Vädret idag
Molnigt
1°C
Prognos februari 20, 2018
dag
Moln ibland
2°C
 

I det enkla bor det vackra som Ernst brukar säga

Nu är det igång. Det oundvikliga har till slut kommit ifatt mig. Jag talar så klart om barnkalasen. Dottern har fyllt fyra år och i samband med hennes födelsedag kom hennes första inbjudan från en kompis. Och det var inte vilket barnkalas som helst, det var sjörövartema. På söndagsmorgonen när jag skulle ut på min vanliga löprunda hittade jag en flaskpost utanför dörren. I denna låg en skattkarta. Hemmagjord ska jag tillägga och några guldpengar fanns det också med.
Dottern blev så klart eld och lågor och på måndagskväll, efter att ha träffat sina kamrater, var det bara barnkalas som det pratades om. Då väcks ju tankarna ”Nu måste vi ju också planera barnkalas”. Och jag som inte är ett dugg pysslig av mig. Jag kan ha en vision av hur jag skulle vilja vara. En sådan där mamma som gillar att sitta tillsammans med dottern och göra påskkort, eller som slänger ihop en blomsteruppsättning på fem minuter och den blir supersnygg. Men att göra skattkartor på fri hand är verkligen inte min grej. Men man vill ju inte vara sämre än någon annan. Fast man inte vill dras med i hetsen är den svår att motstå. Påpekas skall att barnkalaset dottern var på var väldigt välorganiserat men inte överdrivet på något sätt. Men man vill ju gärna göra det lite bättre, bara för att. Och sedan vill nästa göra ännu lite bättre och så är som sagt hetsen igång.
Själv började jag bygga upp planer i huvudet, som en inbjudan via en videolänk, eller ännu häftigare hade ju varit med ett hologram om så hade varit möjligt. Sedan till själva kalaset, äventyrssafari eller varför inte en tripp till Disneyworld om vi nu är ute efter att bräcka varandra.
Sedan, all extravagans man kan kosta på ett barnkalas. Gör det kalaset så mycket bättre? Mitt bästa barnkalas när jag var liten var när kompisarna kom hem, vi lekte Nord och Syd (tv-serien) och mamma hade gömt godispåsar i trädgården. Och så klart marängsviss.
Det enkla kan vara det bästa. Det är lätt att glömma. Och jag tror att dottern kommer tycka att hennes kalas blir lika bra även om inbjudningarna inte blir handgjorda.

Annika Lundby
Annika Lundby Reporter & Familjeredaktör 0300- 52 13 65

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

EU diskuterar att slopa sommartiden. Bra eller dåligt?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Tisdag 20 februari

kl 9–11.30 Öppen förskola i Varlakyrkan. För barn 0–5 år i vuxens sällskap.

kl 9-15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem.

Kl 10.30–13 Stickkafé på Kuggaviksgården i Åsa. Arr: Kungsbacka hemslöjdsgille.

kl 12 Orgel till lunch i Släps kyrka. Konsertorganist Gustav Jannert spelar bland annat Bach, Mozart och Brahms. Därefter lunch...

Läs Mer