var nervös innan. Det var roligt att få spela, vi invigde vår nya arena, det var över 1 500 åskådare och bra drag. Man var taggad. Efter första touchen släppte nervositeten.

Du har bytt position. Numera är du högerback.

– Jag har spelat ytterback när jag var yngre. Det har funkar bra i matcherna och jag känner mig trygg med våra mittbackar, så jag vågar vara offensiv.

Hur var känslan efter 1–1 mot Vittsjö?

– Det är klart att man inte är helt nöjd när vi inte tog en trepoängare. Men det är ett derby så det smäller mycket och alla vill vinna. Det är ändå skönt att få med sig en poäng.

Hur har steget varit att ta till Kristianstad?

– Det har varit tufft. Det är en stor skillnad på tempot, men jag känner att jag redan har utvecklats som spelare. För mig har det varit ett stort steg att flytta men jag är nöjd med mitt val. Jag trivs i laget, med tränaren och i staden.

Siktet är inställt på att behålla startplatsen?

– Jag vill försöka utvecklas och ta för mig på varje träning, så att jag kan få så mycket speltid som möjligt. Jag tror att vi kan komma ganska bra, truppen är nästan densamma som i fjol och har rutin.

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

TYCK TILL:

Ständigt nya byggprojekt – växer Kungsbacka för fort?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera