Vädret idag
Mestadels molnigt
21°C
Prognos juli 22, 2018
dag
Moln ibland
22°C
 

Det är något med Bruce Willis

Det är något med Bruce Willis. Eller snarare den effekt han har på mig. Och då menar jag inte att jag tycker att han är en riktig läckerbit. Men han knockar mig, rent bokstavligt.

Varje gång jag försöker mig på att se en film där han är inblandad somnar jag.

Det beror inte på att han på något sätt är en dålig skådis. För det är han inte, tvärtom. Med över 60 filmer i bagaget, varav kassasuccéer som ”Die Hard” (gånger två, tre, fyra punkt noll…), ”Pulp Fiction”, ”Det femte elementet” och ”Armageddon”, är han 62 år gammal en av sin generations största actionstjärnor. Därtill av många utsedd till just en läckerbit.

Jag har personligen inget emot vare sig Bruce Willis utseende eller skådespelarinsatser. Men de stereotypa filmerna han medverkar i får mig att somna. De slår aldrig fel, ju tuffare Willis ska vara, ju mer alla börjar gorma och gapa, ju mer action och ju mer explosioner, börjar jag först gäspa, sedan börjar ögonlocken falla igen. Därefter sover jag snart djupt i soffan medan det pågår ett veritabelt krig på tv-skärmen.

Det är samma sak med de där blåa varelserna i rymden. Eller gröna också för den delen. Det spelar ingen roll om filmen/filmerna vunnit otaliga utmärkelser och fått fem plus av en enad biopublik och kritikerkår. Jag somnar.

Orcherna ska vi inte ens prata om. Efter fem minuters strid där de grinar illa med sina dåliga tänder, utstöter gutturala läten och slaktar allt som kommer i sin väg har jag tappat intresset, börjar fingra på min telefon eller fundera på vad jag ska laga till middag i morgon. Funderar på om det inte är nu jag ska tvätta fönster eller gå igenom de där lådorna på vinden med gammalt skräp som ska slängas. Saker jag skjutit upp till morgondagen, eller snarare till ”en annan dag”…

Men det kanske är just där jag ska hänga kvar. Inte fokusera på det jag tycker är tråkigt eller ge mig in i en debatt om vad som är bra eller dåligt som ingen kan vinna, eftersom smaken är som baken delad.

När jag vill få något gjort ska jag helt enkelt sätta på en film med antingen Bruce Willis, fiktiva färgglada varelser från ”outer space” eller monster i behov av tandvård. Se fem minuter, resa mig ur soffan och skrida till verket.

Camilla Moestedt
Reporter 0300- 52 13 58 camilla.moestedt@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Är du orolig för bränder?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 20 juli

kl 12–15 Lilla naturhjälpen. Vi hjälps åt att röja för att hjälpa både växter och insekter att trivas bättre, växa och ha plats till bohål vid Naturum Fjärås Bräcka.

kl 18–23 Länge leve Sven-Ingvars! 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen på Tjolöholms Slott.

Lördag 21 juli

kl 12–15...

Läs Mer

Sommarkampanj!