Vädret idag
Molnigt
2°C
Prognos december 14, 2017
dag
Skurar
3°C
 

  ”Det handlar inte om besparing”

  Svar till insändare ”Vi vill ha kvar vårt kamratskap och vårt engagemang för de gamla” (Norra Halland 10 november 2017. )

  Signaturen ”Undersköterskor i Kungsbacka kommun” tar i sin insändare upp angelägna frågor om arbetsmiljö som jag gärna vill bemöta.

  Kungsbacka kommun gör tillsammans med sin hemtjänstpersonal en förändringsresa för hur arbetet inom hemtjänsten ska utföras. Vi är inte framme vid målet ännu men vi jobbar på att bli bättre och era synpunkter är viktiga i arbetet.

  Sedan knappt ett år tillbaka ser vi att antalet timmar i hemtjänsten i Kungsbacka minskar. För att inte behöva säga upp personal har det införts ett nytt arbetssätt. Det handlar inte om något besparingskrav utan är istället ett nytt sätt att planera hur arbetet ska utföras för att kunna behålla personal. Det är ett annat sätt att gemensamt planera arbetet inom och mellan de olika hemtjänstgrupperna. Vi, medarbetare och ledning kommer fortsätta att föra en dialog om hur vi ska på bästa sätt finna lösningar som anpassar arbetet till att timmar inom hemtjänsten ständigt förändras utifrån vad våra kunder behöver.

  Personalen i hemtjänsten loggar, sedan några år tillbaka, in och ut med sina telefoner hos kunderna. Att det skulle vara ett kontrollsystem av personalen, som insändarskribenten påstår, stämmer inte. Tanken är det ska vara en kvalitetssäkring för kund, anhörig och personal för att försäkra sig om att kunden fått den hjälp som hen ska ha. Bemanningen bestäms inte utifrån hur länge hemtjänstpersonalen är hos en kund, det är utifrån hur mycket hjälp som beviljats till kunderna under dagen. Det är våra handläggare som beslutar om vilken hjälp en kund ska ha och det är inget som vi som medarbetare inom hemtjänsten kan påverka.

  Förändringsarbetet inom hemtjänsten är en viktig fråga som vi kommer att fortsätta ha en dialog om inom organisationen.

  Ann-Helen Svensson

  Verksamhetschef Kvarboende

  Kristian Alm
  Reporter 0300- 52 13 66

  TYCK TILL: Kommentera artikel

  Kommentera detta inlägg

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  NYHETER

   ANNONS

   TYCK TILL:

   Vargen är här – otäckt eller kul?

   Visa Resultat

   Loading ... Loading ...

   Diskutera TYCK TILL

   Kommentera

   DET HÄNDERMer >>

   Lämna ditt bidrag till Det händer här!

   Fredag 15 december

   kl 17–18.30 Kom och prova femkamp/hinderbana i Aranäshallen A.

   Lördag 16 december

   kl 11 och 14 Babblarna, första musikalen, på Kungsbacka teater.

   kl 14–16 Julstuga i Onsala församlingshem. Lotteri, fika, korv och bröd, julgodis, träffa tomten. 

   kl 14–17 Blues Jam Open Stage på restaurang Ester. Arr: Föreningen Jazz och blues i Kungsbacka. 

   kl 16 Konserten...

   Läs Mer