Vädret idag
Delvis soligt
2°C
Prognos december 12, 2017
dag
Kastbyar
1°C
 

Det svåra valet i kvalet

Göteborgs FF och Åsa IF drabbar samman på lördag – vinnaren ligger bra till för ett avancemang. I mitten står Åsabon och Göteborgs FF-ordföranden Magnus Olsson och vet inte vad han ska känna.

– Jag älskar ju båda klubbarna.

 

FOTBOLL. – Hjälp.

Magnus Olsson får frågan hur han tänker kring matchen på lördag mellan Åsa IF och Göteborgs FF.

Det är en nyckelmatch på Majvallen. Göteborgs FF överraskade med att vinna mot Åstorps FF i Skåne. En trepoängare som de stal från hemmalaget.

– De hade chans på chans. De fick bara inte in bollen. Jag tänkte om det är möjligt att vi kan få 1–1, så i sista sekunden får vi upp bollen på högerkanten och mittfältaren slår ett inlägg som vår mittback nickar in. Det blev avspark och sedan blåste domaren av matchen.

Vad gjorde mittbacken så högt uppe?

– Han orkade inte hem.

 

För Magnus Olsson är matchen minst sagt speciell. Han har varit Göteborgs FF:s ordförande i snart 15 år och relationen till Åsa började med att hans föräldrar skaffade sig ett sommarhus där i början på 60-talet. Uppvuxen i Göteborg men sedan länge är det Åsa som är hemma för 61-åringen och han har en historia i fotbollsklubben.

– Min pappa startade Åsacupen och jag gjorde klubbens första division 5-mål mot Galtabäck, säger han som tillsammans med sin pappa Bernt öppnade Magnus Sportshop i samhället.  

 

En avsparkad hand i en närkamp fick ishockeyklubben Västra Frölunda att ställa kravet; antingen division 5-fotboll i Åsa eller elithockey i Frölunda. Han valde ishockeyn och lirade på elitnivå i 15 säsonger men fotbollsintresset svalnade aldrig.

– Åsa och GFF är de två klubbarna som jag tycker bäst om av alla.

Hur tänkte du när du såg att de skulle mötas?

– Tråkigt att ett lag inte kan gå upp. Jag har tittat på hur det går för Åsa i alla år.

Hur slutar det på lördag?

– Det är svårt att säga. Jag vill båda klubbarna väl… jag har jobbat i GFF länge nu och jag har haft mitt liv i Åsa i 55 år. 1–1!

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tid & PlatsMer >>

SÖNDAG 17 DECEMBER 

14.30. Dubbelarrangemang i Aranäshallen. HK Aranäs damer spelar kl 14:30 mot Farmen och herrarna spelar kl 17:00 mot Kristianstad. Välkomna!

 

LÖRDAG 3 OCH SÖNDAG 4 FEBRUARI

09.00. Under helgen 3 och 4 februari står Kungsbacka fäktklubb värd för Kungsbacka masters i Aranäshallen. Tävlingarna pågår hela dagarna. Alla intresserade är välkomna att titta på!

 

MÅNDAG 12 FEBRUARI

17.30. Under fem...

Läs Mer

TYCK TILL:

Vargen är här – otäckt eller kul?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera